Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Poriginal Gallerian uusissa näyttelyissä luontokokemus ja ihminen keskiössä

Poriginal Gallerian uusissa näyttelyissä luontokokemus ja ihminen keskiössä

(11.10.2017 09:11 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 11.10.2017 09:19)

Poriginal Galleriassa avautuvat uudet näyttelyt ajalle 14.10.-31.10.2017. Avajaisia vietetään perjantaina 13. lokakuuta kello 18-20.

Kimmo Ojaniemi nostaa Taivaan merkit –näyttelyssä valokuvauksen taiteilijan työn apukeinosta työn keskiöön esittelemällä sarjan valokuvateoksia. Ojaniemi kertoo kuvien motiivin olevan perisuomalaisessa ajatuksessa luontokokemuksen ja uskonnollisen kokemuksen keskinäisestä sukulaisuudesta.

Tärkeässä roolissa näyttelyssä on myös Ojaniemen laatima, voimakkaasti tunnelmaa luova ääniteos. Poriginal Galleriassa nähdään myös hänen veistoksiaan, kaksi katedraalirakennelmaa sekä lattiasta kattoon ulottuva "Pilari", joiden esikuvat löytyvät Euroopan suurista katedraaleista.

Päivi Allosen Siirtymiä-näyttely koostuu maalauksista, joiden visuaalisina lähtökohtina on ihminen. Myös luonto on teoksissa vahvasti läsnä. Hän kuvaa teoksillaan ryhmädynamiikkaa ja vallankäyttöä. Maalauksista löytyy kiiruhtavia hahmoja, yöelämässä riekkuvia juhlijoita, tai kuten tässä näyttelyssä, olotilojen heijastumia. Siirtymiä -näyttelyssä on keskitytty pinnan alla oleviin asioihin. Mitä kaikkea itsestämme näytämme – ja mitä muut meistä näkevät.

Lue lisää Poriginal Gallerian verkkosivuilta.

PORIGINAL GALLERIA, Eteläranta 6
Avoinna tiistai -sunnuntai kello 11-18

kuva Kimmo Ojaniemi: Space To Think
kuva Päivi Allonen: Heijastumia


Hakusana