Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Porin alueellisen työvoima- ja yrityspalvelukokeilun ohjausryhmä aloitti toimintansa

Porin alueellisen työvoima- ja yrityspalvelukokeilun ohjausryhmä aloitti toimintansa

(12.10.2017 16:21 Salla Rajala / päivitetty 12.10.2017 16:21)

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu on käynnistynyt Porissa elokuun alussa. Sen ohjausryhmä aloitti työnsä 12. lokakuuta kuulemalla kokeilun linkittymisestä kaupungin strategisiin tavoitteisiin, tutustumalla nykytilaan ja TE-toimiston näkökulmaan sekä perehtymällä kokeilun tavoitteisiin ja toimintasuunnitelmaan.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen jäsen Erno Välimäki (vas). Muut jäsenet ovat Satakunnan ELY-keskuksesta, Satakunnan TE-toimistosta, Kelasta, Porin yrittäjistä, WinNovasta, SPR:stä, Porin kaupungin toimialoilta sekä poliittisia nuorisojärjestöistä.

Kokeilu merkitsee, että Porin kaupunki hoitaa laissa määriteltyjen työnhakijoiden työvoimapalvelut. Kokeilussa palveluja tarjoavat Porin kaupungin työllisyyskokeilun henkilöstön lisäksi Satakunnan TE-toimistosta siirtyneet henkilöt.

Tavoitteena kokeilussa on kehittää asiakaslähtöisiä työllistymistä tukevia palveluja ja niiden tuottamiseen liittyviä toimintamalleja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi. Lisäksi se tukee maakuntauudistuksen yhteydessä toteutettavaa työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun siirtämistä uusille maakunnille vuoden 2020 alusta.

Porissa kokeilun kohderyhmiä ovat alle 25-vuotiaat nuoret, joiden työttömyys on pitkittynyt yli puolella vuodella sekä ne TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat saaneet työmarkkinatukea työttömyyden perusteella yli 200 päivää. Kohderyhmiin kuuluvia on Porissa arviolta 1 700.

Työllisyyskokeilu perustuu lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisesta tarjoamisesta ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta. Pori on valittu yhtenä alueena kokeiluun hakemuksen perusteella.

Hanke jatkuu 31.12.2018 saakka. Asiakkaita kokeiluun ohjataan 30.9.2018 asti.

Kokeilu tulee järjestämään marraskuussa työllisyyteen liittyvän seminaarin, johon kutsutaan laajasti työttömien kanssa työskenteleviä 3. sektorin, järjestöjen ja yritysten toimijoita.Hakusana