Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Porin keskushammashoitolassa otettu käyttöön Kehrä -järjestelmä

Porin keskushammashoitolassa otettu käyttöön Kehrä -järjestelmä

(17.10.2017 08:33 Mira Metsälä / päivitetty 17.10.2017 12:10 Elli-Mari Sulonen)

Porin keskushammashoitolassa on otettu käyttöön lokakuun alusta Kehrä, eli kerralla kuntoon – järjestelmä. Kehrä on uusi suun terveydenhoidon toimintatapamalli, jossa kohtuullisen vähän hoitoa tarvitsevan aikuisen potilaan hammashoito pyritään tekemään yhdellä käynnillä. Näin potilasvirtaa pystytään ohjaamaan aiempaa tehokkaammin eikä asiakas tarvitse useita käyntikertoja. Jo aloitusviikon raportin mukaan potilaista 70 %:lla tarvittava hoito oli valmistunut yhdellä kerralla. Asiakkaat ovatkin olleet tyytyväisiä Kehrä-järjestelmään ja positiivista palautetta on saatu paljon.

Eräskin rouva oli ollut todella iloinen, ettei hänen tarvitse tulla pitkään aikaan hammaslääkärille, koska häneltä oli paikattu kolme hammasta kerralla, kertoo Kehrän vuoropäällikkö Jaana Ojalehto Porin keskushammashoitolasta.

Kehrä käynti voi olla normaalia vastaanottokäyntiä pidempi. Potilaalle tehtävän tutkimuksen perusteella sovitaan, mitä käynnillä tehdään ja arvioidaan hoitokäynnin pituus. Hoitoon tulevalle asiakkaalle varataan tunnin aikaikkuna ja asiakas varautuu, että hänen hoitonsa alkaa esimerkiksi kello 14–15 välillä. Tarkan vastaanottoaikansa asiakas saa tekstiviestillä kännykkäänsä puoli tuntia ennen sen alkamista.

Samalla Kehrä-käynnillä hammaslääkäri voi esimerkiksi paikata hampaita ja suuhygienisti poistaa hammaskiveä ja kerrata kotihoitoa. Asiakkaan ei tarvitse siirtyä huoneesta toiseen, vaan tarvittava hoitohenkilökunta tulee hänen luokseen. Keskushammashoitolassa on 10 varustukseltaan identtistä Kehrä-huonetta. Kehrässä ei tehdä erikoishoitoja, kuten oikomista tai suukirurgisia hoitoja.

Hoito on saman hintaista kuin muillakin vastaanottokäynneillä. Vaikka potilasta hoitaisi sekä hammaslääkäri että suuhygienisti, maksetaan vain yksi käyntimaksu. Jos samalla kerralla siis tehdään useita toimenpiteitä, tulee hoito halvemmaksi Kehrä-järjestelmän avulla. Käyntimaksun lisäksi peritään maksu käynnillä tehtävistä toimenpiteistä. Peruuttamattomasta käynnistä peritään asiakasmaksuasetuksen §25 mukainen peruutusmaksu 51,40 €.


Hakusana