Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > 100-vuotiaan juhlakuusen taimia Poriin

100-vuotiaan juhlakuusen taimia Poriin

(01.11.2017 13:37 Marika Virtanen / päivitetty 01.11.2017 15:14)

Helsingin Kaivopuistoon on vuonna 1917 kylvetty itsenäisyyden kuusi, jonka siemenistä on kasvatettu itsenäisen Suomen kunniaksi taimia. Kuusen neljä tainta pääsi Porin Presidentinpuistoon, jossa on myös Porin Päivänä istutettu Suomi 100 -juhlametsikkö.

Kuuset kaupungille lahjoitti Riku Hekkala, joka lahjoitti rahaa hyväntekeväisyyteen ostamalla viisi kuusta itselleen Lions Club Nakkilalta. Lions Club käyttää taimista saadun tuoton taas eteenpäin lasten- ja vanhustentyöhön. Hekkala istutti yhden kuusen omaan pihaansa ja loput hän lahjoitti kaupungille.

– Haluan lahjoittaa taimet eteenpäin Porin kaupungille istutettavaksi puistoihin koska olen Porin kaupungin huomassa syntynyt ja kaupunki on minut osaksi myös päivähoidossa ja koulussa kasvattanut. Nyt aikuisena työelämässäkin teen Porin kaupungin kanssa tiivistä yhteistyötä. Itsenäisyyskuusi on aina symboloinut ihmisten työtä Suomen hyväksi ja tämä on kiva tapa tuoda esille Porin kaupungin ja minun yhteistä historiaa ja lopulta konkreettista yhteistyötä.

Neljä puuta istutetaan vierekkäin juhlametsän jatkoksi. Istutuspaikalle tulee muistolaatta, joka puun kasvaessa kiinnitetään sen runkoon.

– Haluamme kiittää lahjoittajaa Porin kaupungin puolesta. Tämä oli hieno asia saada kuuset juhlametsikön vierelle, sanoo kasvihuonepuutarhuri Mari Sainio Porin kaupungilta.

kuva Riku Hekkala luovutti kuusien taimet Porin kaupungille ja sai istuttaa itsekin kuusen Presidentinpuistoon. Kuva: Porin kaupunki/Jenna Lindfors

kuva Juhlakuusen taimi. Kuva: Porin kaupunki/Jenna Lindfors


Hakusana