Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Ilmoittaudu Ilmastotalkoisiin

Ilmoittaudu Ilmastotalkoisiin

(02.11.2017 10:50 Merika Lanne / päivitetty 06.11.2017 08:53 Marika Virtanen)

Tiistaina 21. marraskuuta talkoillaan ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Kiinnostavat puhujat kertovat näkemyksiään, miten pienillä valinnoilla voi jarruttaa muutosta. Ilmastotalkoisiin on vapaa pääsy.

Ilmastotalkoot on suunnattu Satakunnan kuntien viranhaltijoille ja luottamushenkilöille, yritysten edustajille sekä kaikille muille asiasta kiinnostuneille.

Tällä kertaa valitsimme löyhäksi teemaksi ilmastomuutokseen liittyvän vastuullisuuden ja eettisyyden, joten uskon, että tulemme kuulemaan hyvin mielenkiintoisia esityksiä aiheesta, toteaa ilmastoasiantuntija Tommi Lievonen.

Ilmastotalkoita on hiottu hyvässä yhteistyössä järjestäjien kesken: mukana ovat Porin ja Ulvilan kaupungit ja Nakkilan kunta. Tapahtuman käytännön järjestelyistä on vastuussa kuntien yhteinen ilmastonmuutoksen hidastamisen hanke Satahima - Kohti hiilineutraalia Satakuntaa.

Kyseessä on nyt järjestyksessä yhdeksäs Ilmastotalkoot-tapahtuma Satakunnassa. Joka kerta on katsottu kaikille yhteistä ongelmaa hieman eri näkökulmista, toteaa Lievonen.

Kutkuttavia näkökulmia poliitiikasta, uskonnosta, yrittämisestä ja taiteesta

Eija-Riitta Korhola ja Oras Tynkkynen avaavat Ilmastotalkoiden puhepotretin kertomalla näkemyksiään ympärillämme tapahtuvasta muutoksesta ja sen hillintäkeinoista. Kuulemme Verso Food Oy:n Tarja Ollilalta, millainen on ollut härkäpavun uusi tuleminen muinaisajoista lähikauppaamme. Rovasti Ilkka Sipiläinen evankelisluterilaisesta kirkosta kertoo kirkon roolista ilmastonmuutoksessa ja vapaa taiteilija Antti Majava pohtii, voiko taide auttaa meitä pääsemään ulos ylikulutuskulttuurista. Kuulemme myös energiabisneksestä tuorein silmin, puhujana Akseli Reho Vatajakosken sähköstä.

Ilmoittaudu mukaan

Tilaisuus järjestetään tiistaina 21.11.2017 klo 9-15.30 Satakunnan ammattikorkeakoulun uudella kampuksella, Agora-salissa osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Ilmoittautua voi 14.11. mennessä osoitteessa www.lyyti.in/ilmastotalkoot. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Voit ladata Ilmastotalkoiden ohjelman (pdf, 0.39 Mt) talteen tilaisuutta varten.

kuva

Hakusana