Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Joulu saapuu Kävikselle

Joulu saapuu Kävikselle

(21.11.2017 13:36 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 21.11.2017 13:48)

Joulu Kävis tarjoaa elämyksiä koko perheelle 24.-25. marraskuuta. Perjantaina vietetään Black Fridayta, jolloin Käviksen liikkeissä on tempauksia ja tarjouksia sekä kello 18-21 yhteisöllinen Kotikatu-valotaideteos.

Kuvataiteilija Anna Turunen toteuttaa yhdessä asukkaiden kanssa valotaideteoksen, joka näyttäytyy kävelykadulla Yrjönkatu 10 ja 19 talojen sekä Airionkulman torin puoleisissa koti-ikkunoissa, kertoo Käviksen toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki.

Kävelykadun asukkaille haluttiin kävelykadun 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi antaa mahdollisuus osallistua kotikatunsa elävöittämiseen. He tarttuivat tarjoukseen ilolla, ja yli puolet kohdetalojen koti-ikkunoista tulee osaksi valotaideteosta. Valotaideteosta ovat mahdollistamassa Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden i Björneborg, Porin kaupunki, Porin Taidemuseo, Pori Energia, Äänirasia ja Videotuki.

Tässä mittakaavassa teos ei olisi ollut mahdollinen ilman asukkaiden aktiivista osallistumista ja yhteistyökumppanien panostusta. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita iltakävelylle ihastelemaan yhteistyön tuloksena syntynyttä väriloistoa, kutsuu Sainio-Lehtimäki.

Joulupukki saapuu Kävikselle lauantaina

Käviksen joulunavaus tarjoaa ohjelmaa koko perheelle lauantaina 25. marraskuuta. Joulukulkue starttaa kävelykadun ja Mikonkadun risteyksestä klo 11.50. Isot ja pienet tontut ovat tervetulleita saattelemaan Ratsastuskoulu Chapelin hevosvaunuilla kulkeva joulupukki Satakieli-lavalle, jossa häntä on vastassa Cygnaeuksen 5 A musiikkiluokan ja 5 B kuvataideluokan kuoro joululauluineen. Lisäksi ohjelmassa on zumbaa Tiina-tontun tahtiin.

Tempausten tarkat ajat ja paikat löytyvät Käviksen Facebookista. Joulu Kävis -tapahtumat järjestää Kävis ja Satakunnan Viikko yhdessä yrittäjien kanssa. Tapahtumat ovat osa ensimmäistä valtakunnallista Suomen joulukauden yhteisavausta, jossa mukana on 30 elävää kaupunkikeskustaa. Yhteisjoulunavaus liittyy Suomi 100 -juhlallisuuksiin.


Hakusana