Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Keksintöjä näytille – Porin pääkirjastoon etsitään innovaatioita testattavaksi

Keksintöjä näytille – Porin pääkirjastoon etsitään innovaatioita testattavaksi

(22.11.2017 09:08 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 22.11.2017 09:21)

Porin pääkirjastossa on käynnissä Helpompi elämä -hanke. Sen tarkoituksena on tarjota yrityksille tila esitellä ja testauttaa omia innovaatioitaan ja keksintöjään kirjaston ala-aulassa.

Innovaatioiden testaajina toimivat pääkirjaston asiakkaat, joilla on mahdollisuus tutustua uutuuksiin tutussa ympäristössä. Asiakkaat antavat testaamistaan innovaatioista palautetta sähköisesti ja kirjallisesti.

– Toimintaan otetaan mukaan yhteiskunnallisesti merkittäviä, ihmisten elämää helpottavia ja ympäristöä säästäviä satakuntalaisia innovaatioita. Esiteltävä innovaatio voi olla esimerkiksi palvelu, sovellus tai tuote edellyttäen, että se sopii testattavaksi kirjaston tilaan eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen, projektityöntekijä Janna Salo kertoo.

Helpompi elämä -hankkeessa on kyse suomalaisen innovaatioyrittäjyyden tukemisesta antamalla mahdollisuuden käyttäjätestaukseen. Samalla hanke tarjoaa markkinointikanavan uusille innovaatioille.

– Hankkeen tavoitteena on yritysten innovaatioiden ja keksintöjen nopea tuotteistaminen, mikä puolestaan tukee yhteiskuntaa muun muassa työllisyyttä lisäämällä. Vastaavasti kirjastolle hanke tuottaa ideoita oman toimintansa kehittämiseen, Salo sanoo.

Helpompi elämä -hankkeen innostajana ja neuvonantajana on ollut pääkaupunkiseudun Huomisen arki -hanke sekä Oulun kokeilupistetoiminta. Onnistuneen hankkeen jälkeen toimintaan osallistuneiden on helpompi löytää uusia yhteistyökumppaneita ja hyödyntää tästä syntyvää synergiaa.

Hanke on käynnistynyt 02.10.2017. Hanke päättyy 31.12.2018. Sen ohjausryhmään kuuluvat edustajat Prizztech Oy:stä, Porin Yrittäjät ry:stä ja Porin kaupungin elinvoimayksiköstä. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto alueellisten kokeilujen AIKO-ohjelmasta.

Lisätietoja: https://www.pori.fi/kirjasto/helpompielama.html

kuva Kuvassa projektityöntekijä Janna Salo. Kuva: Porin kaupunki / Jan-Kristian Kivi


Hakusana