Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Museon joulu alkaa vanhan ajan joulutorilla

Museon joulu alkaa vanhan ajan joulutorilla

(29.11.2017 14:52 Marika Virtanen / päivitetty 29.11.2017 14:52)

Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa järjestetään Vanhan ajan joulutori lauantaina 2.12. klo 10-15.

Torille on tulossa jälleen noin 50 kädentaitajaa ympäri Satakuntaa, sekä uusia käsityöläisiä että vanhoja tuttavuuksia. Myytävänä on muun muassa himmeleitä, joulukoristeita, joulukortteja, tonttuja, neuleita, kankaanpainantatöitä, keramiikkaa, kudonnaisia, huopaa, villaa, koruja, havutöitä, kuivakukkia, piparitaloja, koirankarvaneuleita, puusepäntuotteita ja luomutuotteita.

Käsityöläisten perinteisten tai perinteisistä materiaaleista tehtyjen töiden lisäksi Toivossa on puffetti. Pihalla on myös soppatykki, josta saa ohrankryynivelliä ja rusinasoppaa, joko torilla syötäväksi tai mukaan ostettavaksi.

Myyntipöytiä on kaikkialla Toivon ja Korsmanin talon tunnelmallisessa pihapiirissä sekä sisällä vanhoin kalustein kalustetuissa huoneissa. Ulkona myydään perinteisillä Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä. Tänä vuonna tori pystytetään jo 21. kerran.

Toivo löytyy Porin kaupungin V osasto, Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15.

Pomot ja patruunat - luentosarja teollisuusjohtajista alkaa 4.12. klo 17.30

Porin Rosenlew-museossa alkaa itsenäisyyspäivän aaton aattona uusi luentosarja, jossa kerrotaan Suomessa vaikuttaneista teollisuusjohtajista. Pomot ja patruunat -sarjan aloittaa maanantaina 4.12.2017 klo 17.30 FT, dosentti Jussi Koivuniemi, joka kertoo toimitusjohtajaksi edenneen vuorineuvos Sven-Erik Rosenlewin elämästä itsenäistyvässä ja modernisoituvassa Suomessa, sekä elämäkerran kirjoittamisesta.

Luento pidetään Rosenlew-museossa, Kuninkaanlahdenkatu 14, Pori. Luento on avoin kaikille, ja sinne on vapaa pääsy.

Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastuksia 5.12. klo 14, 15 ja 17.30

Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11, Pori) järjestetään itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. kolme Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastusta. Seniori-iltapäivän merkeissä tutustutaan klo 14 ja 15 millaisia Porin kaupunki ja Satakunta olivat sata vuotta sitten Suomen itsenäistyessä. Miten itsenäistymiseen johtanut prosessi ja yhteiskunnallinen murros näkyivät Satakunnassa, entä mitä tapahtui sisällissodan aikana ja sen jälkeen vuonna 1918. Oppaina ovat museolehtori Carita Tulkki ja museoassistentti Sari Kaarto. Illan yleisöopastus alkaa klo 17.30 ja oppaana toimii museonjohtaja Juhani Ruohonen.

Opastukset järjestetään Satakunnan Museossa, Hallituskatu 11, Pori. Opastuksille on vapaa pääsy.

Lasten työpaja ja Korsmanin joulutunnelmia 17.12. klo 11-15

Rakennuskulttuuritalo Toivon Piharivissä, verstaalla ja Korsmanin talossa pääsee nauttimaan todellisesta joulutunnelmasta vielä sunnuntaina 17.12. klo 11-15. Punaisessa piharivissä voi valmistaa perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja leluja perheen jäsenille ja kavereille tai vaikka ihan itselle. Pajan hinta 5 €.

Samaan aikaan saa Korsmanin kodissa nauttia 1950-luvun joulutunnelmasta. Martat valmistavat perinteisiä jouluruokia ja tunnelmallisessa keittiössä saa jokainen nauttia pieniä maistiaisia. Kamarissa voi istuskella mukavassa nojatuolissa joulukuusen tuoksua haistellen ja Taata Sillanpään joulusaarnaa kuunnellen. Taitaa paikalla olla Korsmanin emäntäkin jouluaskareissaan. Korsmanille on vapaa sisäänpääsy.


Hakusana