Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Museosta virtaa varttuneille

Museosta virtaa varttuneille

(15.11.2017 10:34 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 15.11.2017 10:34)

Satakunnan museon seniori-iltapäivät kutsuvat nauttimaan kulttuurista. Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään senioreille syksyn aikana ohjelmaa kerran kuukaudessa. Seniori-iltapäivinä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin sekä paikalliseen ja yleiseen kulttuuriperintöön.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla kahvia ja kastettavaa kahdella eurolla.

Loppuvuoden seniori-iltapäivien ohjelma

Ti 21.11. klo 14-16, Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Suomi ilmasta 100 –kuvaesitys
Valokuvaaja ja lentäjä Hannu Vallas kertoo sanoin ja kuvin miltä Suomi näyttää ilmasta käsin. Suomi on jääkauden poikkeuksellisesti muovaama maa. Jään kulkiessa alueen yli, hävisivät kaikki terävämmät pinnanmuodot. Jään painaumista muodostui järviä ja jään pysähdyskohdista harjuja, kuten kuuluisa Punkaharju. Valtaosan maisemastamme täyttää nykyään metsä. Viljelysmaisemia ja rakennettua aluetta on maamme pinta-alasta varsin vähän.


Ti 5.12. klo 14 ja klo 15 sekä klo 17.30, Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Millaista elämä olikaan satakunta vuotta sitten?

Itsenäisyyspäivän aattona järjestetään Satakunnan Museossa kaksi Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastusta. Tule tutustumaan millaisia Porin kaupunki ja Satakunta olivat sata vuotta sitten Suomen itsenäistyessä. Miten itsenäistymiseen johtanut prosessi ja yhteiskunnallinen murros näkyivät Satakunnassa, entä mitä tapahtui sisällissodan aikana ja sen jälkeen vuonna 1918.


Sunnuntai 17.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivon Korsmanin talossa (Varvinkatu 19)
Korsmanin joulutunnelmia
Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon. Martat tekevät keittiössä joulumaistiaisia ja kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla voi pistäytyä vaikka lastenlasten kanssa askartelemassa muutaman uuden joulukoristeen tai puulelun pukinkonttiin. Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpajassa kerätään 5 euron materiaalimaksu.

Lisätietoja seniori-iltapäivistä löytyy museon nettisivuilta.


Hakusana