Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Poriginal galleriassa kaupunkikuvia Porista

Poriginal galleriassa kaupunkikuvia Porista

(24.11.2017 12:38 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 24.11.2017 12:39)

Porin Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlanäyttely "Kaupunkikuvia Porista" avautuu Poriginal galleriassa perjantaina 24. marraskuuta kello 18. Näyttely on esillä vuoden loppuun saakka.

Taiteilijaseuran nykyiset jäsenet tuovat näyttelyyn omia tulkintojaan porilaisuudesta ja Porin kaupunkitilasta. Nykytaiteilijat ovat taltioineet ja käsitelleet aihetta maalauksen, kuvanveiston, installaatioiden, videoteosten ja ääniteoksen keinoin. Kaupunkikuvia Porista -näyttelyssä voi tehdä visuaalisen aikamatkan 70 vuotta taaksepäin ja mahdollisesti nähdä myös välähdyksiä tulevaisuudesta.

Kun Porin Taiteilijaseura loppuvuodesta 1947 perustettiin, oltiin hyvin erilaisessa kaupungissa kuin vuonna 2017. Tätä taiteilijaseura halusi tuoda esiin ottamalla näyttelyyn osaksi porilaisen kaupunkikuvan tallentajan ja taiteilijaseuran ensimmäisen johtokunnan jäsenen Oiva Virran teoksia. Virta oli tuottelias maalari, jonka teoksia löytyy tänäkin päivänä useista porilaiskodeista, joista näyttelyn maalauksetkin on lainattu.

Näyttelyn taiteilijoina ovat Anna Halls, Henna Inkinen, Kari Kärkiluoma, Marko Lampisuo, Jonna Lepistö, Sanna Pajunen, Samu Raatikainen, Annemaria Silvola, SOFT, Pasi Vainionpää ja Oiva Virta.

Porin Taiteilijaseuran toimintaa ja juhlavuoden tapahtumia ovat vuonna 2017 tukeneet Satakunnan taidetoimikunta ja Porin kaupunki. Taiteilijaseura haluaa myös välittää kiitoksensa kaikille Oiva Virran teoksia lainanneille yksityishenkilöille. Näyttely on osa kansallista Suomi100-juhlavuoden viettoa.

Lisätiedot Poriginal gallerian verkkosivuilta.


Hakusana