Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Pori mukaan Satakunnan yhteiseen potilastietojärjestelmään

Pori mukaan Satakunnan yhteiseen potilastietojärjestelmään

(27.11.2017 16:39 Salla Rajala / päivitetty 27.11.2017 16:39)

Porin kaupunginhallitus kuuli kokouksessaan 27. marraskuuta perusturvajohtaja Terttu Nordmanin ja tietohallintojohtaja Leena Ollonqvistin suullisen selvityksen Porin perusturvan ja Satakunnan sairaanhoitopiirin potilastietojärjestelmien yhteensovittamisesta.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti periaatepäätöksenään, että Porin kaupunki liittyy mukaan projektiin, jonka tavoitteena on Satakunnan yhteisen Lifecare-potilastietokannan käyttöönotto. Lisäksi kaupunginhallitus totesi, että käyttöönotto tulee toteuttaa Medbit Oy:n ja Tieto Finland Oyj:n lausunnoissa esitetyllä tavalla ja aikataululla.

Yhteisen potilastietokannan käyttöönotosta aiheutuvat kustannukset, kuitenkin enintään 100 000 euroa, katetaan ICT-yksikön määrärahoista.

Asian valmistelu valtuutettiin ICT-yksikön päällikkö Heikki Haaparannalle, joka edustaa valmistelutyöryhmissä Porin kaupungin konsernihallintoa ja raportoi valmistelusta suoraan kaupunginhallitukselle. Valmistelu tehdään yhteistyössä Porin perusturvan kanssa.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan päätöksessä on lähdetty puhtaasti potilasturvallisuudesta itsekkäät päämäärät sivuun sysäämällä.

– Yhteiseen tietokantaan siirtyminen on teko potilaiden parhaaksi ja hoitoprosessin optimoimiseksi.


Hakusana