Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet 2017

Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet 2017

(28.11.2017 14:07 Marika Virtanen / päivitetty 28.11.2017 14:07)

Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuoden itsenäisyyspäivää juhlistetaan Porissa perinteisin menoin. Muistohetki ja seppeltenlasku on Keski-Porin kirkon sankariristillä 6. joulukuuta kello 11. Pääjuhla on Promenadisalissa kello 13.

Keski-Porin kirkolla ohjelmassa on partiolaisten kynttilätervehdys sankarihaudoille kello 9, jumalanpalvelus Keski-Porin kirkossa kello 10 sekä muistohetki ja seppeltenlasku sankariristillä kello 11.

Puheen muistohetkessä pitää eversti evp Pekka Hiltunen. Loppurukouksen lukee kirkkoherra Kari Erkkola Keski-Porin seurakunnasta. Muistohetken musiikista vastaavat Porin Nuorisosoittokunta sekä Porin Mies-Laulu. Kunniavartiossa on Satakunnan Rauhanturvaajat.

Keski-Porin lisäksi Porin kaupungin puolesta lasketaan itsenäisyyspäivän seppeleet Lattomeren ja Lassilan hautausmailla kello 9 sekä jumalanpalveluksen jälkeen Ahlaisten, Noormarkun, Lavian ja Reposaaren hautausmailla. Samoissa paikoissa partiolaiset sytyttävät kynttilän jokaisen sankarivainajan lepopaikalle niin itsenäisyyspäivänä kuin jouluaattonakin.

Pääjuhla Promenadisalissa

Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhla alkaa Promenadisalissa kello 13. Tervehdyspuheenvuoron tilaisuudessa käyttää Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Pääjuhlan ohjelmassa on Pori Sinfoniettan konsertti, jossa solisteina esiintyvät sopraano Reetta Haavisto sekä bassobaritoni Erik Rousi. Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon, Erkki Salmenhaaran ja Lasse Mårtensonin sävellyksiä. Konsertin johtaa kapellimestari Janne Nisonen.

Pääjuhlassa esitetään myös porilaisten lukiolaisten Kalle Seppälän ja Enni Rajalan Yhdessä-video, joka menestyi valtakunnallisessa 100visio – nuorten uusi itsenäisyysjulistus –kilpailussa. Video oli maakunnan kilpailussa Satakuntaliiton raadin arviossa paras ja valtakunnallisen palkintolautakunnan kilpailussa se saavutti kunniamaininnan.

Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet järjestää Porin kaupunki. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Itsenäisyyspäivän juhlan käsiohjelmaHakusana