Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Purettava rakennus puolustusvoimien harjoittelukohteeksi

Purettava rakennus puolustusvoimien harjoittelukohteeksi

(29.11.2017 09:00 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 29.11.2017 09:00)

Porin kaupunkikonserniin kuuluva Kiinteistö Oy Porin Tiilimäki on löytänyt uutta käyttöä aiemmin Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloina toimineelle Tiilimäen kampukselle. Yksi rakennuksista on tällä hetkellä Herttua koulun väistötilana ja vanhin, sisäilmaongelmista kärsinyt rakennusosa on suunniteltu purettavaksi sisäilmaongelmien vuoksi. Ennen ensi kevääksi suunniteltua purkutyötä rakennusta käytetään muun muassa pelastusharjoitteluun.

– Yhteiskunnan tulee pyrkiä vastaamaan ajankohtaisiin turvallisuuskysymyksiin parhaalla mahdollisella tavalla. Odottamattomiinkin tilanteisiin voidaan valmistautua ennakoimalla ja harjoittelemalla. Porin kaupunki ja pelastusharjoitusaluesäätiö haluavat tiivistää moniviranomaisyhteistyötä muun muassa tarjoamalla purettavia rakennuksia puolustusvoimille ja muille viranomaisille harjoituskäyttöön, sanoo Kiinteistö Oy Porin Tiilimäen hallituksen jäsen ja pelastusharjoitusaluesäätiön asiamies Liisa Kotka.

Puolustusvoimat järjestää rakennuksessa pelastusharjoituksen torstaina 30. marraskuuta. Kyseessä on varusmiespalveluksen päättymistä edeltävään loppusotaharjoitukseen luotu tilanne, jossa joulukuussa kotiutuvat varusmiehet pääsevät soveltamaan oppimiaan taitoja.

Harjoitukseen osallistuu noin 40 varusmiestä Porin prikaatin Säkylän toimipisteestä. Harjoituksesta ei aiheudu ympäristölle eikä kohteelle minkäänlaista haittaa. Varusmiehet harjoittelevat ensin Porin lentokentän takana sijaitsevalla pelastusharjoitusalueella ja siirtyvät tämän jälkeen soveltavaan harjoitukseen Tiilimäelle.

– On hienoa ja harvinaista päästä harjoittelemaan näin suuressa kohteessa autenttisessa kaupunkiympäristössä, joka ei ole ennalta tuttu, kertoo Porin prikaatin Suojelukomppanian varapäällikkö Otto Liuksiala.

Porissa pelastusharjoitusalue tarjoaa mahdollisuuden harjoitella onnettomuus-, pelastus- ja ympäristöuhkatilanteita lähes aidossa ympäristössä. Alueen pelastusharjoituskenttiä voivat käyttää puolustusvoimien lisäksi esimerkiksi pelastuslaitokset, sopimuspalokunnat, teollisuuden ja laitosten pelastusorganisaatiot, turva-alan yritykset, turvallisuusalan ja terveydenhuollon oppilaitokset, erilaiset vapaaehtoisjärjestöt sekä poliisi, tulli ja rajavartiolaitos.

kuva Kuvassa Tiilimäen entinen kampus. Keltaisen kerrostalon takana näkyvää rakennusta käytetään pelastusharjoituksessa. Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen


Hakusana