Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Yhdessä 100 kertaa paremmin – sijaisvanhempia juhlittiin Porissa

Yhdessä 100 kertaa paremmin – sijaisvanhempia juhlittiin Porissa

(21.11.2017 09:22 Mira Metsälä / päivitetty 28.11.2017 08:13)

Porin perusturvan lastensuojelun sijaishuolto järjesti sijaisvanhemmille juhlan Yhdessä 100 kertaa paremmin Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2017. Juhlan avasi Porin perusturvajohtaja Terttu Nordman ja juhlapuheen piti Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Sirpa Yli-Rekola. Tilaisuus oli osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden -ohjelmaa.

Tilaisuuden tarkoituksena oli tukea sijaisvanhempien hyvinvointia ja jaksamista sekä osoittaa arvostusta sijaisvanhemmille. Samalla haluttiin lisätä ja ylläpitää yhteistyötä ja yhteishenkeä sijaisvanhempien ja lastensuojelun työntekijöiden välillä.

- Sijaisvanhemmat tekevät vastuullista työtä heille sijoitettujen lastensuojeluasiakaslasten kanssa. Tällä tilaisuudella halusimme mahdollistaa sijaisvanhemmille juhlavan hetken, jossa he voivat kokea arvostusta, virkistyä ja tavata toisiaan, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Mira Lahdenranta

Myös lapsille järjestettiin samaan aikaan yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa rinnakkaistilaisuus, jonne sosionomiopiskelijat olivat suunnitelleet lapsille omaa ohjelmaa Porin perusturvan tiloissa. Näin varmistettiin, että koko perhe pääsi nauttimaan juhlallisuuksista.

Porin perusturvan lastensuojelun kanssa yhteistyötä tekee noin 100 sijaisperhettä ympäri Suomea. Suomessa lastensuojelu on viimeisen sadan vuoden aikana kehittynyt ja turvattomien lasten asema on parantunut. Sijaishuollossa puhe huutolaislapsista on kääntynyt puheeksi lapsen oikeuteen saada parasta mahdollista hoitoa. Sijaisvanhempien panostuksen kautta yhteiskunta voi tarjota sijaishuollossa oleville lapsille kodin ja he pääsevät osaksi perhettä.

- Julkisuudessa nostetaan liian vähän esille perhehoidon mahdollisuuksia, vaikka koti ja perhe on turvallisen kasvun peruspilari. Haluamme parantaa huostassa olevien lasten asemaa ja toimia nykylain hengen mukaisesti eli painottaen perhehoidon ensisijaisuutta, selittää Lahdenranta

Yhdessä 100 kertaa paremmin - ohjelmanumeroina juhlassa oli tanssiesitys Suomi100, minkä esitti tanssiryhmä Helmet sekä Porilaisen Kosminen karuselli-improvisaatioteatterin esitys.

kuva Kuvassa perusturvajohtaja Terttu Nordman, sosiaalityöntekijä Lilli Vesa, johtava sosiaalityöntekijä Mira Lahdenranta, Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Sirpa Yli-Rekola ja sosiaaliohjaaja Jenni Wahlman. Kuva Mira Metsälä / Porin kaupunki

Hakusana