Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Yyterin kehittäminen alkaa konkreettisilla asioilla

Yyterin kehittäminen alkaa konkreettisilla asioilla

(06.11.2017 13:45 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 06.11.2017 14:42)

Yyterin kehittäminen on saatu vaiheeseen, jossa toimenpiteet alkavat näkyä konkreettisesti. Kaupunginhallitus on myöntänyt rahaa Yyterin pysäköintialueiden ehostamiseen, viemäreiden uusimiseen sekä pitkospuiden hankintaan. Työt alkavat viemäröinnin tekemisellä.

– Viemäröintisuunnitelma on tehty ja rakentaminen alkaa pian. Toimivuutta parannetaan vaihtamalla viemäri paineviemäriksi. Jatkossa viemäristä saadaan yhteydet kolmelle väliaikaiselle wc-rakennukselle, joihin tulee myös vesi, toteaa erityisasiantuntija Matti Lankiniemi Porin kaupungilta.

Tämän vuoden aikana aloitetaan myös laguunin viereisen eli Santojentien päässä olevan parkkipaikan kunnostaminen. Pysäköintialueen toimivuutta parannetaan soraistamalla ja liikennemerkkijärjestelyin. Lisäksi kulkureittien suunnittelu alkaa.

– Yyteriin tulee uusi esteetön kulkuväylä kylpylähotellin ja Yyterin golfin välille. Tarjouskilpailu on saatu päätökseen ja uudet kierrätysmuoviset pitkospuut asennetaan huhti-toukokuussa, toteaa Lankiniemi.

Yyterissä nyt alkavat konkreettiset uudistukset liittyvät laajemmin Yyterin kehittämiseen ja viihtyisyyden lisäämiseen. Porin kaupunginvaltuusto vuonna 2016 päätti, että matkailun asemaa tullaan vahvistamaan selkeillä kärkikohteilla, joista Yyteri on yksi.

– Yyterin paremman käytettävyyden lisäksi olemme aloittaneet työn, jossa otetaan kantaa siihen, minkälaista Yyteriä me jatkossa rakennamme sekä minkälaista Yyteriä jatkossa markkinoimme, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere, joka vastaa Yyterin kokonaisuuden kehittämisestä.

Yyteri tullaan huomioimaan kokonaisuutena, jossa sen ainutlaatuinen arvo huomioidaan kaikessa.

– Ei siis esimerkiksi tyydytä siihen, että saadaan enemmän vessoja tai penkkejä vaan mietitään tietenkin myös, mitä materiaaleja kannattaa käyttää, miltä ne tulevat näyttämään ja miten ne sopivat maisemaan.


Hakusana