Etusivu > Uutiset > 2017 > 12 > Toimialojen määrärahahakemukset valtuuston päätettäväksi

Toimialojen määrärahahakemukset valtuuston päätettäväksi

(04.12.2017 15:42 Marika Virtanen / päivitetty 04.12.2017 15:50)

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4. joulukuuta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että tekniselle toimialalle myönnetään 2,5 miljoonan euron ja konsernihallinnolle 2,5 miljoonan euron lisämäärärahat.

Suurin yksittäinen syy teknisen toimialan ylitykseen on omajohtoiset investointikohteet. Oman henkilöstön osuus investointikohteilla jää noin 3 miljoonaa euroa budjetoitua pienemmäksi, jolloin se rasittaa käyttötaloutta.

Vaikka maankäyttösopimuskorvauksia saadaan suunniteltua enemmän ja niillä kompensoidaan osa ylityksestä, vuosikate on jäämässä tavoitteestaan. Ennuste sen osalta on noin -12,3 miljoonaa euroa, joka poikkeaa siis 2,5 miljoonalla eurolla talousarviosta.

Organisaatiouudistuksen jälkeen toimintakulujen sopeuttamiseen teknisellä toimialalla on kiinnitetty erityistä huomiota ja esimerkiksi täyttölupia ei ole annettu henkilöiden eläköityessä.

Talousraportissa on jo syksyllä ennustettu, että konsernihallinnon toimiala tulee ylittämään talousarvion noin 2,5 miljoonalla eurolla. Suurin syy konsernihallinnon ylitykseen on työllisyyspalveluiden osuus. Työmarkkinamaksut tulevat olemaan tänä vuonna yli miljoona euroa enemmän kuin talousarviossa. Vaikka työllisyystilanne on Porissa parantunut huomattavasti, alkuvuoden pitkäaikaistyöttömien valumat näkyvät kustannuksissa. Lisäksi toimeentulotuen siirtyminen Kelalle ja työttömyysturvalainsäädännön muuttaminen ovat määrärahamuutoksen taustalla.


Hakusana