Etusivu > Liikunta ja vapaa-aika > Ohjattu liikunta > Uimakoulut > Ohjeet uimakouluun saapuville

Ohjeet uimakouluun saapuville:

Uimakoulussa toimimme ryhmässä ilman vanhempia. Uimaopettajat auttavat pukeutumisessa, uimapuvun laittamisessa sekä omien tavaroiden löytämisessä. Jos tuntuu, että tuleva uimakoululainen ei selviä ilman äitiä tai isää ryhmän mukana puku- tai saunatilassa tai altaalla, hän on vielä liian pieni uimakouluun.

Ota lapselle mukaan uima-asu, pyyhe ja saunapyyhe (ei pakollinen). Uimalasit tarvittaessa. Muistathan, että shortsit eivät ole uima-asu.

Valitkaa vaatteet ja asut sellaisiksi, että lapsen on mahdollisuus riisuutua ja pukeutua mahdollisimman omatoimisesti. Uimaopettajat auttavat tarvittaessa.

Saapukaa (uimakoululainen ja aikuinen) keskustan tai Meri-Porin uimahalliin, kesällä maauimalaan, ensimmäisellä uimakoulukerralla n. 10 minuuttia ennen uimakoulun alkua. 

Uimakoululaiset kokoontuvat seuraavasti: keskustan uimahallilla ja Meri-Porin uimahallilla kassa-aulassa ja maauimalassa sisäänpääsyportin edessä.

Uimaopettajat noutavat ryhmän ja suorittavat nimenhuudon aina tasalta uimakoulujen alkamisajankohdan mukaan eli klo 15.30, 17.00 tai 18.30. Kesällä maauimalassa klo 10.00, 12.00 ja 14.00. Nimenhuuto tapahtuu kokoontumispaikalla.

Jos lapsella on jokin sairaus, josta hänen uimaopettajansa tulisi tietää, ilmoita siitä uimaopettajille (diabetes, astma, epilepsia ym.)

Uimaopettajat vievät lapset puku- ja pesutiloihin sekä altaalle.

Uimakoululaiset noudetaan kokoontumispaikalta 5-10 minuuttia ennen ilmoitettua uimakouluajan päättymistä. Huom! Noutaja ajoissa paikalla.

Uimaan oppiminen vaatii paljon vedessä oloa sekä harjoittelua.
Uiminen sopii hyvin koko perheen yhteiseksi, säännölliseksi ja hauskaksi harrastukseksi.
Iloisia uintihetkiä ja mukavia retkiä uimahalliin!