Etusivu > Kierrätyskeskukset > Materiaalipankki

Porin seudun materiaalipankki

Porin seudun materiaalipankki -hankkeella haettiin ratkaisua erilaisten jäte- ja ylijäämämateriaalien uudelleenkäytön ja kierrätyksen edistämiseksi Porin seudulla. Materiaalipankki -hanke osallistui tapahtumiin, järjesti työpajoja ja toimi yhteistyössä alueellisen jäteneuvonnan kanssa. Hanke alkoi syyskuussa 2013 ja se sai toimitilat Kaarisillan koululta. Materiaalipankki muutti Porin perusturvan alaisen Tinkin yhteyteen syyskuussa 2014, jossa tilanpuutteen takia toiminta päättyi elokuussa 2015. Hanke päättyi helmikuussa 2015. Hankkeen projektipäällikkönä toimi Pauliina Hakala.

Materiaalipankki

Nakkilan kierrätyskeskus
Satakunnantie 1 (sisäpiha), Nakkila
avoinna ma-to 12-17, pe 10-15
p. 045 639 3701

Ideana on kehittää julkisten palveluiden, yritysten ja kotitalouksien jätemateriaalien kierrätystä uusiokäyttöön mm. askartelussa, käsitöissä ja kierrätystuotteiden luomisessa. Yritysten tuottamat hukkapalat, ylijäämämateriaalit ja sekundatuotteet kelpaavat hyvin materiaalipankkiin. Soveltuvia materiaaleja ovat mm. paperit, kartongit, tarrat, erilaiset pakkausmateriaalit, tapetit, kankaat, napit, langat, narut ja pienet metalli tai puuosat. Lahjoituksia voi tuoda kuka vaan.

Materiaalipankin asiakkaita ovat julkisen sektorin toimijat (mm. päiväkodit ja koulut), erilaiset harrasteryhmät ja yhdistykset. Myös kädentaitoalojen opiskelijat voivat hyödyntää materiaalipankkia.

Nakkilan kierrätyskeskuksen yhteyteen on avattu materiaalipankin sivupiste toukokuun 2014 alusta lähtien. Nakkilan materiaalipankkiin voidaan ohjata kierrätyskeskuksiin tuotuja materiaaleja ja huonokuntoisista vaatteista purettuja nappeja, solkia ja vetoketjuja.

Yhteystiedot

Lisätietoja hankkeesta antaa
Tarja Räikkönen, jätehuoltosuunnittelija
p. 044 701 2528
tarja.raikkonen@pori.fi

kuva