Etusivu > Luonto > Liiku Yyterissä!

Liiku Yyterissä!

Hyvän kartan avulla löytää uusia paikkoja. Porin painettuja opaskarttoja saa esimerkiksi Porinasta, Yrjönkatu 6, ja niitä on jaossa matkailuyrittäjillä. Sähköisiä karttasovelluksia on kehitetty älypuhelimille ja tableteille, jotta kartta ja lisätieto paikoista kulkisivat aina liikkujan mukana. Sovellukset ovat ilmaisia.

PoriStory – Ulkoile Porissa!

Ulkoile Porissa on maksuton sähköinen sovellus, johon on koottu eri teemoilla Porin ulkoilureittejä, kulttuurikohteita, luontoreittejä ja -torneja. Seuraava linkki vie Ulkoile Porissa -sovelluksen osaan Meri-Porin luontokohteet.

Löydä luontoreitit ja -tornit

Yyterin luontoreitit ja -tornit on koottu karttaan. (pdf, 1.87 Mt), jonka voit tulostaa itse tai hakea ympäristövirastosta. Kartalta löydät myös luontoreittien lähellä sijaitsevat pysäköintialueet. Luontoreitit ovat Yyterin alueen luontoon rakennettuja opastettuja polkuja ja pitkoksia. Niiden varrella pääset tutustumaan Yyterin ainutlaatuiseen luontoon.

Yyteri, satakuntalaista luontoa parhaimmillaan -esite. 4. painos 2015. Lataa klikkaamalla kuvaa. Esite on saatavilla myös englanniksi: Satakunta nature at its best. 4th edition 2015. (pdf, 2.15 Mt).

Polje, rullaile tai kävele pyöräteillä

Yyterinniemen pyöräilyreitit – kulttuuria, maisemia ja luontoa


Porin pyörätiet Ulkoile Porissa -sovelluksessa


SataSykkeli – Porin seudun pyöräreitit: ehdotuksia eripituisiksi reiteiksi

Pyöräilykartta Meri-Pori,
Painettuja pyöräilykarttoja saa Palvelupiste Porinasta Yrjönkatu 6:sta.

Koirien oma uimaranta

Muistathan, että koirien vieminen yleiselle uimarannalle on kielletty! Kytketyt koirat ovat tervetulleita luontoreiteille ja -torneihin. Koirien oma uimaranta sijaitsee Merisatamatien varrella Karhu- ja Uniluodon välisellä hiekkarannalla.

Kartta koirien uimarannalle ja kaikkia koiranomistajia koskevat säännöt

kuva

Hiihtämään

Hiihtoladut (mukaan lukien Yyteri-Levo) on luetteloitu Porin kaupungin vapaa-aikaviraston sivuilla. Hiihtoladuista on tehty karttoja ja niihin on merkitty paikkoja, joista pääsee laduille. Yyterin alueen latujen käyttö riippuu talven lumitilanteesta.

kuva

kuva

Yyterin luonnon monimuotoisuudesta kertova internetsivu on tuotettu osana Porin kaupungin ympäristöviraston vuonna 2014 toteuttamaa Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanketta. Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2007–2013 ja rahoituksen on myöntänyt Karhuseutu ry.

Esitteitä:

kuva Yyterin luonto tutuksi -esite 2014. Lataa klikkaamalla kansikuvaa.
kuva Porin luontokohteita -esite 2011. Lataa klikkaamalla kansikuvaa.
kuva Herrainpäivät-esite 2012. Lataa klikkaamalla kansikuvaa.