Etusivu > Luonto > Outoori

Outoori

kuva Ilmakuva Outoorista. Kuva: Lentokuva Vallas Oy


Outoorin saariryhmän muodostaa Outoori, Santakari ja Kallioluoto. Saariryhmä sijaitsee Yyterin edustalla Preiviikinlahden Natura 2000 – alueella noin 4 km etäisyydellä Herrainpäivien niemestä. Outoorin saarelle on rakennettu retkisatama ja nuotiopaikka.

Saarien luonto vaihtelee karuista moreenirannoista, mäntyvaltaisiin kangasmetsiin ja lehtoihin. Kallioluodolla kallion painanteisiin on syntynyt myös hienoja pieniä soistumia. Kallioluodon kaakkoisrannalla on myös komea hiekkaranta. Santakari ja Kallioluoto ovat linnustollisesti erittäin arvokkaita. Kesällä saarilla näet takuuvarmasti joutsenia, hanhia, vesilintuja, kahlaajia, tiiroja ja lokkeja. Toivomme, että kulkemista vältettäissin kartalla osoitetuilla alueilla lintujen pesimäaikana 15.4- 15.7. Katkoviivalla osoitettu alue on usein lapintiirojen pesimäaluetta. Pesiessään tiirat voivat olla päällekäyviä ja jopa vaarallisia.


Outoorin kartta (jpg, 0.45 Mt)


Lähestyminen retkisatamaan tapahtuu Outoorin etelä-kaakkoispuolelta linjamerkkien mukaisesti, jossa kiinnitys tapahtuu laituriin ja poijuun.

- Satamanumero:1358
-
Merikarttasarja 807
- Merikartta 42
- Leveys 61˚32,3'
- Pituus 21˚26,5'

Outoorin itäranta

Santakarin itäranta

Kallioluoto