Etusivu > Luonto > Ympäristökasvatus

Ympäristökasvatus

Yyterin alueelle on keskittynyt kauniita ja ainutlaatuisia luontokohteita. Yyterinniemen luontopalveluiden kehittäminen -hankkeessa on laadittu opettajien käyttöön opetusmateriaaleja, joiden avulla voi tutustua Yyterin luontoon. Materiaalit soveltuvat kaikille Yyterin luonnosta kiinnostuneille.

Alla olevissa esityksissä käsitellään Yyterin dyynien ja niiden kasvillisuuden muodostumista ja kehittymistä, Yyterin santojen aluetta uhkaavia tekijöitä, kuten rehevöitymistä ja dyynien kulumista, sekä jääkauden vaikutuksia ja alueen geologiaa. Erilaisista dyyniluontotyypeistä ja geologiasta ja maankohoamisesta voi lukea lisää aiheisiin liittyvistä taustateksteistä. Yyterin alueeseen voi tutustua myös laadittujen tehtävien avulla joko luokkatilassa tai luonnossa.

Lue lisää Yyterin dyyneistä ja niiden kehittymisestä yllä olevaa esitystä syventävästä taustamateriaalista. (pdf, 0.29 Mt).

Lue lisää Yyterin alueen geologiasta ja jääkauden vaikutuksista yllä olevaa esitystä syventävästä taustamateriaalista. (pdf, 0.22 Mt).

Ideoita Yyteri-aiheisiin tehtäviin luokkatilassa ja luonnossa

Lataa ja tulosta mukaasi retkelle Yyteriin tehtäviä (pdf, 0.5 Mt), joita voit toteuttaa perheen, koululaisten tai muiden ryhmien kanssa.

kuva