Päivystys

Päivystys on kiireellistä apua tarvitseville eläimille. Päivystyksestä on eriytetty hyötyeläimet erilleen pieneläimistä: hyötyeläinpäivystäjä vastaa tuotantoeläinten ja hevosten hoidosta, pieneläinpäivystäjä ottaa vastaan lemmikkieläimet. Huom! Päivystykseen tullaan VAIN AJANVARAUKSELLA!

Päivystysaika

  • pieneläimet: arkisin klo 16:15 - 08.00 ja viikonloppuisin pe 16:15-ma 08.00
  • suureläimet: arkisin klo 16.00 - 08.00 ja viikonloppuisin pe 16.00-ma 08.00

Pieneläimet

PORIN SEUDUN ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS PIENELÄIMILLE

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Pori, Ulvila, Luvia, Nakkila, Harjavalta, Eurajoki) järjestää eläinten päivystyspalvelut eläinlääkintälain vaatimalla tavalla. Pieneläinpäivystys on eriytetty tuotanto-eläinpäivystyksestä ja hoidetaan pääsääntöisesti Porin kaupungin pieneläinklinikalla Maantiekadulla (os. Maantiekatu 31 V, 28100 Pori).

Pieneläinpäivystys on virka-ajan ulkopuolella tapahtuvaa kiireellisen avun antamista potilaille jotka sairastuvat tai loukkaantuvat iltaisin, viikonloppuna tai pyhäpäivänä. Päivystysaikana tapahtuva eläinlääkäriavun antaminen on kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisesti toimenpiteiltään kellonajasta riippuen 50-100 %:a arvokkaampaa. Maksutapatoive päivystysaikana on pankki- tai luottokortti. Pankkisiirto ei mahdollinen. Käteismaksusta neuvotellaan erikseen.

Päivystyksessä on eläinlääkäri ja hoitaja. Hoitajia yhdessä päivystysvuorossa on useita mutta vain yksi kerrallaan. Päivystävä hoitaja on tavoitettavissa puhelimitse ja antaa ajan vastaanotolle. Hoitaja konsultoi eläinlääkäriä tarvittaessa. Eläinlääkäri on työvuorossa yhtäjaksoisesti viikonloppuisin 63 h ja arkena 15 h. Henkilökunta on vastaanotolla hoitotoimenpiteiden aikana. Muuna aikana hoitaja on tavoitettavissa puhelimitse. Hän ei odota vastaanotolla seuraavaa potilasta tai puhelua kuten ei eläinlääkärikään. Kiireisenä aikana potilaita saattaa olla samanaikaisesti hoidossa useita. Hoitaja avustaa leikkauksissa ja puhelimessa on tänä aikana nauhoite joka neuvoo yrittämään uudelleen. Hän saattaa palvella samanaikaisesti vastaanotolla olevia asiakkaita sekä potilaita, avustaa eläin-lääkäriä ja vastata puhelimeen. Pyydämme teitä pitämään puhelinkeskustelut mahdollisimman lyhyinä. Mikäli lemmikkinne terveydentila vaatii verikokeita, kuvantamista tai muuta aikaavievää toimenpidettä, jää lemmikkinne vastaanotolle sovituksi ajaksi. Päivystyspotilaat hoidetaan eläinlääkärin määrittämässä kiireellisyysjärjestyksessä. Varautukaa odottamaan vuoroanne.

Päivystävä eläinlääkäri kantaa hoitovastuun potilaistaan kotiutukseen saakka. Hän huolehtii potilaidensa hoidon päivystysyötä seuraavan päivän aikana ja kotiutuksen ollessansa jälleen työvuorossa seuraavana iltana. Virka-aikana hän ei ole asiakkaiden tavoitettavissa. Kyselyt koskien päivystysaikana hoitoon toimitettujen lemmikkinne hoitoa tai vointia pyydetään osoittamaan hoitavalle eläinlääkärille (puh. 0600 301 301) arkisin klo 17.00 jälkeen ja viikonloppuisin sovittuna aikana.

Suureläimet

Suureläinpäivystyksen (tuotantoeläimet ja hevoset) numero on 0600 170 11.

Suureläinpäivystys on järjestetty yhteistoiminta-alueella. Alueella on päivystysaikana työvuorossa yksi eläinlääkäri.

Suureläinpäivystyksen puhelinnumero

Puh. 0600 170 11. Palvelunumeron veloitus on klo 16:00 - 20:00 1,12 €/min + mbm ja klo 20:00 - 08:00 1,83 €/min + mbm.
Viikonloppuisin ja arkipyhinä voimassa korkeampi hinta.

Pieneläinpäivystyksen yhteystiedot

Porin kaupungin pieneläinklinikka (os. Maan- tiekatu 31 V, 28100 Pori)


Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero on 0600 301 301. Palvelunumeron veloitus klo 16:15 - 20.00 on 1,83 e/min + mbm ja
klo 20:00 - 08:00 3,46 e/min +mbm.
Viikonloppuisin ja arkipyhinä voimassa korkeampi hinta.

Sivu päivitetty 08.01.2014