Porin Aarre

Porin kaupunki järjestää Suomen Arkkitehtiliiton kanssa yleisen arkkitehtuurikilpailun Satakunnan Museon laajennuksen, Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon uusien kokoelmatilojen, Porin lastenkulttuurikeskuksen sekä monikäyttöisten ja yhteisöllisten kulttuuritoimintaa palvelevien tilojen ja korttelin julkisten ulkotilojen suunnittelusta. Lisäksi kortteliin suunnitellaan asuinrakentamista.

Arkkitehtuurikilpailu Porin Aarteesta on alkanut 

Kilpailutehtävänä on suunnitella kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti elämyksellinen korttelikokonaisuus Satakunnan Museon ympäristöön. Kilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt ja työryhmät

Lue lisää kilpailuohjelmasta (pdf). Tutustu kilpailuohjelman liitteisiin tai lataa kaikki liitteet Lisätietoa-laatikosta. 

Kilpailuaika alkoi 15.11.2018 ja päättyy 15.3.2019, jonka jälkeen kaikki hyväksytyt ehdotukset julkaistaan verkkosivuilla. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ehdotuksia. Yleisön palaute annetaan tiedoksi palkintolautakunnalle, joka valitsee voittajan. Voittajan julkistaminen on suunniteltu kesälle 2019.

Kilpailuseminaari

Kilpailusta kiinnostuneille järjestettiin avoin kilpailuseminaari 3.12.2018 Satakunnan Museossa. Seminaarissa esiteltiin kilpailuohjelma ja käytiin keskustelua kilpailusta. 

Seminaarin tallenne aukeaa YouTube-kanavalla (Porin videotuki / Jarkko Montonen).

Kysymykset & vastaukset

Seminaarissa esitetyt kysymykset ja vastaukset on koottu pdf-tiedostoon

Kilpailusta 8.1.2019 mennessä esitetyt kysymykset.

Porin Aarre - rajaus ilmakuvassa
Kilpailualueen rajaus ilmakuvassa. Kuva Hannu Lammi

 

Kilpailualue
Toiveena on toteuttaa Porin Aarre – tulevaisuuden tila keskelle historiallista ympäristöä ja kansallista kaupunkipuistoa. Kuva: Röni-Kuva Oy