Porin Aarre

Porin kaupunki järjestää Suomen Arkkitehtiliiton kanssa yleisen arkkitehtuurikilpailun Satakunnan Museon laajennuksen, Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon uusien kokoelmatilojen, Porin lastenkulttuurikeskuksen sekä monikäyttöisten ja yhteisöllisten kulttuuritoimintaa palvelevien tilojen ja korttelin julkisten ulkotilojen suunnittelusta. Lisäksi kortteliin suunnitellaan asuinrakentamista.

Kilpailuun saatiin 72 ehdotusta

Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa aarre.pori.fi. Voit kommentoida ehdotuksia ja äänestää suosikkiasi tykkäämällä ehdotuksesta.

Yleisön palaute annetaan tiedoksi palkintolautakunnalle, joka valitsee voittajan. Voittajan julkistaminen on suunniteltu kesälle 2019.

 

Arkkitehtuurikilpailu Porin Aarteesta

Kilpailutehtävänä on ollut suunnitella kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti elämyksellinen korttelikokonaisuus Satakunnan Museon ympäristöön. Kilpailuun saivat osallistua yksittäiset henkilöt ja työryhmät. Kilpailuaika alkoi 15.11.2018 ja päättyi 15.3.2019. 

Kilpailuseminaari

Kilpailusta kiinnostuneille järjestettiin avoin kilpailuseminaari 3.12.2018 Satakunnan Museossa. Seminaarissa esiteltiin kilpailuohjelma ja käytiin keskustelua kilpailusta. 

Seminaarin tallenne aukeaa YouTube-kanavalla (Porin videotuki / Jarkko Montonen).

Kysymykset & vastaukset

Seminaarissa esitetyt kysymykset ja vastaukset on koottu pdf-tiedostoon

Kilpailusta 8.1.2019 mennessä esitetyt kysymykset.

Porin Aarre - rajaus ilmakuvassa
Kilpailualueen rajaus ilmakuvassa. Kuva Hannu Lammi

 

Kilpailualue
Toiveena on toteuttaa Porin Aarre – tulevaisuuden tila keskelle historiallista ympäristöä ja kansallista kaupunkipuistoa. Kuva: Röni-Kuva Oy