Ajankohtaiset/Tapahtumakalenteri

Vältäthän kiireetöntä asiointia jätteiden vastaanottopaikoissa
(23.3.2020)

Harkitse, voitko siirtää asiointiasi jätteen vastaanottopaikassa myöhempään ajankohtaan. Tärkeintä on turvata niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin terveys.

Asioidessasi jätekeskuksessa tai muussa jätteen vastaanottopaikassa:
 - Pidä vähintään metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin, etenkin vaa’alla asioidessa.
 - Suojaa suusi ja nenäsi nenäliinalla tai hihalla aina kuin yskit tai aivastat.
 - Maksuvälineenä käytetään vain maksukortteja (ei käteistä) ja suositaan mieluiten lähimaksua.

Muutoksia jätehuollossa

Hangassuon jätekeskus palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan, ma 7-21, ti-pe 7-18. Jätekeskuksessa voi maksaa ainoastaan maksukorteilla, käteistä rahaa ei vastaanoteta.

Porin Kierrätyskeskuksessa vastaanotetaan jätteitä normaalien aukioloaikojen mukaan, ma ja ke 9-18, ti ja to 9-16, pe 9-14. Kierrätyskeskuksen myymälä on suljettu 19.3. alkaen toistaiseksi. Kierrätyskeskuksessa voi maksaa ainoastaan maksukorteilla, käteistä rahaa ei vastaanoteta.

Seudulliset jäteneuvojat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Vierailupyyntöjä ei oteta vastaan ja kaikki sovitut kevään vierailut/luennot on peruutettu.

Vaarallisen jätteen vastaanotto

Vaarallisen jätteen kevään 2020 keräyskierrokset on jouduttu perumaan. Kierrokset pyritään järjestämään syksyllä. Tiedotamme tarkemmasta keräysaikataulusta myöhemmin.

Kunnissa toimivat vaarallisen jätteen vastaanottopaikat palvelevat pääosin normaalin aikataulun mukaan:

Eurajoki
 - ABC-kylmäasema, parillisen kuukauden 2. lauantai klo 10-13
 - Hevossuon jäteasema, Rauma - suljettu henkilöasiakkailta 13.4. asti

Harjavalta
 - Lännen Jätepalvelu Oy, Sairaalantie 7, huhti-elokuu: tiistai ja torstai 10-17.30

Kokemäki
 - Paloasema, Haapiontie 23, 1.4. alkaen parittomien viikkojen tiistaisin 14-18 (lisäksi 24.3. ja 31.3.)

Merikarvia
 - Jätevedenpuhdistamo, Satamatie 27, keskiviikkoisin 8-11 ja kuukauden 1. lauantai 10-12

Nakkila
 - Keskusta, Kauppatie 6, parillisen kuukauden 1. lauantai 10-13

Pomarkku
 - Kunnan varasto, Riuttantie 8, kuukauden 1. lauantai 10-12

Pori
 - Hangassuon jätekeskus, Raumantie 980, ma 7-21, ti-pe 7-18
 - Porin kierrätyskeskus, Savipajakatu 4-8, ma ja ke 9-18, ti ja to 9-16, pe 9-14
 - Rauhalammintie 2, Noormarkku, Shellin piha, parittomien kuukausien 1. lauantai 10-13
 - Lavian jätevedenpuhdistamo, Lavia, Viittatie 10, ti klo 7-11

Siikainen
 - Jätevedenpuhdistamo, Puhdistamontie 4, vaarallisista jätteistä soitettava ennen tuontia p. 044 720 1034

Ulvila
 - Kaupungin varasto, Kaasmarkuntie 195, 1.4.2020 alkaen parillisten viikkojen tiistaisin 14-18 (Kullaan vastaanotto lopetettu)

Lisätietoja jäteneuvonnasta: jateneuvonta@pori.fi, puh. 044 701 2500.

Kullaalla on vaarallisten jätteiden säännöllinen vastaanotto päättynyt
(3.3.2020)

Ulvilan kaupungin varastolla Kullaalla osoitteessa Tampereentie 1650 on vaarallisten jätteiden säännöllinen vastaanotto päättynyt. Jatkossa kullaalaiset voivat toimittaa vaarallisia jätteitään maksutta Ulvilan kaupungin varastolle osoitteeseen Kaasmarkuntie 195 tai muihin jäteneuvonnan alueen vastaanottopaikkoihin esimerkiksi Porin kierrätyskeskukseen.

Painekyllästetyn puun (kestopuu) keräyslavoja lisätty kotitalouksille
(5.2.2020)

Koska useat painekyllästettyä puutavaraa (kestopuuta) myyvät liikkeet ovat luopuneet keräyslavasta tai ottavat vastaan enää vain työstöjätettä ja hukkapaloja, on Porin kaupungin jätehuoltoyksikkö lisännyt painekyllästetyn puun vastaanottoon uusia lavoja kotitalouksille seuraaviin paikkoihin:

- Merikarvian jätevedenpuhdistamo, Merikarvia
- Lännen Jätepalvelu Oy, Harjavalta
- Porin kierrätyskeskus, Pori

Ohjeistusta tuojille:
- vain kotitalouksille
- alle yhden kuution eriä
- maksutonta
- mukana ei saa olla pylväitä tai niiden pätkiä, ratapölkkyjä eikä isoja metalliosia

Muita vastaanottopaikkoja samoilla ohjeilla alueellamme ovat Hangassuon jätekeskus (Pori) ja Hevossuon jäteasema (Rauma).

Isommat kuormat voi toimittaa maksullisina Veikko Lehti Oy:lle (Pori, Aittaluoto) tai Hevossuon jäteasemalle (Rauma).

kestopuulava

Eko-Aku lukijan hyödyksi ja huviksi

Viikolla 47 Aku-Ankan liitteenä ilmestyvä Eko-Aku on tuhti, 16-sivuinen tietopaketti jätteiden materiaali- ja energiahyötykäytöstä sekä resurssitehokkuudesta. Eko-Aku ei saarnaa lajittelusta, hiilijalanjäljistä ja ilmaston lämpenemisestä sormi pystyssä, vaan tarjoaa Ankkalinnan esimerkein viihteellisempää lähestymistapaa.

Eko-Aku-lehden kansi

Eko-Aku-lehden kansi, by KIVO

Eko-Akua voi lukea verkossa osoitteessa www.akuankka.fi. Lukeminen ei vaadi tunnuksia, mutta ei toimi kaikilla verkkoselaimilla.

Eko-Aku lukemalla on mahdollisuus menestyä Aku-Ankan ympäristövisassa. Eko-Akun digitestillä selviääkin omien lajittelu- ja kiertotaloustietojesi aukkopaikat. Testi paljastaa oletko sudenpentutason ekohenkilö, Törky-Tulppu vai ihan keskiverto ympäristön ystävä.

Tapahtumakalenteri 2020

Maaliskuu

la 7.3. klo 10-13Noormarkku Vaarallisten jätteiden vastaanotto, Rauhalammintie 2 (Shellin piha)
3.-30.3.KokemäkiMuovin matka -näyttely Kokemäen kaupunginkirjastossa