Jätteiden yö 5.6.

Vuoden 2020 Jätteiden yö -tapahtuman toteutuminen on vielä epävarmaa -sekä päivämäärän että tapahtuman laadun osalta. Tietoja päivitetään tälle sivulle.
(1.4.2020)

*************************************************************

Jätteiden yö

Jätteiden yö -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa ke 5.6.2019. Tapahtumapaikkana toimii Porin kierrätyskeskus. Porin Jätehuolto ja Porin seudun jäteneuvonta kutsuvat kaikki kahville ja viettämään mukavaa iltaa! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jätteiden yössä herätellään Maailman ympäristöpäivän (5.6.) hengessä keskustelua globaaleista ympäristö- ja ilmastohaasteista.
Vaarallinen yö -teema jakaa tietoa vaarallisen jätteen tunnistamisesta ja kierrätyksestä. Porin kierrätyskeskus vastaanottaa kotitalouksien vaarallista jätettä maksutta. Tutustu vaaralliseen jätteeseen: vaarallinenjate.fi

Porin kierrätyskeskuksessa otetaan vastaan käyttökelpoisia tavaroita ja hyötykäyttöön meneviä jätteitä sekä kotitalouksien vaarallisia jätteitä koko tapahtuman ajan klo 9-22. Jätteiden yön ohjelma alkaa klo 16.00 ja päättyy klo 22.00. Katso lisää jätteiden vastaanotosta Porin kierrätyskeskuksen sivuilta.

ILLAN OHJELMA

Ohjelmaesite

klo 16.00 alkaen kahvia, makkaroita ja vihiksiä
klo 16.00 alkaen Luova paja
klo 16.15 tapahtuman avaus, ympäristö- ja lupapalvelujen toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio
klo 16.30 tietoiskut 1: vaarallinen jäte, ruokahävikki ja muovipakkaukset
klo 18.30 elävää musiikkia: Duo Annica&Juho
klo 18.50 plogging-info
klo 19.00 ploggingin eli roskajuoksun lähtö
klo 19.15 tietoiskut 2: vaarallinen jäte
klo 20.00 elävää musiikkia: Duo Annica&Juho
klo 20.20 tietoiskut 3: muovipakkaukset ja isoäidin siivousvinkit
klo 21.15 elävää musiikkia: Duo Annica&Juho
klo 22.00 tapahtuma päättyy
 
  • Jätteen vastaanottoa koko tapahtuman ajan.
  • AVAIN-hankkeen järjestämä Luova paja kierrätysmateriaaleista. Nonstop-pajaan voi osallistua klo 16-21.00 välillä.
  • JäteVaakku Mustavaris on aikeissa pyrähtää tapahtumassa...
  • Jäteneuvonnan pisteessä voit osallistua kompostorin arvontaan
  • Tapahtumassa järjestetään trendikkääksi nousseen ploggingin, eli roskalenkkeilyn yhteislähtö klo 19.00. Osallistujille jaetaan roskapussit sekä hanskat ja osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja!
  • Satakunnan eläinsuojeluyhdistys ry, Satesy, vastaanottaa Jätteiden yössä kodintekstiiliä klo 16-22.00. Tekstiiliä voi tuoda per henkilö vain sen määrän, mitä itse pystyy kantamaan. HUOM! Satesy:n keräykseen voi tuoda: lakanoita, pussilakanoita, tyynyliinoja, peittoja, pyyhkeitä ja pienempiä räsymattoja. Keräykseen EI voi tuoda: patjoja, tyynyjä, isoja mattoja tai minkäänlaisia vaatteita. Vastaanottoon sopimattomat tekstiilit palautuvat tuojalle, joka on vastuussa niiden asianmukaisesta käsittelystä, kuten viemisestä takaisin kotiin tai esimerkiksi Porin kierrätyskeskuksen maksulliseen energiajätteen keräykseen (2,1e / alle 100 l). Tekstiilin toivotaan olevan puhdasta, mutta pienet pesussa lähtemättömät tahrat tai reiät eivät haittaa. Lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat lahjoitetaan eläinlääkärin ja kissarankkurin tarpeisiin. Peitot ja räsymatot viedään esimerkiksi koirarankkurille. www.satakunta.sey.fi

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tapahtuman pääjärjestäjät: Porin Jätehuolto ja Porin seudun jäteneuvonta.

Yhteistyössä: Porin liikunta- ja nuorisoyksikkö, AVAIN-hanke, Cafe Nuokkari, Reilu kauppa, Porin kirjasto, Satakunnan eläintensuojeluyhdistys ry (Satesy), Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja Porin Marttayhdistys.