Ekologiset kutsut

Ekokutsut toimivat samalla periaatteella kuin tavalliset kotimyyntikutsut, mutta ilman myymistä ja ostamista - näillä kutsuilla lisätään tavaran sijaan tietoa!

Hyviä syitä järjestää ekokutsut:

  • haluat oppia uutta ja samalla parantaa maailmaa
  • haluat tavata ystäviä ja tuttavia
  • haluat säästää rahaa
  • haluat naapurinkin tajuavan, että jätteet pitäisi lajitella
  • haluat eroon anopin antamasta kamalasta vaasista
  • haluat jonkun kääntävän kompostisi
  • haluat henkilökohtaisen jäteneuvojan, jolle voi aina soittaa pulmatilanteissa

Homma toimii näin

Kutsujen emäntä tai isäntä valitsee kiinnostavan teeman (kierrätys tai kompostointi), katsoo sopivan ajankohdan kalenteristaan ja varaa kutsut jäteneuvojilta. Sitten hän kutsuu ystäviään ja tuttaviaan kotiinsa. Kutsuja voidaan järjestää myös muussa sopivassa paikassa, kuten työpaikalla tai taloyhtiön tai yhdistyksen tiloissa. Kesällä voidaan viettää pihakutsuja.

Jäteneuvojan johdolla perehdytään ensin valittuun aiheeseen (kierrätys tai kompostointi) ja sitten kokeillaan hommaa käytännössä mukavan harjoituksen avulla. Kutsujen lopuksi nautitaan isäntäväen tarjoamat kahvit, eikä emäntäkään lahjattomaksi jää, sillä jokainen kutsujen järjestäjä saa valita teemoihin liittyvistä ekohenkisistä lahjoista omansa.

Kutsuja voi tilata näihin kuntiin: Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen ja Ulvila. Kutsuilla tulee olla vähintään 10 osallistujaa. Kutsujen vetäjinä toimivat jäteneuvojat.

Kutsujen järjestäjän muistilista: 1. Valitse teema: kierrätys tai kompostointi, 2. Varaa kutsut jäteneuvojilta, 3. Kutsu osallistujat (ystävät, työkaverit, sukulaiset, naapurit, lasten kavereiden vanhemmat, kumminkaimat), 4. Hanki tarjottavat: kahvi ja pulla toimii aina, 5. Opi uutta ja nauti yhdessäolosta!