Joukkoliikenne uudistuu

Tälle sivulle kerätään kootusti tietoa, mikä kaikki Porin ja Ulvilan seudun joukkoliikenteessä muuttuu vuoden 2023 aikana.

Citybussit Matkakeskuksella ja Porin joukkoliikenteen logo

Porin kaupunki vastaa kesästä 2023 alkaen joukkoliikenteen lipputuotteiden myynnistä, markkinoinnista sekä liikenteen suunnittelusta ja ostaa bussiliikenteen operoinnin Porin Linjat Oy:ltä. Isona muutoksena joukkoliikenteen nykyinen lippu- ja maksujärjestelmä vaihdetaan kevään ja kesän 2023 aikana, kun joukkoliikenteessä otetaan käyttöön valtakunnallinen lippujärjestelmä Waltti

  • Waltti Mobiili ja Waltin verkkokauppa otetaan käyttöön.

    • Kyyti Likel-sovelluksesta ei voi enää ostaa lipputuotteita, sovelluksesta ostetuilla lipputuotteilla on matkustusaikaa 4.6.2023 asti.
    • 10 matkan sarjalipun myynti päättyy
    • Porin Linjojen lipputuotteiden myynti ja lataus matkakorteille päättyy
    • Matkustusaikaa Porin Linjojen matkakorteille myydyillä lipputuotteilla on 31.8.2023 asti, jonka jälkeen niitä ei voi käyttää, eikä niitä hyvitetä asiakkaille.
  • Waltin järjestelmät täysimääräisesti käytössä. Myös lähimaksu bussissa mahdollinen.

Bussikuljettaja vilkuttaa

Mikä on Waltti?

Waltti on joukkoliikenteen valtakunnallinen lippujärjestelmä, jonka toiminta kattaa tällä hetkellä useita kaupunkiseutuja. Waltti-matkakorttia pystyy käyttämään paitsi omalla asuinpaikkakunnallaan, myös muissa Waltti-kaupungeissa.

Waltin järjestelmien käyttämiseen siirtyminen tapahtuu kevään ja kesän 2023 aikana. Kaikista muutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin, joten asiakkaat voivat hyvillä mielin jatkaa nykyisten lipputuotteiden käyttöä.

Miten Waltti toimii?

Waltin toiminnot ovat pääpiirteittäin hyvin samanlaiset kuin nykyisetkin lipputuotteet. Voit jatkossakin maksaa matkasi matkakortille ladatulla lipputuotteella, mobiililla tai käteisellä bussissa, mutta merkittävin muutos jonka Waltti tuo tullessaan Poriin on lähimaksu.

Lähimaksaminen tarkoittaa käytännössä bussimatkan maksamista vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta linja-auton etälukijassa. Lähimaksuun on liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Jokainen päivän aikana lähimaksulla maksettu bussimatka kerryttää maksukattoa. Lähimaksustakin on tulossa tarkempi ohjeistus lähempänä ajankohtana.

nainen seisoo pysäkillä odottamassa bussia