Alueellinen Biojäte talteen -kampanja

Porin seudun jäteneuvonta toteuttaa Biojäte talteen 2 -kampanjan Ulvilassa, Nakkilassa ja Harjavallassa toukokuusta 2022 alkaen. Jäteneuvonta toteutti ensimmäisen Biojäte talteen -kampanjan Porin taajama-alueella 2020-2021. Kampanja on molemmilla kerroilla maksuton asukkaille. Ensimmäisen kampanjan palautekyselyn tuloksia löydät tältä sivulta.

Biojäte talteen -kampanjan tavoitteena on tehostaa biojätteen lajittelua ja selvittää biojätteen erilliskeräyksen laajentamisen haasteita sekä kerätä kokemuksia kimppabioastian käytöstä omakotitalojen alueilla. Kampanjan avulla Porin seudun jäteneuvonta valmistautuu jätelakiuudistukseen, jossa biojätteen erilliskeräysvelvoite on tulossa vuonna 2024 myös omakotitaloille yli 10 000 asukkaan taajamissa, eli käytännössä laajasti Porin seudulla.

Ensimmäisessä kampanjassa mukaan haastettiin sekä omakotitalo- että kerros- ja rivitalokiinteistöjä Porissa. Mukaan haastettiin silloin lähes 700 kotitaloutta. Toiseen kampanjaan (2022) valittiin vain omakotitaloja Ulvilan, Nakkilan ja Harjavallan taajama-alueilta - mukana on noin 120 kotitaloutta.

Katso Biojäte talteen 1 -kampanjan tuloksia tästä

Ajankohtaista

Kuvassa keittiöbioastiat sekä biomuovipussilla että paperipussilla.

Biojäte talteen 2 -kampanjassa jaettiin kahdenlaisia paketteja.

 

Biojäte talteen -kampanjan valmisteluaja, jossa näkyy keittiöbioastiapaketteja kasattuna päällekkäin.
Biojäte talteen -kampanjan valmisteluaja.

 

Ota yhteyttä:

Jäteneuvonta
Asiakaspalvelu
Elinvoima- ja ympäristötoimiala
Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö / Jätehuollon suunnittelu ja neuvonta