Tutustu Porin palveluihin karttojen avulla – tietoa löytyy niin leikkipuistoista kuin asemakaavoistaTiesitkö, että Porin kartat tarjoavat paljon tietoa kaupungin palveluista ja alueista? Kartat löytyvät verkkosivuilta ja ovat vapaasti kaikkien kaupunkilaisten hyödynnettävissä.
SuomiAreenan arvotyö huipentui – järjestäjätahot puoltavat avoimuutta, moniäänistä keskustelua, tasa-arvoa, rohkeutta ja rentouttaSuomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan järjestäjätahot ovat valinneet tapahtuman arvoiksi avoimuuden, moniäänisen keskustelun, tasa-arvon, rohkeuden ja rentouden. Arvojen taustalla on arvotutkimus, jonka SuomiAreena toteutti viime syksynä yhdessä ensi kesän ja aiempien vuosien järjestäjien kanssa. Arvotyötä tehtiin lisäksi järjestäjien kanssa erillisessä arvotyöpajassa sekä SuomiAreenan järjestäjätreffeillä.
Tulvanhallintayhteistyöllä puhtaampi Itämeri Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin kaupunki ja LUKE kehittävät yhdessä Itämeren alueen kaupunkien ja korkeakoulujen kanssa tulvanhallinnan suunnittelutyökalua. Työkalu, nimeltään ”NOAH”, auttaa kaupunkeja estämään tulvimista ja siten vähentämään Itämeren saastekuormaa.
Porin alueen vetovoimaisuus yrittäjien silmissä jatkaa nousuaan Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi eilen Kuntaranking-tuloksensa, jossa vertailtiin Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan näkökulmasta. Porin alue oli rankingin yhdestoista parantaen viisi sijaa aikaisempaa sijoitustaan.
Kesätyöseteliä haki 500 nuorta – sata onnekasta saa rahanPorin kaupunki jakaa sadalle nuorelle kesätyösetelin työllistymistä tukemaan. Seteliä haki 500 innokasta nuorta, joiden keskuudesta arvottiin 100 setelin saavaa.
Porissa ohjelmaa hiihtoloman jokaiselle päivällePorista löytyy hiihtolomatapahtumia koko perheen makuun. Tarjolla on ohjelmaa monipuolisesti kulttuuri- ja liikuntatapahtumien parissa.
Katualueiden hiekoitus käynnissä ympäri kaupunkiaLumisateiden väistyttyä ja sään lauhduttua tiet ovat nyt paikoin erittäin liukkaita. Kaupunki huolehtii ajoratojen, pyöräteiden sekä rakenteellisesti toisistaan erottamattomien jalankulku- ja pyöräteiden hiekoituksesta. Kaupungin hiekoituskalustoa on liikkeellä ympäri Poria.
Maailmaa kartoittamassa -näyttely nähtävillä Luontotalo ArkissaLuontotalo Arkissa avautui torstaina näyttely, jossa tutustutaan kartografian alkuaikojen askeliin. Karttojen kehitys alkoi 1400-luvulla. Merenkulkijat, löytöretkeilijät ja karttojen piirtäjät lisäsivät kaikki kokemuksillaan ja muilta kuulemillaan tiedoilla karttojen tarkkuutta. Aluksi kartat olivat kuitenkin enemmän taidetta kuin tiedettä.
Subscribe to feed