Himmeli

Vanhuspalveluiden yksikkö Himmeli

Palvelukeskus Himmelin toimintaa halutaan laajentaa vastaamaan paremmin rakennuksen mahdollisuuksia ja asukkaiden tarpeita. Himmeli on porilaisille merkittävä ja keskeinen rakennus Itä-Porissa, Sampolassa. Tulevien käyttötarkoitusten ideointiin pyydettiin porilaisten apua, kun osallistava pop-up-tapahtuma Poris siirtyi Himmeliin. Ideoita kerättiin myös verkossa.

Työryhmä on jättänyt loppuraporttinsa

Himmeli-työryhmä on jättänyt väliraporttinsa kaupunginhallitukselle. Työryhmä ehdottaa Himmelistä yhteisöllistä sote- ja gero-keskusta.

>> Tutustu tiedotteeseen

>> Tutustu loppuraporttiin

Työryhmä on jättänyt väliraporttinsa

Himmeli-työryhmä on jättänyt väliraporttinsa kaupunginhallitukselle. Työryhmä ja kuntalaiset ovat yhtä mieltä: Himmeli halutaan säilyttää. 

>> Tutustu tiedotteeseen

>> Tutustu väliraporttiin

>> Tutustu asukkaiden ideoiden yhteenvetoon

Ideoita Himmelin kehittämiseen kerättiin kaupunkilaisilta

Digitaalisella ideointialustalla voi jättää uusia ehdotuksia Himmelin tulevaisuudesta 19.12.2019 saakka. Sen jälkeen ideoihin voi edelleen tutustua ja niistä voi tykätä. Alustalle on kerätty myös avoimien ovien päivässä jätetyt ehdotukset.

>> Tutustu rakennukseen videolla

Avoimet ovet Himmelissä 14.12.2019 klo 12–16

Himmelin avoimien ovien päivän ohjelma

>> Tutustu ohjelmaan

>> Arkkitehti Juhani Pallasmaan luento Himmelistä suorana verkkolähetyksenä 14.12. klo 13.30-14.30 ja sen jälkeen tallenteena

Saapuminen: Himmeli sijaitsee osoitteessa Palokunnantie 39, Pori. Parkkipaikkojen rajallisuuden vuoksi osallistujia kehotetaan saapumaan kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Autoille on varattu jonkin verran pysäköintitilaa Himmeliä vastapäätä sijaitsevalta parkkialueelta.

Himmeli rakennuksena

Himmeli toimii tällä hetkellä vanhusten palvelukeskuksena. Himmelissä on yli 100 asiakaspaikkaa. Nykyisellään yli 8000 neliön rakennus on kuitenkin vajaakäytössä.

Tulevaa toiminnallista kokonaisuutta suunniteltaessa otetaan huomioon mahdollisuudet, jotka kiinteistö tarjoaa sen nykyiselle toiminnalle, mutta myös esimerkiksi tulevaisuuden vanhuspalveluille, välimuotoisille asumispalveluille, kaupungin, kolmannen sektorin ja yritysten yhteistyölle, innovatiivisille työllisyydenhoidon ratkaisuille, eri asteisten oppilaitosten työssäoppimiselle, lähialueen asukkaille tarjottaville palveluille ja vuorovaikutukselle ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Himmelin rakennus on valmistunut vuonna 1989. Rakennuksen ja sisustuksen on suunnitellut arkkitehtipari Raili ja Reima Pietilä. Muodoiltaan polveileva Himmeli muodostaa yhdessä päiväkoti Taikurinhatun kanssa arkkitehtonisesti merkittävän kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden.

Himmelin nykyiset keskeiset tilat kuvattuna kerroksittain:

Katutaso: aulatilat, kanttiini, kerhohuone, parturi-kampaamo, jalkahoitajan tila, useita wc-tiloja, hoito- ja toimistohuoneita, varastoja, ryhmäkuntoutustila, uima-allas, 2 pesuhuonetta,  2 saunaa, 2  pukuhuonetta, ”hiljainen huone” – tila vainajaa varten, suurtalouskeittiö, tarjoilukeittiö, hissit, portaikot ja lisäksi paljon käytävätiloja, 2 isoa väestösuojaa, useita henkilökunnan pukuhuoneita

2. kerros: Asiakkaiden huoneita saniteettitiloineen, yhteisiä tiloja (ruokasali, sauna, takkahuone, pikkukeittiöt, kirjasto jne.) sekä henkilökunnan tiloja. Pääsy hissillä tai portaita.

3. kerros: Asiakkaiden huoneita saniteettitiloineen, yhteisiä tiloja (ruokasali, sauna, takkahuone, pikkukeittiöt jne.) sekä henkilökunnan tiloja. Pääsy hissillä tai portaita.

Kattokerros: Viherhuone, pääsy hissillä tai portaita.

Piha: Takapihalla nurmialueita, etupihalla asfaltoitu parkkialue

>> Tutustu rakennukseen videolla