LAJITELLAAN: Roskapussin lajittelu

Jätteiden oikea lajittelu vähentää ympäristökuormaa. Oikein lajiteltuna jätteet saadaan hyötykäyttöön, kun ne kierrätetään ja otetaan uusiokäyttöön.

Tehtävä: Oppilaat lajittelevat roskapussin sisällön oikeisiin jäteastioihin. Tarvittavat jäteastiat: metalli, lasi, kierrätyspullot, sähkö- ja elektroniikkaromu, sekajäte, biojäte, paperi, kartonki, energiajäte, vaatteet ja muut tekstiilit sekä vaarallinen jäte.

Tarvitaan: Pussillinen täynnä erilaisia roskia, lajitteluun astia tai muistiinpanovälineet. Tarvittaessa tiedonhakuun lajitteluohjeet paperi- tai digiversiona.

Roskapussissa tulee olla yksi tai useampi kutakin: metalli, lasi, kierrätyspullo, sähkö- ja elektroniikkaromu, sekajäte, biojäte (esim. kuivatettu teepussi), paperi, kartonki, tekstiili, energiajäte ja vaarallinen jäte (tyhjä lääkepurkki), paristo, tyhjä maalipurkki.

Roskat

Esimerkki jätteiden lajittelussa. Ylärivi vasemmalta oikealle: energiajäte, sähkö ja elektroniikkajäte, sekajäte. Alarivissä vasemmalta oikealle: paperi ja pahvi, lasi ja metalli.