Ajankohtaista

Koulutusopasta ei jaeta jatkossa koteihin

Kevään koulutusopas ilmestyy 21.12.

Sen voi noutaa Porissa kirjastoista, kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön toimipaikoista (keskustan ja Meri-Porin uimahallit, Karhuhalli, keskustan ja Noormarkun urheilutalot, nuorisotalo) sekä kulttuuriyksikön toimipaikoista (Satakunnan Museon päätoimipaikka ja Annis).

Ulvilassa oppaan saa kirjastoista.

 

Ohjeita opiskelijoille korona-aikaan:

 

Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia! Noudatathan voimassaolevia ohjeita ja rajoituksia. Ryhmäkokoja on piennetty, jotta turvaväleistä on helpompi pitää kiinni.

Huolehdithan riittävistä turvaväleistä, myös muissa kuin luokkatiloissa. Esim. pukuhuoneiden käyttöä on syytä välttää mahdollisuuksien mukaan. Tule tiloihin vasta juuri ennen tuntisi alkua.

Huolehdithan hyvästä käsi- ja yskimis-hygieniasta. Pese kätesi usein. Luokista löytyy käsidesiä ja pyyhkimisvälineitä, joilla voit puhdistaa oman paikkasi. Käytä omia välineitäsi (esim. sakset). Yhteiskäytössä olevat välineet eivät ole käytössä.

Kasvomaskeja ja/tai visiirejä voi käyttää opetustilanteissa. Ethän tule sairaana tai flunssaoireisena opistolle!

Noudatathan viranomaisten karanteeniohjeita myös ulkomaanmatkojen osalta

Yleisötilaisuudet syksy 2020

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista, ellei erikseen mainita. Tervetuloa mukaan! Muutokset mahdollisia.

Torstai-Akatemia

Torstai-Akatemia on Porin kesäyliopiston ja Porin seurakuntayhtymän yhteinen, ikäihmisille suunnattu luentosarja. Luennot pidetään seurakuntakeskuksessa (Itäpuisto 14, 2. kerros)
•    To 5.11. klo 14 Marttatoiminta tutuksi. Kirsi Vesterbacka, Porin Marttayhdistys ry
•    To 10.12. klo 14 Kauneimmat joululaulut. Kanttori Guido Kriik

Digiklinikka

•    Opistotalon Plakkari-luokka tiistaisin 8.9.-8.12. klo 12-13.30
•    Riuttala-Mustajoen kylätalo keskiviikkoisin 9.9.-3.12. klo 17.30-18.15
•    Ulvilan lukio torstaisin 10.9.-10.12. klo 16-16.45
•    Etänä (puh. 044 701 5994) tiistaisin 15.9.-15.12. klo 10-11.30
Tarvitsetko apua ja neuvoja tabletin, läppärin tai älypuhelimen kanssa? Jos vastasit kyllä, tervetuloa paikalle. Sinulla voi olla yhdellä kokoontumiskerralla korkeintaan kolme kysymystä, jotta ehdimme käsittelemään kaikkien kysymykset. Neuvonta on kuitenkin yksilöllistä. Hinta on 5 e / käyntikerta tai soitto.

Digiklinikat lomailevat viikolla 43

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon auditoriossa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, tervetuloa!
•    Ke 11.11. klo 14 Onko lääkehoito turvallista? Professori, FaT Riitta Ahonen, Itä-Suomen yliopisto, Farmasian laitos
•    Ke 25.11. klo 14 Hyvä, paha aggressio – vihainen nainen. Psykologi, psykoanalyytikko Elina Reenkola
•    Ke 9.12. klo 14 Luova laiskuus ja hallittu hidastelu. Kasvatustieteen professori Juha T. Hakala, JYU, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Uskonnollisia liikkeitä ja ilmiöitä -luentosarja

Saamme kuulla uskontotieteen, taidehistorian ja kirkkohistorian asiantuntijoiden luennoilla kansanuskosta ja miten esimerkiksi sielu-usko ja magia ilmenevät edelleen Suomessa sekä erilaisista uskonnollisista liikkeistä ja ilmiöistä. Monet uudet kristilliset liikkeet tavoittivat suomalaiset nopeasti 1800-1900-luvun vaihteessa muun muassa rannikon satamakaupunkien kautta. Uskonnolliset ilmiöt kiinnostivat niin ikään taiteilijoita kuin tavallisia kansalaisia. Esoteerinen henkisyys innoitti Akseli Gallen-Kallelaa maalaamaan Juséliuksen mausoleumin freskot. Unissasaarnaajat kiehtoivat ja keräsivät kuulijoita eri puolilla Suomea. Uukuniemeläisen horrossaarnaaja Helena Konttisen yksi esikuva oli 1700-luvulla vaikuttanut merikarvialainen Anna Rogel. Yhteistyössä Satakunnan Museo, Porin kesäyliopisto ja Satakunnan Museon ystävät ry.
Luennot pidetään Satakunnan Museon perusnäyttelyn Taavi-lavalla (Hallituskatu 11). Osaa luennoista voi seurata myös Satakunnan Museon YouTube-kanavalta suorana ja tallenteena.
 

Digituokiot auditoriossa

Digituokiot kerran kuukaudessa torstaisin kello 13.15-14 opistotalon auditoriossa (Gallen-Kallelankatu 14, pohjakerros). Huom. Muuttunut tila ja kellonaika! Teemaan johdattaa suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine. Yhteistyössä Porin pääkirjaston kanssa.
•    To 5.11. klo 13.15–14 Langaton vai langallinen? Kodin verkkoyhteyden vaihtoehdot
•    To 3.12. klo 13.15–14 Pilvipalvelut ja miten niitä voi hyödyntää

Unkari-aiheinen luentosarja

Yhteistyössä Satakunnan Suomi-Unkari Seuran kanssa. Luennot pidetään opistotalon auditoriossa.
•    Ke 18.11. klo 18-19.30 Rakennusperinnön ja nykyarkkitehtuurin helmiä Unkarissa. Arkkitehti Daniel Nagy

Taiteen rajamailla - valtakunnallinen erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaari

Opistotalon auditorio ti 1.12. klo 10-15
Erityisryhmien valtakunnallisessa elokuva- ja teatteriseminaarissa tuodaan esille erilaisia erityistaidetoiminnan asiantuntijoita ja kokemustoimijoita, jotka esittävät elokuvien ensi-iltoja ja Osallisuus-teatterin syksyn ensi-illan sekä näkemyksiä taiteen ja koronan rajamailta. Yhteistyössä SEKK, MEKA TV ja Porin Me Itse. Tilaisuus on Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan puitteissa toteutettu.

Fellini 100 vuotta

Opistotalon auditorio ke 9.12. klo 18-19.30
FT, tietokirjailija Liisa Väisänen luennoi elokuvataiteen suurimpiin nimiin kuuluvasta elokuvaohjaaja Federico Fellinin työstä ja elämästä. Fellinin syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Yhteistyössä Porin kesäyliopisto, Dante-seura sekä Porin kaupunginkirjasto.

Aulanäyttelyt syksy 2020

Ihastu aulanäyttelyissä opistotalon aukioloaikoina:

  • 14.10.-9.11. Nuket, nallet ja vanhan ajan tontut (Teija Ruuhikorpi-Mäki); Joulukortit ja lumoavat lahjapaketit (Sirkka Leivo-Jokimäki); Muotokuvat (Heli Innala)
  • 11.11.-1.12. Nypläys ja Hardanger- ja leikekirjonta (Hellevi Wikgren); Keramiikkaa (Anne Siltanen)
  • 3.12.-7.1.2021 Ompelu ja kirjonta (Mervi Koskinen)