Ajankohtaista

Lähiopetus on keskeytetty ainakin 2.5. saakka

Aikuisten harrastustoiminnan lähiopetuksen keskeytys jatkuu ainakin 2.5. saakka. Etäopetus jatkuu kuten tähänkin saakka. Valtaosa koko kevään mittaisista kursseista ei jatku enää keskeytyksen jälkeen. Opisto tiedottaa ilmoittautuneita tekstiviestein muutoksista.

Lähiopetuksen keskeytys 20.2.2021 alkaen

Sisätiloissa ei toistaiseksi järjestetä aikuisten harrastustoimintaa eli opiston aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lähiopetus keskeytetään. Kursseja siirretään mahdollisuuksien mukaan etänä toteutettaviksi. Opiskelijoita tiedotetaan muutoksista tekstiviestein. Lasten kurssit jatkuvat tavalliseen tapaan.

Porin sivistystoimialan ohjeistuksen mukaan 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien harrastustoiminta voi jatkua myös maaliskuun koronasulun aikana, mutta seuraavia ohjeita on ehdottomasti noudatettava toistaiseksi:

 • kukaan ei saa tulla koronaan sopivia oireita tuntevana kurssille  
 • opettajan on käytettävä maskia
 • 6.-luokkalaisille on vahva suositus käyttää maskia
 • jos samassa ryhmässä 6.-luokkalaisten kanssa on nuorempia lapsia, tulisi heidänkin mahdollisuuksien mukaan käyttää maskia
 • opettaja jakaa tarvittaessa opiston maskeja kurssilaisille
 • kaikkien on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
 • jos käytetään yhteisiä askartelu- tms. välineitä, ne pyyhitään desifiointiaineella aina edellisen käyttäjän lopettaessa
 • myös oma pöytäpaikka pyyhitään kurssin alussa ja lopussa desinfiointiaineella
 • turvavälejä (2 metriä) noudatetaan koko ajan
 • kurssin ulkopuolisia henkilöitä ei saa kurssitilaan tulla, ei alussa tai lopussakaan

Yleisötilaisuudet kevät 2021

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista, ellei erikseen mainita. Tervetuloa mukaan! Yleisötilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia. Muutokset ovat mahdollisia. Tilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi!

Torstai-Akatemia

Torstai-Akatemia on Porin seudun kansalaisopiston ja Porin seurakuntayhtymän yhteinen, ikäihmisille suunnattu luentosarja. Luennot pidetään seurakuntakeskuksessa (Itäpuisto 14, 2. kerros)
Koronatilanteen vuoksi kaikki Torstai-Akatemian kevään tapahtumat on peruttu. Syksyllä jatketaan toivottavasti turvallisimmissa merkeissä!

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon auditoriossa.

Digiklinikka

Perjantaisin 29.1.-7.5. klo 13-14.30

Koronarajoitteiden vuoksi puhelimitse 044 701 5994! Tarvitsetko apua ja neuvoja tabletin, läppärin tai älypuhelimen kanssa? Jos vastasit kyllä, tervetuloa paikalle. Sinulla voi olla yhdellä kokoontumiskerralla korkeintaan kolme kysymystä, jotta ehdimme käsittelemään kaikkien kysymykset. Neuvonta on kuitenkin yksilöllistä. Hinta on 5 e / käyntikerta (laskutetaan jälkikäteen). Ei 2.4. ja 30.4.

Aulanäyttelyt

Ihastu aulanäyttelyssä opistotalon aukioloaikoina (arkisin kello 8.30-16):

 • 1.4.-23.4. Kalligrafia (Sarikka Vuorenoja); Ompelu ja kirjonta (Mervi Koskinen); Sarjakuvat (Vesa Vitikainen); Nuket ja perinnelelut (Teija Ruuhikorpi-Mäki)
 • 27.4.-11.5. Kädentaidon kokemuksia (Teija Ruuhikorpi-Mäki)
 • 14.5.-30.5. Nypläys ja Hardanger- eli leikekirjonta (Hellevi Wikgren)