Ajankohtaista

Syysloma opistossa

Opistossa on syysloma viikolla 43 eli 21.-27.10. Lomaviikolla ei pääsääntöisesti ole opetusta ja opiston asiakaspalvelu on suljettu. Poikkeuksista on tiedotettu opiskelijoita.

Yleisötilaisuudet syksy 2019

DIGITUOKIOT PÄÄKIRJASTOSSA

Digituokiot kerran kuukaudessa torstaisin kello 13-13.45 pääkirjaston seminaarihuoneessa 2 (Gallen-Kallelankatu 12, 2. krs). Teemaan johdattaa suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine. Tuokioiden jälkeen pidetään kirjaston älypuhelin- ja tablettipiiri.

  • 7.11. Innostu somesta. Tärkeimmät sosiaalisen median palvelut ja miten niissä toimitaan?
  • 5.12. Digikuvat talteen ja järjestykseen. Tee persoonallinen kuvalahja jouluksi.

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VERKKOLUENNOT

Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon auditoriossa aina keskiviikkoisin kello 14-16.

  • 20.11. Mitä koraanissa opetetaan, mitä arvoihin ja elämätapoihin liittyviä ohjeita siellä on? Islamin ja arabian kielen yliopistonlehtori Sylvia Akar, Helsingin yliopisto  
  • 4.12. Voiko menneisyydestä oppia? Rikoshistorian kummallisuuksia ja niiden vaikutus Suomen rikoslainsäädäntöön. Historioitsija, kirjailija Teemu Keskisarja

UNKARI-AIHEINEN LUENTOSARJA

Yhteistyössä Satakunnan Suomi-Unkari –seura ja Porin seudun kansalaisopisto. Luennot pidetään opistotalon auditoriossa. Luentosarja jatkuu kevätkaudella 2020.

  • Ke 30.10. klo 18-19.30 Sotaista varhaishistoriaa ja kielisukulaisuutta: Unkarilaisuuden aineksia eilen ja tänään. FM Tenho Takalo. 
  • Ke 27.11. klo 18-19.30 Suomen ja Unkarin luterilaisten seurakuntien ystävyysseurakuntatyö. TT Ari Ojell, Kirkkohallitus.

TAITEESTA TYÖTÄ - VALTAKUNNALLINEN ERITYISRYHMIEN ELOKUVA- JA TEATTERISEMINAARI

Palmgren-konservatorio ti 3.12. klo 10-15
Puheenvuoroja ja esityksiä erityistaidetoiminnan vaikuttajilta, taiteen ammattilaisilta ja kokemusasiantuntijoilta. Esillä uusimpia erityisryhmien yhteisöelokuvia ja Osallisuus-teatterin syksyn näytelmän ensi-ilta. Yhteistyössä SEKK, MEKA TV, Me Itse ry:n Satakunnan meikäläiset, Porin seudun kansalaisopisto ja Porin kaupunki: Rakkaudella porilaisille.

Porin kesäyliopiston yleisötilaisuudet