Ajankohtaista

Ajankohtaista koronarajoitteista

Vielä maanantaina 31.1. jatketaan etäopetuksessa, mutta mahdollisesti jo tiistaista alkaen päästään vaiheittain aloittamaan lähiopetusta! Tiedotamme ilmoittautuneita tekstiviesteillä tarkemmin ensi viikolla.

Ilmoittautuminen kevään kursseille

Ilmoittautuminen kevään kursseille on käynnissä: Tästä ilmoittautumisjärjestelmään

Aikuisten lähiopetus käynnistyy aikaisintaan 1.2. Osa kursseista alkaa etäopetuksena viikolla 3. Ilmoittautuneille lähetetään tekstiviesteillä tietoa muutoksista.

Koronatilanteen vuoksi verkkomaksaminen on mahdollista vain kokonaan etäopetuksena järjestettävillä kursseilla, lasten ja nuorten kursseilla sekä niillä kursseilla, jotka pidetään etäopetuksena, jos lähiopetusta ei ole lupa järjestää. Nämä kurssit on merkitty koulutusoppaassa "Jatkuu etäopetuksena" -maininnalla. Muut kurssit laskutetaan myöhemmin. Laskuissa huomioidaan mahdollisesti muuttunut tuntimäärä.

Opiston peda.net-sivusto on julkaistu

Opiston peda.netissä löytyy perinteisiä nettisivuja enemmän tietoa kursseista ja opettajista. Se mahdollistaa myös kurssien opiskelijoille alustan materiaalien jakamiseen. Sivustoa päivitetään pitkin syyskautta. Sivusto löytyy osoitteesta peda.net/porinseudunkansalaisopisto - käy tutustumassa!

Koronaohjeita

Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia! Opiston opiskelijoita suositellaan edelleen käyttämään maskeja opiston tiloissa. Turvaväleistä ja käsihygieniasta on edelleen pidettävä hyvää huolta - opetustiloissa onkin käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä tarjolla. 

Ethän tule sairaana tai oireilevana opistolle!

Yleisötilaisuudet kevät 2022

Torstai-Akatemia

Torstai-Akatemia on Porin seudun kansalaisopiston ja Porin seurakuntayhtymän yhteinen, ikäihmisille suunnattu luentosarja. Luennot pidetään seurakuntakeskuksessa (Itäpuisto 14, 2. kerros), ellei muuta mainita.

 • To 13.1. klo 14 Opastettu vierailu Rosenlew-museoon (Kuninkaanlahdenkatu 14). Huom. Tilaisuus on peruttu koronarajoitusten vuoksi!
 • To 3.2. klo 14 Askarruttavatko muistiasiat? Muistihoitaja, sairaanhoitaja Kaija Kaski, Diakon palvelut Oy Huom. Tilaisuus on peruttu koronarajoitusten vuoksi!
 • To 3.3. klo 14 Parveke- ja palstaviljely / Neuvontahortonomi Arja Korpela, Satakunnan Vihertietokeskus
 • To 7.4. klo 14 SPR auttaa hädässä / Terveyden ja hyvinvoinnin päällikkö Anne-Mari Hakuni, Suomen Punainen Risti Satakunnan piiri
 • To 19.5. Retki Anne Mattilan taidekahvilaan Karviassa. Lähtö kello 10 seurankuntakeskuksen edestä. Retken hinta 30 e, sisältää keittolounaan ja kahvin. Lisätiedot ja sitova ilmoittautuminen Mikko  Salonen 044 730 9648.

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon Pörssi-luokassa.

 • Ke 26.1. klo 14 Euroopan tulevaisuus suurvaltojen puristuksessa / Euroopan historian professori Laura Kolbe, Helsingin yliopisto. Huom. Tilaisuus on peruttu koronarajoitusten vuoksi!
 • Ke 16.2. klo 14 Ajankohtaista ilmastonmuutoksesta / Toimialajohtaja (Ilmastontutkimusohjelma), tutkimusprofessori Hannele Korhonen, Ilmatieteen laitos
 • Ke 16.3. klo 14 Rytmit rypyssä – tietoa sydämen rytmihäiriöistä, niiden tutkimisesta ja hoidosta / Kardiologian ylilääkäri Kai Nyman, Sydänsairaala Nova
 • Ke 20.4. klo 14 Suomen presidenttien huumorintaju ja huumorin käyttö / Professori emeritus Timo Soikkanen, Turun yliopisto
 • Ke 4.5. klo 14 Dna–sukututkimus / FT, MBA Marja Pirttivaara, Sitra

Digiklinikka

Opistotalon Pörssi-luokka perjantaisin 4.2.-20.5. klo 13-14.30

Huom. Aloitus siirtynyt! Koronarajoitusten vuoksi ei kokoontumista 28.1. Tarvitsetko apua ja neuvoja tabletin, läppärin tai älypuhelimen kanssa? Jos vastasit kyllä, tervetuloa paikalle. Sinulla voi olla yhdellä kokoontumiskerralla korkeintaan kolme kysymystä, jotta ehdimme käsittelemään kaikkien kysymykset. Neuvonta on kuitenkin yksilöllistä. Hinta on 5 e / käyntikerta. Aktiivikortti ei käy tälle kurssille. Ei talvilomaviikolla 25.2. eikä pitkäperjantaina 15.4.

Metsähallituksen luontoilta

Palmgren-konservatorion auditorio (Rautatienpuistokatu 7) - huom. muuttunut tila!
Ke 2.3. klo 17.30-19.30

Tervetuloa kuulemaan ja näkemään, mitä Metsähallitus tekee maalla ja merellä sekä mitä eri toimilla tavoitellaan. Miltä 10-vuotiaan Selkämeren kansallispuiston pinnan alla näyttää? Millaisia aarteita on tarjolla retkeilijöille aivan lähinurkilla? Mitä erilaisilla luonnonhoitotoimenpiteillä tavoitellaan? Illan aikana Metsähallituksen asiantuntijat kertovat työstään Suomen kauniimpien luontokohteiden parissa. Yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Naistenpäivän ohjelmallinen tilaisuus kokoNAINEN

Palmgren-sali (Rautatienpuistokatu 7) - huom. muuttunut tila!
Ti 8.3. klo 18.30-20.30 - huom. kellonaika muuttunut!

Alustava ohjelma:

 • Tervetuloa! Porin soroptimistiklubin presidentti Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu

 • Otteita näytelmästä ”Kielletty Keho”, näyttelijä Taina Silkkola, käsikirjoittaja-ohjaaja Mirva Tolppanen

 • Luento ”Onnelliseksi naiseksi”, psykologi, psykoterapeutti Sirkku Tyni

 • Tanssi ”Nainen sisältäpäin”, tanssitaiteilija Reetta Parvikko

Ennen tilaisuutta klo 18 alkaen mehutarjoilu ja arpajaiset. Yhteistyössä Porin soroptimistiklubin kanssa.

Minustako yrittäjä -luento

Palmgren-konservatorion auditorio (Rautatienpuistokatu 7) - huom. muuttunut tila!
Ke 9.3. klo 17.30-19.45 - huom. muuttunut kellonaika!

Saat tietoa yrittäjyydestä, starttirahasta, yrittäjäkoulutuksista, verotuksesta sekä maksuttomista aloittavan yrittäjän neuvontapalveluista. Luento on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnitteleville. Yhteistyössä Prizztech Oy:n Uusyrityskeskus Enterin ja , Satakunnan TE-toimiston kanssa. Tiedustelut Jari Keinonen 044 720 4638 tai jari.keinonen@prizz.fi

Senioreiden kulttuuriviikon joogatuokio

Opistotalon Friskaamo to 24.3. klo 13-14.30

Hiljennytään hetkeksi joogan parissa. Huomioidaan iän mukanaan tuomat muutokset ja tarpeet. Oma matto mukaan. Tuokio on osa Senioreiden kulttuuriviikon ohjelmaa. Tuokion ohjaa Maija Vuorio.

Sota Porissa -luentosarja

Satakunnan Museossa ja Rosenlew-museossa avautuu keväällä Sota Porissa ja Sodassa ja työssä -näyttelyt, jotka kertovat Porin ja Satakunnan kotirintaman elämästä. Näyttelyteemoihin liittyen järjestetään huhtikuussa kaksi luentoa. Näyttelyistä ja luennoista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa. Yhteistyössä Satakunnan Museo, Porin seudun kansalaisopisto ja Satakunnan Museon ystävät -yhdistys.

Aulanäyttelyt kevät 2022

 • 18.1.-4.2. Altered bottles – koristellut pullot (Sirkka Leivo-Jokimäki); Hopeaketjut (Jussi Lasonen); Nuket ja nallet (Teija Ruuhikorpi-Mäki)
 • 8.2.-25.2. Huovutus / Valuva maalaustekniikka (Ludmila Kuznetsova); Risutyöt (Teija Ruuhikorpi-Mäki); Tinalankapunonta ja -kirjonta / Kansallispukujen osia (Merja Latvala)
 • 1.3.-18.3. Croquis ja elävän mallin piirustus (Anna Turunen); Kalligrafia (Sarikka Vuorenoja); Muotokuvia 3.3.-31.3. (Heli Innala); Nuket ja nallet (Teija Ruuhikorpi-Mäki)
 • 22.3.-8.4. Croquis ja elävän mallin piirustus (Anna Turunen); Keramiikka, emalointi ja metallisavet (Anne Siltanen)
 • 12.4.-2.5. Neuleet (Mari Kuusisto-Lahti); Ompelu ja kirjonta (Mervi Koskinen)

Tervetuloa hurmaantumaan opistotalon aukioloaikoina!