Ajankohtaista

Syysloma viikolla 43

Opistossa on syysloma viikolla 43 eli 25.-31.10. Lomaviikolla ei pääsääntöisesti ole opetusta. Mahdollisista poikkeuksista on tiedotettu joko koulutusoppaassa tai suoraan opiskelijoita. Asiakaspalvelu on suljettu lomaviikon ajan.

Opiston peda.net-sivusto on julkaistu

Opiston peda.netissä löytyy perinteisiä nettisivuja enemmän tietoa kursseista ja opettajista. Se mahdollistaa myös kurssien opiskelijoille alustan materiaalien jakamiseen. Sivustoa päivitetään pitkin syyskautta. Sivusto löytyy osoitteesta peda.net/porinseudunkansalaisopisto - käy tutustumassa!

Koronaohjeita

Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia! Opiston opiskelijoita suositellaan edelleen käyttämään maskeja opiston tiloissa. Turvaväleistä ja käsihygieniasta on edelleen pidettävä hyvää huolta - opetustiloissa onkin käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä tarjolla. 

Ethän tule sairaana tai oireilevana opistolle!

Yleisötilaisuudet syksy 2021

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista, ellei erikseen mainita. Tervetuloa mukaan!

Torstai-Akatemia

Torstai-Akatemia on Porin seudun kansalaisopiston ja Porin seurakuntayhtymän yhteinen, ikäihmisille suunnattu luentosarja. Luennot pidetään seurakuntakeskuksessa (Itäpuisto 14, 2. kerros)

 • To 4.11. klo 14 Viikkarin Valkama ja Vapaaehtoiskeskus LIISA  / vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagbacka ja vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Elina Kivelä-Peltorinne
 • To 9.12. klo 14 Kauneimmat joululaulut 

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

Ikääntyvien yliopistossa järjestetään korkeatasoisia Studia generalia -tyyppisiä luentoja elämän eri osa-alueilta. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle. Luennot välitetään verkon kautta Jyväskylän kesäyliopistosta. Tilaisuudet pidetään opistotalon Pörssi-luokassa.

 • Ke 3.11. klo 14 Miten tekoäly muuttaa elämää? Poliitikko, tietokirjailija Osmo Soininvaara
 • Ke 1.12. klo 14 Kaunis elämä, kaunis ihminen ja kaunis maailma / Professori emeritus Esko Valtaoja, TY

Digiklinikka

Opistotalon Pörssi-luokka perjantaisin 17.9.-3.12. klo 13-14.30

Tarvitsetko apua ja neuvoja tabletin, läppärin tai älypuhelimen kanssa? Jos vastasit kyllä, tervetuloa paikalle. Sinulla voi olla yhdellä kokoontumiskerralla korkeintaan kolme kysymystä, jotta ehdimme käsittelemään kaikkien kysymykset. Neuvonta on kuitenkin yksilöllistä. Hinta on 5 e / käyntikerta. Aktiivikortti ei käy tälle kurssille.

Karttojen maailma -luentosarja

Syksyn luentosarja valottaa karttojen ja kartografian historiaa, kuten myös Satakunnan Museon Kartalla ollaan –näyttely, jossa John Nurmisen säätiön kokoelmat ovat esillä ensimmäisen kerran näin laajasti. Luentosarjan aloittaakin palkittu Itämeren suojelija ja merenkulkuneuvos Juha Nurminen sekä kansainvälisesti palkittu tietokirjailija Marjo T. Nurminen. Luennoilla käsitellään myös maanmittauksen historiaa ja museon omat tutkijat kertovat miten vanhoja karttoja hyödynnetään edelleen käytännöntyössä. Yhteistyössä Satakunnan Museo, Porin seudun kansalaisopisto ja Satakunnan Museon ystävät ry.

Luentoja voi seurata myös Satakunnan Museon YouTube-kanavalta suorana ja tallenteena. Luennoille on vapaa pääsy, tervetuloa!

 • Ke 24.11. klo 17.30 - huom. luento järjestetään Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14)
  Maanmittarina Ruotsin itämaassa – Erämaan kartoitus / Maakuntatutkija, FM, Akuliina Aartolahti
  Porin kaupunkikartat tutkijan tietolähteenä / Rakennustutkija, FM Liisa Nummelin

Minustako yrittäjä

Opistotalon Pörssi-luokka (Gallen-Kallelankatu 14, 2. kerros)
Ti 2.11. klo 16-18

Saat tietoa yrittäjyydestä, starttirahasta, yrittäjäkoulutuksista, verotuksesta sekä maksuttomista aloittavan yrittäjän neuvontapalveluista. Luento on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnitteleville. Yhteistyössä Prizztech Oy:n Uusyrityskeskus Enter, Satakunnan TE-toimisto ja Porin seudun kansalaisopisto. Tiedustelut Jari Keinonen 044 720 4638 tai jari.keinonen@prizz.fi

Lue naiselle ammatti

Pääkirjaston aikuisten osasto (Gallen-Kallelankatu 12)
Ke 10.11. klo 18

Vieraana toimittaja-kirjailija Minna Lindgren. Haastattelijana Taru Saine Radio Porista. Yhteistyössä Naisten Pankki, Porin kaupunginkirjasto ja Porin seudun kansalaisopisto.

Osallisuus teatterin musikaalin ensi-ilta

Palmgren-Sali ti 30.11. klo 13

Erityisryhmien Osallisuus teatterin valtakunnallisen musikaalin ensi-ilta esitetään Porin seudun kansalaisopistolla, tervetuloa!

Erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaari

Palmgren-Sali ti 7.12. klo 10-15

Erityisryhmien valtakunnallinen elokuva- ja teatteriseminaari on Porin Me Itsen järjestämä ja tänä vuonna Tukiliiton 60 vuotta -juhlakiertueen Porin osuus. Mukana myös Osallisuus teatterin musikaalin toinen näytös.

Aulanäyttelyt syksy 2021

Opistotalon pohjakerroksen remontin vuoksi näyttelyt toteutetaan toistaiseksi pienemmässä muodossa ja osin myös kolmannessa kerroksessa, pahoittelut muutoksista!

 • 19.10.-5.11. Ikonimaalaus (Tarja Karjalainen), Moderni seinätekstiili ja värjäystä luonnon antimilla (Silja Fager); Sarjakuvat (Vesa Vitikainen)
 • 9.11.-26.11. Kädentaidon kokemuksia (Sari Halonen ja Teija Ruuhikorpi-Mäki)
 • 30.11.-17.12. Croquis ja elävän mallin piirustus (Anna Turunen); Kalligrafia (Sarikka Vuorenoja)
 • 21.12.-14.1. Kirjonta ja ompelu (Mervi Koskinen); Nuket ja perinnelelut (Teija Ruuhikorpi-Mäki)