Vähärauman monitoimitalo – Kysymyksiä ja vastauksia

Vähärauman monitoimitalon rakennushankkeeseen liittyen voi lähettää kysymyksiä sähköpostilla osoitteeseen tekninentoimiala.viestinta@pori.fi - kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia julkaistaan tällä sivulla. 

Mihin Iltis (Iltapäivätoiminta) tulee?
- Iltikselle ei ole varattu erillistä omaa tilaa. Toiminnan mukaan Iltis käyttää koulun solujen 1-2 tiloja ja osittain esimerkiksi portaiden alla olevaa kabinettitilaa. Iltapäivän edetessä tiloja on vapaana erilaiseen toimintaan runsaasti.

Mitä ulkoliikunta paikkoja koululle tulee? 
- Koulun piha-alueelle tulee sorapohjainen pelikenttä pallopelejä varten. Koulun Kapraanpuiston puolelle tulee koripallokenttä. Lisäksi ulkoalueelle tulee erilaisia kiipeily- ja tasapainotelineitä sekä keinuja.
- Piha-alueen koko ei mahdollistanut skeitti-, skuutti- ja BMX-parkkia rakennettavaksi.

Onko rakennusaikaisesta rakenteiden kastumisen estämisestä jo suunnitelma? ”Huputetaanko” rakennus rakentamisaikana?
- Rakennuksen rakentamisen aikana rungon valmistuttua käytetään sääsuojaa, kunnes vesikatto ja julkisivu suojaa rakennusta. Lisäksi rakennuksen rakentamisaikana noudatetaan Kuivaketju 10- ja Terve Talo -kriteereitä. Rakennukseen tulee myös olosuhdeseuranta, jolla voidaan seurata sisällä olevia käyttöolosuhteita myös rakentamisen jälkeen.

Onko koulun sisätilat edelleen ajateltu toteutettavan niin, että luokilla ei ole omia tiettyjä luokkatiloja? Oletteko joutuneet muuttamaan suunnitelmia ja piirustuksia?
- Koulussa on erilliset opetustilat jokaiselle oppimisryhmälle. Osaa tiloista voidaan avata toisiin tiloihin siirtoseinien avulla ja saada näin isompia opetustiloja tarvittaessa. Suunnitteluvaiheessa lisättiin muutamia käsienpesupisteitä aulatiloihin.

Millaiset aidat ja näkösuojat tonttien rajoille on tulossa?
- Piha-alue aidataan. Aita ei toimi näköesteenä. Tontille istutetaan pensaita ja puita, jotka toimivat osittain näkösuojana. Sivuilla olevasta asemapiirustuksesta näkyy piha-alueelle tulevat istutukset ja aidat.

Onko liikuntasalin mitoiksi valittu/suunniteltu siten, että siellä pystytään järjestämään kilpaurheilutapahtumia iltaisin ja viikonloppuisin? 
- Liikuntasalin koko koulussa on tehty niin suureksi, kun on mahdollista ja mitoittavana perusteena oli suunnitteluvaiheessa koripallokenttä. Toki tilassa ei ole katsomoa, joten se asettanee rajoituksia. Tontin rakennusoikeus asetti rajoituksia suunnitteluvaiheessa. Koripalloa voidaan liikuntasalissa pelata, joko pituussuuntaan yhdellä kentällä tai poikittain kahdella pienemmällä kentällä. Tilat on erotettu jakoseinällä.
- Liikuntasalin lattiamateriaalina on joustoalustainen massalattia. Lattiavalintoja tehdessä käytiin keskustelua liikuntapuolen kanssa, näiden keskusteluiden perusteella valittiin lattiamateriaaliksi ko. tuote.