Yleisöluennot

Porilaisuutta Katariina Jagellonicasta Pori-brändiin 

 

Kevätkauden luentosarjassa käsitellään porilaisuutta 1500-luvulta nykypäivään. Kyllähän Porissa muutamia viikkoja kevättalvella 1563 asunut Katriina Jagellonica – Juhana-herttuan puoliso – voidaan laskea ainakin osa-aikaiseksi porilaiseksi. Luennoilla käsitellään myös Porin murretta, 1700-1800-luvun kauppiaita ja 1800-1900-luvun vaihteen herätysliikkeiden saapumista Suomeen sekä Poriin. Tuoreimpia ilmiöitä ovat loppuvuodesta 2019 julkistettu kirjan, joka esittelee mennyttä ja nykyistä Poria valokuvaparein. Kirjan tekijät kertovat läpi vuodenkierron jatkuneesta kuvaustyöstä, jossa kuljettiin menneiden aikojen valokuvaajien jalanjäljissä. Lopuksi kuullaan vielä nykyisestä Pori-brändistä ja sen synnystä. Yhteistyössä Satakunnan Museo, Porin kesäyliopisto ja Satakunnan Museon ystävät ry. 

 

Luennot pidetään Satakunnan Museon perusnäyttelyn Taavi-lavalla (Hallituskatu 11). Luentoja voi seurata myös Satakunnan Museon YouTube-kanavalta suorana ja tallenteena. Luennoille on vapaa pääsy, tervetuloa! 

 

Kevään luentosarja on keskeytetty!

 

 

 

Ke 1.4. klo 17.30 - luento siirtyy syyskauteen

Teemu Mantsinen, FT, tutkija, TY 

Uudet kristilliset suuntaukset 1800-1900-lukujen vaihteen Suomessa: kansankirkon haastajat hihhulilaisista helluntailaisiin 

 

Ke 15.4. klo 17.30 

Elli-Mari Sulonen, viestintäsuunnittelija, osallisuusagentti, Porin kaupunki 

Porilaisuuden ydin etsittiin yhdessä Porin brändiuudistuksessa – miltä Pori näyttää, tuntuu ja kuulostaa?