Yliopistot, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus

Porissa ammatillista koulutusta tarjoavat useat oppilaitokset.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta.

Palmgren-konservatorio tarjoaa musiikin ammatillista koulutusta osana WinNovan koulutustarjontaa. Konservatoriossa voi suorittaa musiikkialan perustutkinnon.

Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu järjestää toisen asteen ammatillista perustutkinto-, lisä- ja täydennyskoulutusta.

Porilaisilla oppilaitoksilla ja paikallisilla korkeakouluilla on myös yhteistyössä toteutettavia kursseja ja opintojaksoja. Satakunnan urheiluakatemia (SSA) on alueellinen oppilaitosten yhteistyöverkosto, joka mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen yläasteelta yliopistolliseen koulutukseen.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Pori on opiskelijakaupunki, jossa opiskelee noin 7000 korkeakouluopiskelijaa. Korkeakoulutusta tarjoavat Porin yliopistokeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja diakonia-ammattikorkeakoulu.

Porin yliopistokeskuksessa toimii kaksi yliopistoa, joissa voi opiskella maisteriksi tai diplomi-insinööriksi useissa eri koulutusohjelmissa.

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) tarjoaa yli 30 erilaista koulutusta neljällä paikkakunnalla.  

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Porin kampuksella voi opiskella sosiaali-, terveys- ja kirkon alan tutkintoja monimuotokoulutuksena.