Etusivu > Kaupunkisuunnittelu > Porin Jokikeskus > Osallistuminen

Osallistuminen

Vuosi 2012:

Yleisötilaisuus

Porin Jokikeskuksen yleissuunnitelman esittelytilaisuus 20.8.2012 klo 18.

kuva


Anna palautetta suunnitelmista

Jokikeskuksen suunnittelua koskevat asiakirjat ovat yleisötilaisuuden jälkeen nähtävänä palvelupiste Porinassa (Yrjönkatu 6 B) ja Jokikeskuksen verkkosivuilla. Palautetta yleissuunnitelmasta ja asemakaavan muutoksen alustavasta luonnoksesta voi antaa tilaisuudessa ja tilaisuuden jälkeen 31.8.2012 asti verkkosivuilla, facebookissa ja osoitteeseen:

Porin kaupunki/ tekninen palvelukeskus
hankekoordinaattori Sari Parkkali
PL 95 28101 Pori

sari.parkkali@pori.fi


Vuosi 2011:

Suunnittelu- ja tarjouskilpailu. Lisätietoja hankkeen kotisivuilla.

Voit seurata Jokikeskuksen etenemistä hankkeen kotisivuilla ja facebook fanisivuilla.

Vuosi 2010:

Yrittäjä- ja asukaskyselyt

Jokikeskuksen taustaselvityksen aikana toteutettiin suunnitteluteemoihin pohjautuvat webropol- kyselyt yrittäjille ja asukkaille. Kyselyjen kautta asukkailla ja yrittäjillä oli mahdollisuus kertoa näkemyksensä jokirannan kehittämisestä ja suunnitteluteemoista.

Yrittäjä- ja asukaskyselyjen yhteenveto (pdf, 0.22 Mt)
Yrittäjien ehdotukset (pdf, 0.09 Mt)
Asukkaiden ehdotukset (pdf, 0.25 Mt)

Yrittäjä- ja asukastilaisuudet

Ideapajan ja kävijäkyselyjen perusteella suunnitteluteemoiksi valikoituivat seuraavat teemat: rantarakenteet, sillat, valaistus, veneilypalvelut ja toiminnallisuuden kehittäminen. Näiden teemojen lisäksi tarkasteluun valittiin myös kaksi ajankohtaista kokonaisuutta: Kirjurinluotoon 1980-luvulla suunnitellun musiikki- ja kongressitalon nykytilanne sekä Pormestarinluotoon Kaarisillan koulun yhteyteen suunnitteilla oleva nuorisopuisto. Asukkaille ja yrittäjille haluttiin antaa mahdollisuus kommentoida suunnitelmia, joten kaupunkisuunnittelu järjesti avoimet keskustelutilaisuudet yrittäjille 19.10.2010 ja asukkaille 3.11.2010.

Ideapaja kesä 2010

Taustaselvityksen ensimmäisen vaiheen työnimeksi tuli ideapaja kesä 2010. Ideapajan aikana kartoitettiin asukkaiden ja matkailijoiden paikkaan kohdistamia toiveita ja kehittämisideoita ja myös puutteita ja uhkakuvia. Ideapaja tarjosi monipuoliset mahdollisuudet vuorovaikutukseen. Kesän ideapajan aikana kaupunkisuunnitteluun lähetetyistä kehittämisideoista ja toiveista tehtiin yhteenveto Jokikeskuksen taustaselvityksen loppuraporttiin.

Kehittämisehdotuksia ja kommentteja kerättiin palautekarttojen ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman toteuttaman kävijäkyselyn avulla. Palautekarttoja jaettiin heinäkuussa järjestettävän SuomiAreenan ja Pori Jazz festivaalin aikaan. Samanaikaisesti toteutettiin myös Porin yliopistokeskuksen toteuttama kävijäkysely. Ehdotuksia ja kommentteja sai lähettää myös sähköisesti Jokikeskuksen internet –sivujen kautta.

Ideapaja 2010 ehdotukset (pdf, 1.99 Mt)

Jokikeskus kävijäkysely 2010 (pdf, 0.66 Mt)