Etusivu > Kaupunkisuunnittelu > Porin kansallinen kaupunkipuisto > Tutustu kaupunkipuistoon

Voit tutustua kansalliseen kaupunkipuistoon esimerkiksi erilaisten reittien avulla Luotojen alueen ulkoilureittikartta

Urheilukeskuksen ja Porin metsän reittikartta

kuva

Vihreä kaupunki virkistää -esite

Reitti kaupunkipuistoon!

Vuonna 2002 perustettu Porin kansallinen kaupunkipuisto tarjoaa asukkaille ja
vierailijoille viihtyisän ympäristön sekä arvokkaita luonto- ja kulttuurikohteita. Kartan avulla voit tutustua kaupunkipuistoon Kokemäenjoen ranta-alueella.

Kokemäenjoen etelärannalla sijaitsevan Kivi-Porin rantakorttelit rakentuivat vuoden 1852 palon jälkeen. Kivi-Pori on yksi edustavimmista vanhoista kivikaupunginosista Suomessa. Pohjoisranta edustaa kaupungin vanhaa teollisuusperinnettä. Vanhat arvokkaat teollisuusrakennukset antavat erityisen ilmeen Pohjoisrannalle. Kokemäenjoen suisto alkaa Kirjurinluodolta. Vehreä keskuspuisto on monipuolinen tapahtuma- ja virkistysalue.

Vuonna 2011 Pori on Suomen ainoa kaupunki, jonka alueella on sekä kansallinen kaupunkipuisto että kansallispuisto. Selkämeren kansallispuisto on Suomen uusin, 37. kansallispuisto.

www.luontoon.fi/selkameri

Kävellen, pyöräillen, skeitaten, meloen, sauvaillen... voit kierrellä alueella haluamallasi tavalla! Kartta sisältää kohteita arkkitehtuurin, kulttuurin ja luonnon ystäville. Tutustu kartan kohteisiin ja valitse suosikkisi! Me kutsumme sinut viihtymään!