Kirjurinluoto

Lähikuva käsistä, jotka pitelevät palkintopatsasta Vuoden Porilainen kaupunkiteko 2021 -tekstillä. Palkinto annettu Kirjurinluodolle.
Porin keskuspuisto Kirjurinluoto on palkittu Vuoden 2021 Porilainen kaupunkiteko -palkinnolla.
Osa Kirjurinluodon ulkoilureiteistä suljetaan yleisöltä Iskelmä Festivaalien ajaksi 28.6. – 4.7.2021. Liikkumiselle on kuitenkin sillä välin tarjolla vaihtoehtoja muun muassa pian valmistuvien ulkoilureittien kunnostustöiden myötä. 
Kesän purjehduskautta on käynnistelty Jokisatamassa ja Meri-Porissa aurinkoisissa keleissä. Venelaiturit ovat paikoillaan ympäri kaupunkia, ja piipahtaa voi myös Kirjurinluodon pistäytymislaiturilla sekä Etelärannan vierasvenelaiturilla. Veneiden kiinnitykset on kuitenkin hyvä tarkistaa lähipäivien kovien tuulten varalta.
Kirjurinluodon eläinaitaus kesällä
Tutut eläimet ja riikinkukot saapuvat Kirjurinluotoon ensi viikon aikana. Myös Kirjurinluodon kanat ovat ehtineet ilahduttamaan ulkoilijoita jo jonkin aikaa. Suloisia eläimiä voi ihastella koko kesän ajan.
Suositun lavalossin asennustyöt saatiin päätökseen perjantaina alkuiltapäivästä ja lossi on nyt käyttökunnossa, valmiina kyyditsemään kesäkeleistä nauttivia ulkoilijoita.
Tarinapolun tehtävärasti Kirjurinluodossa
Kirjurinluodon leikkipuistojen ja esiintymislavan läheisyyteen on kätketty kahdeksan lastenkirjoihin liittyvää tehtävää toukokuun ajaksi. Tarinapolku on suunnattu erityisesti alle kouluikäisille ja pienille koululaisille. Tehtävät voi suorittaa omatoimisesti, perheen tai yhdessä päiväkoti- tai kouluryhmän kanssa.
Kirjurinluodon kesäravintola puiden lomassa
Pori Jazz avaa uuden ravintolan Kirjurinluotoon toukokuussa. Cafe Pori Jazz on kahvila-ravintola, joka tarjoaa syömistä, juomista ja livemusiikkia.
Luistelija sitomassa luistimen nauhoja talvella
Kirjurinluodontien varressa sijaitsevan matkaluisteluradan jäädytystyöt on saatu tehtyä, ja rata on avattu luistelijoiden käyttöön. Punaisen suulin takana kulkevalla valaistulla radalla on pituutta 500 metriä.
Luistelija sitomassa luistimen nauhoja talvella
Porin kaupunki tiedotti aiemmin tänään Kirjurinluodon matkaluisteluradan käyttöönotosta. Rata on kuitenkin todettu vielä paikoin keskeneräiseksi. Jäähän muodostuvat syvät railot ovat iso turvallisuusriski, eikä luistelua suositella vielä viikonlopun aikana.
Ihminen hiihtää kirjurinluodossa
Kirjurinluoto tarjoaa upeat puitteet talviseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Tekemistä löytyy kaikenikäisille, ja pakkaskelien jatkuessa alueelle voi lähteä vaikkapa hiihtämään tai pulkkailemaan. Myös luistimet kannattaa napata mukaan, sillä Kirjurin matkaluistelurata aukeaa tänään iltapäivällä.

Sivut

Subscribe to feed