Kirjurinluoto

Luistelija sitomassa luistimen nauhoja talvella
Kirjurinluodontien varressa sijaitsevan matkaluisteluradan jäädytystyöt on saatu tehtyä, ja rata on avattu luistelijoiden käyttöön. Punaisen suulin takana kulkevalla valaistulla radalla on pituutta 500 metriä.
Luistelija sitomassa luistimen nauhoja talvella
Porin kaupunki tiedotti aiemmin tänään Kirjurinluodon matkaluisteluradan käyttöönotosta. Rata on kuitenkin todettu vielä paikoin keskeneräiseksi. Jäähän muodostuvat syvät railot ovat iso turvallisuusriski, eikä luistelua suositella vielä viikonlopun aikana.
Ihminen hiihtää kirjurinluodossa
Kirjurinluoto tarjoaa upeat puitteet talviseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Tekemistä löytyy kaikenikäisille, ja pakkaskelien jatkuessa alueelle voi lähteä vaikkapa hiihtämään tai pulkkailemaan. Myös luistimet kannattaa napata mukaan, sillä Kirjurin matkaluistelurata aukeaa tänään iltapäivällä.
Pulkkailuun soveltuvat paikat Yyterin rannalla
Lunta on pyryttänyt reilusti koko alkuviikon ja pakkanen paukkuu, joten nyt viimeistään on aika kaivaa pulkat, luistimet ja sukset esiin. Talviurheiluharrastuksille on hyvät mahdollisuudet eri puolilla kaupunkia, ja esimerkiksi Yyterissä ja Kirjurinluodossa on paljon talvista tekemistä. Lähde vaikka Yyteriin pulkkailemaan, Kirjuriin luistelemaan tai Porin metsään hiihtämään!
Iso soitin leikkipuistossa
Asukkaat saivat ehdottaa leikkipaikalle uutta nimeä nimikilpailussa. Kirjurinluodossa leikkimään musiikin tahdissa toivottaa tästä edes musiikkileikkipaikka Virtuoosi.
Kirjurinluodon puistovahtien uusi sähköpyörä
Kirjurinluodon alueella päivystävät puistovahdit ovat monelle tuttu näky jo useamman vuoden ajalta. Puistorauhaa valvovat vahdit kiertävät Kirjurin ja Hanhiluodon alueita pääasiassa kävellen, mutta tänä kesänä he saavat käyttöönsä myös uuden sähköpyörän.
Kuva jättipalsamista
Porissa järjestetään heinäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla vieraslajitalkoita, joissa kitketään haitallista jättipalsamia. Talkoissa toimitaan yhdessä porilaisen luonnon ja ympäristön hyväksi. 
Polsanluodon uuden lossin asennustyöt syksyllä 2019
Polsanluodon luontopolun varrella sijaitseva käsivetoinen kapulalossi on joutunut ilkivallan kohteeksi. Lossi suljetaan 12.-15. kesäkuuta väliseksi ajaksi.
Alpakat uudessa kodissaan Kirjurinluodossa
Kirjurinluodon eläimet ovat saapuneet kesäkoteihinsa. Myös Kirjurinluodon linnut ovat kerenneet ilahduttamaan ulkoilijoita jo muutaman viikon. Alpakoita, vuohia ja erilaisia lintuja voi ihailla koko kesän.
Ihmisiä Pelle Hermannin puistossa
Pelle Hermannin leikkipuisto täydentyy ensi syksynä uudella leikkialueella, kun leikkilaiva Kuunari Tähden ympärille valmistuvan esteettömän musiikkileikkipaikan rakennustyöt saadaan päätökseen.

Sivut

Subscribe to feed