Porin lastenkulttuurikeskus

Vauvojen värikylpy
Porin lastenkulttuurikeskuksen Vauvojen värikylpy on mukana Reposfääri-festareilla lauantaina 11.8.2018 kello 14–17. Tule tunnelmoimaan festarihengessä työpajan iloisesta ja välittömästä ilmapiiristä.
Akvarellimaalausta Kirjurinluodon uimarannalla 10.7.
Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. käännetään katse lähiympäristöön taiteen keinoin. Luovuuttaan voi toteuttaa Porin lastenkulttuurikeskuksen akvarellimaalaustyöpajassa Kirjurinluodon uimarannan tuntumassa.
Kesäkulkurit-kiertue Porissa 25.6.–26.6.2018
Kesäisillä kaupunkikulkijoilla ja maauimalan polskijoilla on mahdollisuus tanssillisiin kohtaamisiin maanantaina 25.6. Käviksellä, Satakieli-lavalla ja Maauimalassa. Päiväkoteihin Metsään meni! -esitys suuntaa seuraavana päivänä. Kesäkulkurit-kiertueen tuottaa Poriin Porin lastenkulttuurikeskus.
Kärkikerhoissa pääsee harrastamaan mm. parkouria. Kuva: Katri Tella / Porin lastenkulttuurikeskus
Porin kaupunki sai OKM:n erityistukea Kärkikerhojen järjestämiseen lukuvuodelle 2018–2019. Kärkikerhot ovat maksutonta taiteen ja kulttuurin harrastetoimintaa Porin alueen koululaisille. Kärkikerho-toimintaa koordinoi Porin lastenkulttuurikeskus.
Porin kulttuuripolku
Suomalainen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmien tekoa ja toteuttamista helpottamaan pyrkivä Kulttuurivoltti-hanke ja sen avulla toteutetut kulttuurikasvatussuunnitelmat voittivat EU:n ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkinnon.
Peppi Kukkonen, Porin lastenkulttuurikeskuksen SNAP-työpaja Meri-Porin koulussa
Porin lastenkulttuurikeskuksen luoman Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin pohjalta on kehitetty uusi Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke SNAP. Suomen kulttuurirahaston rahoittama SNAP-hanke tuo esille lasten ja nuorten mielipiteet kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hanke huipentuu marraskuussa 2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin.
Porin kulttuuripolku - Porin kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma
Euroopan komissio ja Europa Nostra, Euroopan johtava kulttuuriperintöalan verkosto, julkistivat 15.5.2018 vuoden 2018 EU:n kulttuuriperintöpalkinnon ja Europa Nostra -palkintojen voittajat. Tämän vuoden voittajien joukossa on Kulttuurivoltti-hanke ja kulttuurikasvatussuunnitelmat Suomessa. Satakunnassa kulttuurikasvatussuunnitelmien syntymistä kuntiin tukee Porin lastenkulttuurikeskus.
Osallistavan yleisötyön yhteistyönä syntyi Idea Express -veistos
Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen yhteistyönä toteutetussa TEEMAtyöpajassa koululaiset ottivat taidemuseon kokoelmatyön haltuun. Tuloksena syntyi täysin uusi veistos, Idea Express, joka julkistettiin ja nimettiin Porin taidemuseossa maanantaina 14.5.2018.
Vauva-croquis, Porin lastenkulttuurikeskus
Porin lastenkulttuurikeskus järjestää ensimmäistä kertaa Vauva-croquis-työpajan yhteisöllisessä ja kokeellisessa Pop-up Lab -tapahtumassa lauantaina 28.4.2018 kello 11.00! Tule nauttimaan ja piirtämään nopeita pieniä hetkiä vanhan Casa Ratsulan tiloihin Eetunaukiolle Poriin.
Kehona-näyttely, Porin lastenkulttuurikeskus ja Porin taidemuseo
Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon tuottama KEHONA-näyttely nähdään tänä keväänä Seinäjoen taidehallissa 14.4.–10.6.2018.

Sivut

Subscribe to feed