Etusivu > Kaupunginkirjasto

Kirjasto siirtynyt kesäaukioloaikoihin

Kesäkuukausien ajan pääkirjasto on avoinna joka arkipäivä kello 9-19 ja lauantaisin 9-15. Nakkilan, Noormarkun ja Pihlavan kirjastot eivät ole kesän aikana auki lauantaisin. Puuvillan kirjasto on edelleen avoinna lauantaisin kello 10-16. Sampolan kirjasto sulkee maanantaisin tuntia aikaisemmin eli kello 17.

Matka Vanhan kirjallisuuden päiville Sastamalaan

Kirjasto järjestää matkan Vanhan kirjallisuuden päiville Sastamalaan perjantaina 30.6. Bussimatkan hinta on 16 €. Ilmoittautumiset sähköpostitse tietopalvelu@pori.fi tai puhelimitse 044 701 5811. Matka on maksettava viimeistään 22.6. lähtijän/lähtijöiden nimellä Porin kaupungin tilille FI1757000220008181 ja viestikenttään on kirjoitettava Vanhan kirjallisuuden päivät 30.6.

Lähtö on 30.6. klo 9.00 bussilla Porin pääkirjaston edestä ja perillä olemme n. klo 10.30. Paluu Sastamalasta kello 16.30 koululta, Porissa n. klo 18.00.

Ohjelma: www.vanhankirjallisuudenpaivat.com
Lisätiedot: kirjastovirkailija Marja Luukkonen, marja.luukkonen(@)pori.fi tai tietopalvelu(@)pori.fi.

kuva

Porin Nuorisovaltuuston Satavuotias Suomi -näyttely

Porin Nuorisovaltuuston valokuvanäyttely Satavuotias Suomi on esillä pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla 19.6. – 31.7. Porin Nuorisovaltuusto järjesti valokuvakilpailun Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja siihen saivat osallistua 13 - 25 –vuotiaat Porissa asuvat tai opiskelevat nuoret. Lähetetyt kuvat on koottu kirjastoon näyttelyksi. Näyttely on mukana Suomi 100 -ohjelmassa.

kuva

Tervetuloa Changzhouhun -näyttely

Changzhoun kaupunki on Satakunnan yhteistyökumppani Kiinassa. Näyttely Tervetuloa Changzhouhun on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 20.6. – 1.7. Näyttely esittelee changzhoulaista käsityötaidetta; esillä on muun muassa paperinleikkaustöitä ja kalligrafiaa.

Musiikkia kesäpäivän ratoksi

Toukon kvartetti laulajanaan Kristian Nevalainen esittää hanurimusiikkia pääkirjaston musiikkiosastolla tiistaina 4.7. kello 17. Luvassa on kesäisiä kappaleita runsaan tunnin ajan.

Asianajajapäivystys kesätauolla

Pääkirjaston asianajajapäivystys on kesäkuukausien ajan tauolla.

Aikakauslehtipalvelu eMagz käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastojen asiakkaiden käytössä on eMagz-verkkolehtipalvelu. Sieltä saa luettavakseen monien kotimaisten aikakauslehtien näköispainokset heti lehtien ilmestyttyä. Mukana ovat myös Ilta-Sanomat sekä Iltalehti. Palvelun arkistossa ovat saatavilla vanhemmat lehdet edellisen vuoden ajalta. eMagzia voi käyttää kaikissa Satakirjastoissa kirjastojen asiakaspäätteillä sekä omilla laitteilla kirjaston langattomassa verkossa osoitteessa emagz.fi.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Tavallisen ihmisen historia

Suomi100-luentosarja pääkirjaston kokoustilassa klo 18

Syyskauden luennot:

12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Itsepalvelulainaaminen helpottuu pääkirjastossa

Pääkirjaston lainausautomaatit toimivat jatkossa pelkällä kirjastokortilla. Et siis tarvitse enää PIN-koodia lainataksesi aineistoa. Uudistuksella halutaan helpottaa ja nopeuttaa itsepalvelulainausta. PIN-kooditonta lainausta kokeillaan pääkirjastossa vuoden loppuun saakka. Kokeilujakson jälkeen päätetään, muutetaanko käytäntöä pysyvästi.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.
Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.


kuva

Kesälukemista