Ajankohtaista

Pääkirjaston uudet palvelunumerot

Pääkirjastossa otetaan maanantaina 17.9. käyttöön kaksi uutta asiakaspalvelun puhelinnumeroa; lainauspalvelujen uusi numero on 02 623 4200 ja tietopalvelun numero 02 623 4210. Vanhatkin numerot toimivat edelleen, mutta näitä uusia kannattaa käyttää, koska niissä vastataan varmemmin. Uusissa numeroissa puhelut nimittäin siirtyvät eteenpäin, jos niihin ei ehditä vastata.

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiirit pääkirjastossa ja Nakkilassa

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri kokoontuu syksyllä torstaisin kello 13 - 14.30. Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 20.9. pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 2:ssa. Nakkilan kirjaston tablettipiiri kokoontuu syksyn aikana kerran kuussa, ensimmäisen kerran maanantaina 24.9. kello 12.30 - 14.00.

Hävikkikottikärryt kirjastossa aikuistenosastolla 18.9.2018 klo 16-19

Ruokahukka

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin – hävikkikottikärryt on esillä Porin pääkirjaston aikuistenosastolla 13. –22.9.2018.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Länsi-Suomi tuo hallituksen kärkihankkeen Poriin. Tule katsomaan, miten paljon ruokaa päätyy hukkaan vuodessa.  

Voit ottaa näyttelystä mukaasi postikortit, joissa on vinkit ruokahävikin vähentämiseen. Ilmoittaudu netissä mukaan hukantorjuntapartioon!         

Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija on paikalla maanantaina 17.9. klo 9.00 – 11.00 ja tiistaina 18.9. klo 16.30 – 19.00.

Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ruuan, maiseman sekä yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö sekä maaseutuhenkisten ihmisten suuri ja aktiivinen verkosto. Maa- ja kotitalousnaisten 60 asiantuntijaa työskentelee 11 piirikeskuksessa yhteistyössä ProAgria Keskusten kanssa.

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta rahoittaa ympäristöministeriön ravinteiden kierrätystä edistävä ja Saaristomeren tilaa parantava ohjelma.

Lakineuvontaa taas tarjolla pääkirjastossa

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lakineuvonta tarjoaa maksutonta yleisluontoista, suullista neuvontaa, “ensiapua" erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjastomummujen vierailut ja satutunnit jatkuvat pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Mummun Kamarin kirjastomummut tulevat jälleen pääkirjastoon. Keskiviikkoisin mummu on kaikkien lastenosaston asiakkaiden käytettävissä klo 14.30-16. Kirjaston aamusatutunnit pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 alkaen. Aamusatutunnin pitää Mummun Kamarin mummu. Satutunti kestää noin puoli tuntia ja soveltuu kaikenikäisille. Porin pääkirjasto jatkaa myös iltasatutunteja. Iltasatutunnit pidetään joka kuun kolmas tiistai klo 18.

Kirjastomummut Porin pääkirjastossa

Mangalukupiiri kokoontuu kerran kuussa

Tervetuloa mukaan Porin mangalukupiiriin! Kokoonnumme aina kerran kuussa, kuun ensimmäisenä torstaina klo 17. Kokoontumispaikkana on Porin pääkirjaston seminaarihuone 2 kirjaston toisessa kerroksessa. Mukaan pääset kuitenkin missä vain, sillä lukupiiri toteutetaan verkkolukupiirinä Google Hangouts -yhteyden kautta

Kirjaston mangalukupiiri

 

Äänestys lastenkirjaklassikoiden uusintapainoksista

Minkä lastenkirjaklassikon haluaisit kirjastoosi uutena painoksena? Helsingin kaupunginkirjaston ja Kustannusosakeyhtiö Tammen yhteistyönä loppuunmyytyjä klassikkoteoksia tuodaan kirjastoihin lainattavaksi. Kirjastojen asiakkaat voivat osallistua äänestykseen, jonka kymmenestä suosituimmasta teoksesta otetaan uusintapainokset.

Mukana äänestyksessä on mm. Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä sekä Teemu­ ja Sanna -­sarjaa. Nettiäänestys on avoinna 3.-30.9.2018.

Pääkirjastossa puhelinten latauspiste

Pääkirjaston eteisaulassa on kokeilukäytössä puhelinten latauspiste. Pisteessä voi jättää puhelimensa latautumaan lukittavaan kappiin ja noutamaan sen myöhemmin, kun laitteen akku on virkeämpi.

Puhelimen latauspiste pääkirjastossa

 

 

 

Nippori 2018

Nippori tulee taas lauantaina 29.9.!

Tapahtuma alkaa normaaliin tapaan klo 12 Porin kaupunginkirjastossa (Gallen-Kallelankatu 12) ja jatkuu klo 15 alkaen Keskustan nuokkarilla (Isolinnankatu 12)
Tänä vuonna teemana on Taide.

Nippori-tapahtumaa järjestävät NIPPORI-tapahtuman järjestävät Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto, Jinsei ry - Porin manga- ja animeklubi, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Porin nuorisotoimi.

Seniorsurf 2018 Porin kirjastossa

Seniorisurf tiistaina 9.10.

Tämän vuoden SeniorSurf tutustuttaa Satakunnan Kansan digipalveluihin sekä esittelee robottiohjelmointia. Satakunnan Kansan digipalvelujen käyttöön saa opastusta pääkirjaston eteisaulassa klo 10 - 13. Voit ottaa mukaan oman mobiililaitteesi sekä Satakunnan Kansan asiakasnumeron. Kirjaston kokoustilassa on klo 10 - 15 tarjolla robottiohjelmointia senioreille. Samkin projektitutkijat opettavat ohjelmointia legoroboteilla. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita. Tule rohkeasti mukaan. Tervetuloa!