Ajankohtaista

Satakirjastojen uusi verkkokirjasto käyttöön 10.12.

Satakirjastojen uusi Finna-verkkokirjasto

Satakirjastot ottavat 10. joulukuuta käyttöön uuden Finna-verkkokirjaston. Uusi verkkokirjasto on aiempaa selkeämpi ja toimii paremmin myös mobiililaitteissa. Sivusto on osa Finna.fi –verkkopalvelua, jossa on mukana jo yli 300 kirjastoa ja museota. Finnassa ovat esimerkiksi kaikki Suomen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastot.

Uuteen verkkokirjastoon voi tutustua jo nyt osoitteessa satakirjastot.finna.fi. Tässä vaiheessa palvelussa toimivat jo aineistohaut, varaaminen sekä lainojen uusinta. Kirjautuminen tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Maksujen maksaminen ja omien tietojen päivittäminen tulevat käyttöön vasta 10.12.

Finnassa voi omiin asiakastietoihinsa liittää myös perheenjäsenten tietoja ja näin uusia koko perheen lainat yhdellä kirjautumisella. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat uutuusvahti sekä tallennetut teoslistat, jotka voi jakaa myös muiden nähtäväksi. Nykyiseen verkkokirjaston tallennetut listat eli hyllyt eivät siirry Finnaan, joten ne kannattaa joko tulostaa tai lähettää itselleen sähköpostitse ennen 10.12.

Luento Latvian historiasta

Perjantaina 16.11. klo 18 Erkki Yli-Jokipii luennoi kirjaston kokoustilassa aiheesta Latvian historian pääkohtia sadan vuoden ajalta.

Unicef-vapaaehtoisena Boliviassa

Raili Laiho-Rekola kertoo ja näyttää kuvia Unicefin vapaaehtoisten tekemästä kenttämatkasta, jossa tutustuttiin Bolivian avustustyöhön maanantaina 19.11. klo 18-19.30 pääkirjaston seminaarihuone 1:ssa, 2. kerros.

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri kokoontuu syksyllä torstaisin kello 13 - 14.30. pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 2:ssa. Nakkilan kirjaston tablettipiiri kokoontuu syksyn aikana kerran kuussa, seuraavan kerran maanantaina 26.11. kello 12.30 - 14.

Syksyiset elokuvaillat aikuisille

Lasten elokuvailtojen innoittamana järjestämme elokuvailtoja nyt myös aikuisille! Esitykset alkavat kello 16 pääkirjaston Seminaarihuone 1:ssä. Katsomme yhdessä elokuvan, jonka jälkeen seuraa vapaamuotoista keskustelua elokuvan tiimoilta.

Syksyn näytökset:

22.11. Naisten ainoa selviytymiskeino puna-armeijan julmuuksia vastaan toisen maailmansodan nujerretussa Berliinissä oli ryhtyä vihollisupseerien rakastajattariksi. Mutta voiko vihollista rakastaa? (Saksa 2008)

Vapaa pääsy - Tervetuloa!

Kirjastovirkailijan paikka auki

Porin kaupunginkirjasto etsii palvelukseensa kirjastovirkailijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 2.1.2019 alkaen, pääasialliset työskentelypaikat Pihlavan ja Reposaaren kirjastot. Hakuaika päättyy 26.11. Katso tarkemmat tiedot.

Lango-sovelluksen esittely

Lango

Kulttuuripaja Lumon taidenäyttely pääkirjastossa

Kulttuuripaja Lumon näyttely

Kulttuuripaja Lumon taidenäyttely Palasia on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 20.11. - 8.12.

Italian 10 keksintöä, jotka muuttivat elämämme -luento

Liisa Väisäsen luento Italian keksinnöistä

Taidehistorioitsija Liisa Väisänen johdattaa kuulijansa eri vuosisatojen suurten italialaisten keksintöjen maailmaan yleisöluennolla tiistaina 27.11. klo 18 - 19.30 Porin seudun kansalaisopiston auditoriossa.

Pankkipäivät

Pankkipäivät

 

Vain kirjastokortti kelpaa lainausautomaatille

Lainausautomaateilla ei enää voi lainata henkilötunnuksen sisältävillä korteilla (ajokortti tai Kela-kortti). Syynä ovat EU:n tiukentuneet tietoturvavaatimukset. Lainaustiskillä tapahtuvaa lainausta tämä rajoitus ei koske.

Pääkirjaston uudet palvelunumerot

Pääkirjastossa on otettu käyttöön kaksi uutta asiakaspalvelun puhelinnumeroa; lainauspalvelujen uusi numero on 02 623 4200 ja tietopalvelun numero 02 623 4210. Vanhatkin numerot toimivat edelleen, mutta näitä uusia kannattaa käyttää, koska niissä vastataan varmemmin. Uusissa numeroissa puhelut nimittäin siirtyvät eteenpäin, jos niihin ei ehditä vastata.

 

Mangalukupiiri kokoontuu kerran kuussa

 

Kirjaston mangalukupiiri

Tervetuloa mukaan Porin mangalukupiiriin! Kokoonnumme aina kerran kuussa, kuun ensimmäisenä torstaina klo 17. Kokoontumispaikkana on Porin pääkirjaston seminaarihuone 2 kirjaston toisessa kerroksessa. Mukaan pääset kuitenkin missä vain, sillä lukupiiri toteutetaan verkkolukupiirinä Google Hangouts -yhteyden kautta.

Lakineuvontaa tarjolla pääkirjastossa

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lakineuvonta tarjoaa maksutonta yleisluontoista, suullista neuvontaa, “ensiapua" erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjastomummujen vierailut ja satutunnit jatkuvat pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Mummun Kamarin kirjastomummut tulevat jälleen pääkirjastoon. Keskiviikkoisin mummu on kaikkien lastenosaston asiakkaiden käytettävissä klo 14.30-16. Kirjaston aamusatutunnit pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 alkaen. Aamusatutunnin pitää Mummun Kamarin mummu. Satutunti kestää noin puoli tuntia ja soveltuu kaikenikäisille. Porin pääkirjasto jatkaa myös iltasatutunteja. Iltasatutunnit pidetään joka kuun kolmas tiistai klo 18.

Kirjastomummut Porin pääkirjastossa

Pääkirjastossa puhelinten latauspiste

Pääkirjaston eteisaulassa on kokeilukäytössä puhelinten latauspiste. Pisteessä voi jättää puhelimensa latautumaan lukittavaan kappiin ja noutamaan sen myöhemmin, kun laitteen akku on virkeämpi.

Puhelimen latauspiste pääkirjastossa