Asiakkaana kirjastossa

Tervetuloa kirjastoon

Kirjasto on kaikille avoin julkinen palvelu. Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Käyttöoikeus sisältää oikeuden käyttää kirjaston kokoelmia, palveluja, laitteita ja yleisötiloja sekä osallistua tapahtumiin.

Kirjaston palveluihin on mahdollisuus tutustua myös opastetuilla ryhmäkäynneillä. Aikuisryhmien käynneistä voi pääkirjaston osalta ottaa yhteyttä tietopalveluun (044 701 5810 tai tietopalvelu(@)pori.fi). Koulu-, päiväkoti- ja muiden lapsiryhmien käynneistä puolestaan pääkirjaston lasten ja nuorten osastoon (044 701 5819 tai lapset.kirjasto(@)pori.fi). Myös kirjaston muiden toimipisteiden kanssa voi sopia ryhmäkäynneistä ottamalla yhteyttä kyseiseen kirjastoon. Tietoa esi- ja perusopetuksen kirjastovierailujen sisällöstä löytyy Kirjastopolulta.

Satakirjastot

Porin kaupunginkirjasto kuuluu Satakunnan yleisten kirjastojen muodostamaan Satakirjastot-yhteisjärjestelmään. Satakirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt ja kirjastojen kokoelmat ovat maksutta kaikkien Satakirjastojen asiakkaiden käytettävissä. Mistä tahansa Satakirjastosta lainattua materiaalia voi palauttaa mihin tahansa muuhun yhteisjärjestelmään kuuluvaan kirjastoon. Satakirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto osoitteessa satakirjastot.finna.fi. Verkkokirjaston kautta voi hakea tietoa, uusia lainoja, tehdä varauksia sekä maksaa kirjaston maksuja.

Kirjastokortti

Lainausoikeutta varten tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilötunnuksella varustetun henkilöllisyystodistuksen ja ilmoittamalla osoitteensa Suomessa ja muut yhteystietonsa. Alle 18-vuotiaalta riittää kuvaton Kela-kortti. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin takaajan kirjallisella suostumuksella. Takaajana voi olla huoltaja tai täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Henkilökohtaisuus koskee myös omatoimikäyttöä. Kirjastokortin omistaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Takaaja on vastuussa alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta sekä kirjaston muiden palveluiden, laitteiden ja tilojen käytöstä.

Tunnusluku eli PIN-koodi

Asiakas tarvitsee tunnusluvun eli vähintään nelinumeroisen PIN-koodin, kun asioi kirjaston verkkopalveluissa ja/tai lainatessaan automaateilla ja omatoimikirjastoissa. Tunnusluvun saa kirjastosta lainaajaksi rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin henkilöllisyytensä todistettuaan. Tunnuslukua ei anneta sähköpostilla tai puhelimessa.