Kirjasto palvelee rajoitetusti korona-aikana

Porin ja Nakkilan kirjastossa noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. Tämän vuoksi kirjasto tarjoaa palveluja vain rajoitetusti. Kirjastot ovat auki vain lainaustoimintaa varten. Muut palvelut ovat poissa käytöstä. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Lainaaminen, palauttaminen ja varausten noutaminen on tällä hetkellä mahdollista. Suosittelemme pikaista asiointia. Viivythän enintään 15 minuuttia.

Lehtilukusalit sekä työskentely- ja oleskelutilat on suljettu. Varattavat ja vuokrattavat asiakastilat ovat pois käytöstä. Suurin osa asiakaskoneista ja muista laitteista on pois käytöstä. Kopiointi, tulostaminen ja pikainen asiointi tietokoneella on mahdollista.

Pääkirjastossa asiointi on mahdollista aulaan rajatussa tilassa, jossa onnistuu palauttaminen, varausten nouto, pieneen lainattavaan valikoimaan tutustuminen ja lainaaminen. Aikuisten osaston hyllyjen väliin ei pääse kiertelemään, mutta henkilökunta voi hakea hyllyistä kirjoja asiakkaiden pyyntöjen mukaan. Myös lehti- ja musiikkiosaston tiloja on rajattu.  Lasten ja nuorten osastolle pääsee rajattu määrä asiakkaita kerrallaan.

Toimipisteiden aukioloajat ja kirjastoauton aikataulut pysyvät ennallaan. Omatoimikirjastot ovat poissa käytöstä eli Noormarkussa ja Reposaaressa voi asioida vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Tarkempia tietoja saat henkilökunnaltamme. Olemme täällä sinua varten!

Näin vierailet kirjastossa turvallisesti:

  • Älä tule kirjastoon, jos tunnet olosi sairaaksi.
  • Pidä huoli hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Pese kätesi tai käytä käsidesiä kirjastoon tullessa ja sieltä lähtiessä.
  • Pidä 2 metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Suosi etäasiointia. Voit varata aineistoa noudettavaksi etukäteen verkkokirjastosta tai ottamalla yhteyttä kirjastoon sähköpostitse tai puhelimitse. Voit myös pyytää henkilökuntaamme etsimään sinulle etukäteen esimerkiksi jonkin aihepiirin aineistoa. Palvelemme sinua mielellämme!
  • Asioi niin pikaisesti kuin voit ja viivy enintään vartti.
  • Käytä maskia, jos sinulla ei ole terveydellistä estettä sen käyttöön.
  • Suosi korttimaksua käteisen sijaan.
  • Muista myös etänä käytettävä e-aineistomme!