Ajankohtaisia tapahtumia

Tapahtumia järjestetään toistaiseksi pääosin etänä ja suuret tapahtumat on toistaiseksi kokonaan siirretty tulevaisuuteen. Seuraamme alueellisia ja valtakunnallisia koronasuosituksia tapahtumien järjestämisen suhteen.

Lukuviikko Porissa

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään huhtikuun ensimmäisellä viikolla 5.-11.4.2021. Tänä vuonna teemana on Lukutaito on kansalaistaito. Lukuviikkoon voi jokainen osallistua omalla tavallaan ja paikasta riippumatta.

Porin kirjasto haastaa lukemaan lukuviikolla etenkin lukemaan opettelevia lapsia, perheitä sekä aikuisia, jotka haluaisivat saada arkeen lisää rauhallista lukuaikaa.

Koulussa voidaan keksiä lukemiseen liittyvää tekemistä tai tempauksia. Ideoita niihin löytyy Lukuviikon tehtäväpankista https://lukuviikko.fi/tehtavapankki/.

Markus Majaluoman virtuaalivierailu

Markus Majaluoman virtuaalivierailulla lauantaina 24.4. klo 13.30 pureudutaan taiteen tekijyyteen.

Jokaisen kirjan takana on tekijä. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa, kehittää ja luo hyvinvointia. Lukemalla voimme matkustaa paikkoihin, joihin emme muuten pääsisi. Mutta mitä tarvitaan kirjan syntymiseen ja tekijäksi kasvamiseen? Mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen Suomessa ja miten tekijänoikeudet liittyvät asiaan?

Tapaa Markus Majaluoma ja kurkista tekijän maailmaan: omakohtaisiin kokemuksiin ja näkemyksiin luovan työn tekemisestä. Lastenkirjoistaan ja kuvituksistaan tunnettu porilainen Majaluoma on itseilmaisun moniottelija: hän on myös animaattori, sarjakuvapiirtäjä, laulaja, muusikko ja säveltäjä.
 
Osallistumislinkki lähetetään mukaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Virtuaalivierailuun ilmoittautuminen 22.4. mennessä Lyytissä.
 
Tapahtuma toteutuu yhteistyössä Sanaston ja Lukukeskuksen kanssa.

 

Ilmastolukupiiri aikuisille

Lasten- ja nuortenkirjojen ilmastolukupiiri aikuisille kokoontuu verkossa kerran kuussa tammikuusta alkaen.

Kevään tapaamiskerrat: 26.1., 16.2., 23.3., 20.4. ja 18.5. klo 18–19:30

Lukupiiri kokoontuu verkossa (Teams), osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa. Lukupiiri kokoontuu kevään aikana viisi kertaa, noin kerran kuukaudessa. Jokaisella lukupiirikerralla on kaksi ilmastonmuutokseen liittyvää kirjavaihtoehtoa, joista voi lukea toisen tai molemmat ja keskusteluun voi osallistua, vaikka kirjoja ei olisikaan lukenut. Ilmastolukupiiri huipentuu ilmastopaneeliin, jossa kuullaan lukupiirikirjojen tekijöitä.

Lisätietoa ilmastolukupiireistä täällä.  

Ilmoittautuminen lukupiiriin tapahtuu sähköpostitse: salla.wahlman@pori.fi.

Mangalukupiiri nuorille

Mangalukupiiri kokoontuu noin kerran kuussa Google Hangoutsin kautta. Tietoa seuraavasta tapaamisesta täällä.