Ajankohtaisia uutisia

Reposaaren kirjaston omatoimiasiointi taas käytössä

Reposaaren kirjaston lasten osastoa

Omatoiminen asiointi Reposaaren kirjastossa on jälleen mahdollista 1.7. alkaen. Omatoimiajat ovat olleet alkukesän pois käytöstä koronaan liittyvien ohjeistusten vuoksi.

Omatoimikirjastojen käyttöönottoa kokeillaan ensin Reposaaressa ja sieltä saatujen kokemusten perusteella nähdään, koska voidaan avata myös Noormarkun omatoimikirjasto.

Reposaaren omatoimikirjasto on avoinna joka päivä, arkisin klo 8-19 ja viikonloppuisin klo 8-16. Henkilökunta palvelee maanantaisin klo 10-16 ja torstaisin klo 13-19.

Omatoimiaikana sisäänpääsy tapahtuu omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla kirjaston seinässä olevan lukijalaitteen avulla.

Turvallisuusohjeet Porin ja Nakkilan kirjastoissa koronaviruksen aikana

Kirjastot on avattu asiakkaille kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjaston palveluita saa käyttää normaalisti, mutta turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien. Noudatamme avaamiskäytänteissä ja yleisötapahtumissa Aluehallintoviraston sekä THL:n ohjeistusta.

 Hygieniasta huolehditaan kirjastoissa muun muassa pintoja desinfioimalla, ahkeralla käsienpesulla ja suojavarusteilla. Lasten lelut pidetään toistaiseksi pois käytöstä. Kalusteita ja toimintoja sijoitellaan tarpeen mukaan uudelleen niin, että turvavälit säilyvät. 

 Kirjastoauto liikennöi aikataulunsa mukaisesti 1.6. alkaen. Pienten sisätilojensa vuoksi kirjastoauton asiakasmäärää on rajoitettu. Autossa voi olla max. kaksi asiakasta tai yksi perhe kerrallaan. Omaa vuoroa voi odottaa auton ulkopuolella. 

 Pääkirjaston kahvila palvelee 1.6. alkaen. Kahvilan toiminnassa on huomioitu hygienia sekä mahdollisuus pitää etäisyyttä muihin asiakkaisiin.

 Kirjastoauto lomailee 1.-31.7.  ja Ruosniemen kirjasto on kesätauolla 1.6.-12.7. Muut kirjastot palvelevat koko kesän ajan. Toimipisteiden kesäaukioloajat voi tarkistaa täältä: https://www.pori.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot

 Huomioitavaa kirjastossa asioimisessa kesällä 2020:

 • Kädet on hyvä pestä sekä kirjastoon tullessa, että asioinnin jälkeen. Myös käsidesiä on käytössä.
 • Pintojen turhaa koskettelua on hyvä välttää. Kiinnitä huomiota myös turvaväleihin.
 • Kipeänä kirjastoon ei pidä tulla asioimaan.
 • Tiskit on varustettu suojaplekseillä ja henkilökunnalla on käytössä suojavälineitä.
 • Siivousta on tehostettu.
 • Riskiryhmiin kuuluvat voivat asioida kirjastossa oman harkintansa mukaan. Myös omainen voi hakea riskiryhmäläisen puolesta varauksia.  Mikäli asiointi ei muulla tavalla onnistu, voi tiedustella noutopalvelun mahdollisuutta omasta kirjastosta. Noutopalvelua tarjotaan riskiryhmäläisille mahdollisuuksien mukaan kesäkuun loppuun saakka.
 • Reposaaren kirjastossa omatoimiasiointi on mahdollista 1.7. alkaen. Noormarkun omatoimikirjaston avaamisesta ilmoitetaan myöhemmin.
 • Noormarkun kirjaston nuorten pelihuone on myös pois käytöstä toistaiseksi.
 • Kopiointi ja tulostaminen kirjastoissa on mahdollista.
 • Maksamiseen suositellaan kortti- tai lähimaksua. Myöhästymismaksuja voi maksaa myös verkkopankin kautta. 
 • Pääkirjaston putki- ja sähköremontti jatkuu kesällä. Remontti voi vaikuttaa asiointiin satunnaisesti esimerkiksi vesikatkosten muodossa. 

Kirjojen yö siirtyy vuoteen 2021

Porin kaupunginkirjasto on päättänyt siirtää Kirjojen yön ensi vuoteen. Päätöksen taustalla on vaikeasti ennustettava koronatilanne ja siihen liittyvät rajoitukset. Lisätietoa uutisesta.

Kirjastokinossa nyt myös sarjoja

Kirjastokinon tarjontaa on laajennettu tv-sarjoilla. Katsottavissa ovat muun muassa Emmy-palkittu Holocaust - Polttouhrit, kansainvälisiä rikoksia ratkova Crossing Lines sekä rakastettu koheltajakaksikko Pat ja Mat. Kirjastokinoon kirjaudutaan Satakirjastojen kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Aikakauslehtiä verkossa Satakirjastojen asiakkaille

Osoitteessa satakirjastot.emagz.fi voi nyt lukea aikakauslehtien uusimpia numeroita myös kirjastojen ulkopuolella. Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla kirjautumalla ovat luettavissa mm. Kotiliesi, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma.

Satakirjastot siirtyivät yhteiseen varausjonoon 2.1.2020 alkaen

Satakirjastot ovat siirtyneet yhteiseen varausjonoon. Uudistuksen myötä varaaminen helpottuu. Lisätietoa uutisessa.

Lukuhaaste 2020

Lukuhaaste kuvituskuva

Haluaisitko lukea enemmän? Tykkäätkö lukea, mutta kaipaisit vaihtelua? Onko vaikeaa löytää kiinnostavia kirjoja?

Kaikkiin näihin ongelmiin voi saada apua Porin lukuhaasteesta. Haaste sisältää 30 eri kohtaa, joihin osallistuja etsii sopivan kirjan. Vinkkejä kirjavalinnoista voi saada ja jakaa Facebookissa Porin lukuhaaste -ryhmässä, joka on kaikille avoin. Tänä vuonna uutena bonuksena on e-lukuhaaste. Sähköisiin aineistoihin liittyvän haasteen voi suorittaa joko lukuhaasteen lisänä tai erikseen.

Kirjastoissa on jaossa täytettävää lehtistä, johon voi merkata vuoden aikana lukemansa kirjat ja haastekohdat. Kun haaste on valmis, lehtisen voi palauttaa kirjastoon vuoden 2020 aikana. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Lukuhaasteen ovat toteuttaneet yhteistyössä Porin kaupunginkirjasto ja PSYL:n yläkoulu. Lukuhaaste on toteutettu vuosittain vuodesta 2016 alkaen.

Lisätietoa lukuhaasteesta ja e-lukuhaasteesta:

https://satakirjastot.finna.fi/Content/lukuhaaste

 

E-äänikirjat käyttöön mobiilisovelluksella

Ellibs-sovelluksella voi nyt lainata ja kuunnella myös Satakirjastojen e-äänikirjoja puhelimella tai tabletilla. Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS -laitteille. Äänikirjojen kuuntelussa voi säätää lukunopeutta tai käyttää uniajastinta, joka lopettaa toiston automaattisesti halutun ajan jälkeen. E-äänikirjojen lisäksi Ellibs-sovelluksella voi tietysti lainata ja lukea myös tavallisia e-kirjoja.