Muuta ajankohtaista

Kirjaston juhannusaukioloajat

Heinät auringossa

Kirjaston toimipisteet palvelevat vielä torstaina 20.6. normaalisti ja ovat suljettuina juhannuksena 21.6 - 23.6.
 

Sampolan kirjasto muuttaa Itätuuleen

Itätuulen kotisivu

Sampolan kirjasto muuttaa touko- ja kesäkuun 2019 aikana Itätuulen monitoimitaloon. Uusi Itätuulen kirjasto avaa ovensa maanantaina 24.6.
 

Kirjasto järjestää matkan Vanhan kirjallisuuden päiville Sastamalaan 28.6.

Vanhan kirjallisuuden päivät 2019

Tule mukaan Vanhan kirjallisuuden päiville Sastamalaan perjantaina 28.6. Bussimatkan hinta on 17 euroa. Ilmoittautumiset sähköpostilla tietopalvelu@pori.fi tai puhelimitse 044 701 5811.

Matka on maksettava viimeistään 20.6. lähtijän/lähtijöiden nimellä Porin tai Ulvilan kirjastoon ja viestikenttään/kuittiin on kirjoitettava Vanhan kirjallisuuden päivät 28.6.

Lähtö 28.6. klo 9.00 bussilla Porin pääkirjaston edestä (Gallen-Kallelankatu 12) Ulvilan ja Kiikoisten kautta, perillä olemme n. klo 10.30.
Paluu Sastamalasta klo 16.30 koululta, Porissa n. klo 18.00. Matkat tehdään ilman taukoja, bussissa on wc.

Ohjelma: vanhankirjallisuudenpaivat.com

Lisätiedot: kirjastovirkailija Marja Luukkonen: marja.luukkonen@pori.fi, tai tietopalvelu. Ilmoitamme kirjaston nettisivuilla, jos ja kun bussi on täynnä.

 

Tablettien lainauspisteitä pääkirjastoon

Hublet-tablettilainauspiste

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytettävissä kolme tablettien lainauspistettä eli Hubletia. Lainauspisteet löytyvät aikuisten osastolta, nuorten osastolta sekä lehtilukusalista. Pisteistä voi lainata tabletin kirjastokortilla ja PIN-koodilla kahdeksi tunniksi. Laite toimii vain kirjaston tiloissa.

Tabletteihin on ladattu valmiiksi ohjelmat mm. e-lehtien lukuun sekä e-kirjojen lainaukseen. Käytettävissä ovat myös esimerkiksi nettiselaimet, Yle Areena ja Youtube. Laina-ajan päätyttyä tabletti on palautettava lainauspisteeseen. Pisteeseen kytkettynä laitteesta puhdistuvat kaikki edellisen käytön tiedot.

Lukuhaaste 2019

 

Porin lukuhaaste -juliste


Porin kirjaston Lukuhaaste 2019 vikittelee kirjalle. Vuoden aikana pitää lukea 31 kirjaa erilaisista haasteen antamista aiheista. Lisätietoja lukuhaasteesta löydät Satakirjastojen verkkokirjaston sivuilta.

Liikuntalaukkuja ja voimaämpäreitä lainattavissa kirjastoista

Pelilaukku avoinna

Kirjastoista voi lainata kirjastokortilla matkalaukun, joka sisältää erilaisia pelejä ja liikuntavälineitä liittyen voimaan ja venyttelyyn, tasapainoon, peleihin sekä rentoutumiseen. Liikuntalaukkuja on yhteensä 26, joista neljä on Porin pääkirjastolla ja muut muissa lähikirjastojen toimipisteissä.

Laukkujen sisällöt vaihtelevat neljän teeman mukaan ja niitä on eri tasoisia. Voima ja venyttely -laukku sisältää muun muassa käsipainoja ja erilaisia jumppakuminauhoja ja rentoutuslaukussa on esimerkiksi pilatestyyny ja hierontarulla. Lisäksi ovat tarjolla tasapainolaukku sekä pelilaukku.

Lainaa ny Porilaine liikuntalaukku on yksi Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa saanut hanke. 

Liikuntalaukkujen kanssa samaan aikaan syntyi Voimaa vanhuuteen -teeman mukaisia voimaämpäreitä, joita on tehty 34 kappaletta. Niissä sisältönä on pelejä ja erilaisia liikuntavälineitä erityisesti senioreille. Ämpärit on lahjoittanut IKÄ-tuote. Tactic Games Oy on lahjoittanut ämpäreihin muun muassa Rappakalja, Mini mölkky ja Alias -pelejä.

Vain kirjastokortti kelpaa lainausautomaatille

Lainausautomaateilla ei enää voi lainata henkilötunnuksen sisältävillä korteilla (ajokortti tai Kela-kortti). Syynä ovat EU:n tiukentuneet tietoturvavaatimukset. Lainaustiskillä tapahtuvaa lainausta tämä rajoitus ei koske.

Lakineuvontaa tarjolla pääkirjastossa

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lakineuvonta tarjoaa maksutonta yleisluontoista, suullista neuvontaa, “ensiapua" erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjastomummujen vierailut ja satutunnit pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Kirjastomummut Porin pääkirjastossa

Mummun Kamarin kirjastomummut tulevat jälleen pääkirjastoon. Keskiviikkoisin mummu on kaikkien lastenosaston asiakkaiden käytettävissä klo 14.30-16. Kirjaston aamusatutunnit pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 alkaen. Aamusatutunnin pitää Mummun Kamarin mummu. Satutunti kestää noin puoli tuntia ja soveltuu kaikenikäisille. Porin pääkirjasto jatkaa myös iltasatutunteja. Iltasatutunnit pidetään joka kuun kolmas tiistai klo 18.

Pääkirjastossa puhelinten latauspiste

Pääkirjaston eteisaulassa on käytössä puhelinten latauspiste. Pisteessä voi jättää puhelimensa latautumaan lukittavaan kappiin ja noutaa sen myöhemmin, kun laitteen akku on virkeämpi.

Puhelimen latauspiste pääkirjastossa

Englanninkielisiä e-äänikirjoja kuunneltaviksi

Naxos Spoken Word Library -kokoelman kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja portugaliksi. Palveluun kirjaudutaan Satakirjastojen kirjastokorttinumerolla. Kokoelma sisältää paljon klassikoita, mutta myös jonkin verran uudempaa kirjallisuutta. Palvelu vaatii toimiakseen internet-yhteyden.


E-äänikirjat käyttöön mobiilisovelluksella

Ellibs-sovelluksella voi nyt lainata ja kuunnella myös Satakirjastojen e-äänikirjoja puhelimella tai tabletilla. Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS -laitteille. Äänikirjojen kuuntelussa voi säätää lukunopeutta tai käyttää uniajastinta, joka lopettaa toiston automaattisesti halutun ajan jälkeen. E-äänikirjojen lisäksi Ellibs-sovelluksella voi tietysti lainata ja lukea myös tavallisia e-kirjoja.