Muuta ajankohtaista

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiirit pääkirjastossa ja Nakkilan kirjastossa

Ipad-tabletti
Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri kokoontuu pääkirjaston seminaarihuone 2:ssa torstaisin kello 13 - 14.30. Piirissä saat apua ja vinkkejä oman älylaitteesi käyttöön. Mukaan voit tulla ilman ennakkoilmoittautumista.
 
Nakkilan kirjaston tabletti- ja älypuhelinpiiri kokoontuu kerran kuussa maanantaisin 28.1., 25.2., 25.3., 29.4. ja 27.5. kello 12.30 - 14.00.

 

Mangalukupiiri Noormarkun kirjastossa 7.3.

Tervetuloa mukaan koko Suomen kattavaan mangalukupiiriin! Seuraava kerta on torstaina 7.3. klo 17-19. Maaliskuussa seuraillaan söpöjen kissojen seikkailuja, kun luettaviksi sarjoiksi valikoituivat Neiti Koume, Tiikeriraita, (FI), Poyopoyo Kansatsu Nikki (ENG) ja Doraemon (ENG).

Kokoontumispaikkana on Noormarkun kirjasto. Mukaan pääset kuitenkin missä vain, sillä lukupiiri toteutetaan verkkolukupiirinä Google Hangoutsin kautta. Tervetuloa mukaan niin vanhat kuin uudet mangan ystävät!

mangalukupiiri

Mangalukupiiri, by Anita Viinamäki

 

Vain kirjastokortti kelpaa lainausautomaatille

Lainausautomaateilla ei enää voi lainata henkilötunnuksen sisältävillä korteilla (ajokortti tai Kela-kortti). Syynä ovat EU:n tiukentuneet tietoturvavaatimukset. Lainaustiskillä tapahtuvaa lainausta tämä rajoitus ei koske.

Lakineuvontaa tarjolla pääkirjastossa

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lakineuvonta tarjoaa maksutonta yleisluontoista, suullista neuvontaa, “ensiapua" erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjastomummujen vierailut ja satutunnit pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Kirjastomummut Porin pääkirjastossa

Mummun Kamarin kirjastomummut tulevat jälleen pääkirjastoon. Keskiviikkoisin mummu on kaikkien lastenosaston asiakkaiden käytettävissä klo 14.30-16. Kirjaston aamusatutunnit pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 alkaen. Aamusatutunnin pitää Mummun Kamarin mummu. Satutunti kestää noin puoli tuntia ja soveltuu kaikenikäisille. Porin pääkirjasto jatkaa myös iltasatutunteja. Iltasatutunnit pidetään joka kuun kolmas tiistai klo 18.

Pääkirjastossa puhelinten latauspiste

Pääkirjaston eteisaulassa on käytössä puhelinten latauspiste. Pisteessä voi jättää puhelimensa latautumaan lukittavaan kappiin ja noutaa sen myöhemmin, kun laitteen akku on virkeämpi.

Puhelimen latauspiste pääkirjastossa

Englanninkielisiä e-äänikirjoja kuunneltaviksi

Naxos Spoken Word Library -kokoelman kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja portugaliksi. Palveluun kirjaudutaan Satakirjastojen kirjastokorttinumerolla. Kokoelma sisältää paljon klassikoita, mutta myös jonkin verran uudempaa kirjallisuutta. Palvelu vaatii toimiakseen internet-yhteyden.


E-äänikirjat käyttöön mobiilisovelluksella

Ellibs-sovelluksella voi nyt lainata ja kuunnella myös Satakirjastojen e-äänikirjoja puhelimella tai tabletilla. Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS -laitteille. Äänikirjojen kuuntelussa voi säätää lukunopeutta tai käyttää uniajastinta, joka lopettaa toiston automaattisesti halutun ajan jälkeen. E-äänikirjojen lisäksi Ellibs-sovelluksella voi tietysti lainata ja lukea myös tavallisia e-kirjoja.