Muuta ajankohtaista

Kirjastoauton nimikilpailu

Kirjastoauto 50 vuotta -nimikilpailu

Vuonna 2018 Porin kirjastoautopalvelut täyttävät 50 vuotta ja sen kunniaksi kirjastoautolle annetaan nimi.

Nimikilpailulla etsitään kirjastoautolle - ja Porille - ominaista, osuvaa ja sopivaa kutsumanimeä, joka palvelee kaikkia tuottaen iloa, muistoja ja mielikuvia. Nimi tekee kirjastoauton tunnetuksi kaupunkilaisille.

Kilpailulomakkeita on saatavilla kaikissa Porin kaupunginkirjaston toimipisteissä, joihin ne voi myös palauttaa. Kilpailuun voi osallistua myös kirjaston Facebook- sivulla kommentoimalla kommentti kenttään.

Kaikki määräajassa jätetyt nimiehdotukset luovutetaan valitsijaraadin käyttöön ja ne ovat mukana kilpailussa. Kilpailun voittaja palkitaan sekä osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Valitsijaraatiin kuuluvat uutispäällikkö/kirjailija Soila Ojanen, kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti sekä kirjastoauto-osaston johtaja Eija Ahonen.

Kilpailuaika on 24.11.2018-11.1.2019.

Nimikilpailun voittaja julkistetaan Lainan päivänä 8.2.2019.

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri pääkirjastossa

Ipad-tabletti

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri kokoontuu pääkirjastossa tämän vuoden aikana vielä 13.12 klo 13 - 14.30. Paikka on seminaarihuone 2 kirjaston toisessa kerroksessa. Piiristä voi hakea apua puhelimen, tabletin tai tietokoneen käytössä. Kokoontumisiin on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. 

Nakkilan kirjaston tablettipiiri kokoontuu syksyn aikana kerran kuussa, seuraavan kerran maanantaina 17.12. kello 12.30 - 14.

Vain kirjastokortti kelpaa lainausautomaatille

Lainausautomaateilla ei enää voi lainata henkilötunnuksen sisältävillä korteilla (ajokortti tai Kela-kortti). Syynä ovat EU:n tiukentuneet tietoturvavaatimukset. Lainaustiskillä tapahtuvaa lainausta tämä rajoitus ei koske.

Lakineuvontaa tarjolla pääkirjastossa

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lakineuvonta tarjoaa maksutonta yleisluontoista, suullista neuvontaa, “ensiapua" erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjastomummujen vierailut ja satutunnit pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla

Kirjastomummut Porin pääkirjastossa

Mummun Kamarin kirjastomummut tulevat jälleen pääkirjastoon. Keskiviikkoisin mummu on kaikkien lastenosaston asiakkaiden käytettävissä klo 14.30-16. Kirjaston aamusatutunnit pidetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 alkaen. Aamusatutunnin pitää Mummun Kamarin mummu. Satutunti kestää noin puoli tuntia ja soveltuu kaikenikäisille. Porin pääkirjasto jatkaa myös iltasatutunteja. Iltasatutunnit pidetään joka kuun kolmas tiistai klo 18.

Pääkirjastossa puhelinten latauspiste

Pääkirjaston eteisaulassa on kokeilukäytössä puhelinten latauspiste. Pisteessä voi jättää puhelimensa latautumaan lukittavaan kappiin ja noutaa sen myöhemmin, kun laitteen akku on virkeämpi.

Puhelimen latauspiste pääkirjastossa

Englanninkielisiä e-äänikirjoja kuunneltaviksi

Naxos Spoken Word Library -kokoelman kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja portugaliksi. Palveluun kirjaudutaan Satakirjastojen kirjastokorttinumerolla. Kokoelma sisältää paljon klassikoita, mutta myös jonkin verran uudempaa kirjallisuutta. Palvelu vaatii toimiakseen internet-yhteyden.


E-äänikirjat käyttöön mobiilisovelluksella

Ellibs-sovelluksella voi nyt lainata ja kuunnella myös Satakirjastojen e-äänikirjoja puhelimella tai tabletilla. Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS -laitteille. Äänikirjojen kuuntelussa voi säätää lukunopeutta tai käyttää uniajastinta, joka lopettaa toiston automaattisesti halutun ajan jälkeen. E-äänikirjojen lisäksi Ellibs-sovelluksella voi tietysti lainata ja lukea myös tavallisia e-kirjoja.