Kompostointipuisto

Tulevat tapahtumat löydät jäteneuvonnan Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri-sivulta.
 

Kiinnostaisiko kompostointi, houkuttaisiko biojätteen hyötykäyttö? Porin Hanhiluodossa on toiminut jo toukokuusta 2016 alkaen kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue, Kompostointipuisto. Kompostointipuisto toimii entisen Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteydessä. Tule tutustumaan!

Hanhiluodon kompostointipuisto


 

Osoite: Kirjurinluodontie 10

Aukioloajat: Huhtikuusta lokakuuhun, avoinna kellon ympäri omatoimista tutustumista varten.

Ajatus omasta kompostorista houkuttelee, mutta sen aloittaminen ilman aikaisempaa kokemusta voi tuntua hankalalta. Aina ei ole selvää mitä kaikkea voi ja saa kompostoida, mitä kompostointi vaatii tai millainen kompostori täyttäisi parhaiten omat tarpeet. Kompostoinnin alussa voi esiintyä ongelmia joihin kompostointi-innostus saattaa loppua. Kompostointi ei kuitenkaan ole hankalaa. Kompostointipuistossa ratkotaan kompostoinnin pulmia ja esitellään erilaisia kompostoreita sujuvaan kompostointiin.

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse -kompostoreita rakentamisohjeineen. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja ja kojun postilaatikoista löytyy tarkempia tietoja ja esitteitä esillä olevista kompostorimalleista. Tarjolla on tietoa kompostoinnista sekä käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointipulmiin.

Maksuton opastus ryhmille 

Ryhmille voi varata maksuttoman opastuksen puistoon jäteneuvonnasta (kesto 45 min - 2 tuntia). Toiminnallinen vierailu sopii esim. koululuokille, esikouluryhmille, asukasyhdistyksille tai naapuriporukalle. Vierailun aikana tutustutaan puistoon, käydään läpi kompostoinnin teoriaa ja voidaan yhdessä kokeilla vaikka kompostin tyhjentämistä.

Kouluryhmien vierailua varten opettajat löytävät lisää materiaalia Intopolku/Ympäristöpolku/Vierailukohde:Kompostointipuisto.

Ota yhteyttä:

Jäteneuvonta
Asiakaspalvelu
Elinvoima- ja ympäristötoimiala
Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö / Jätehuollon suunnittelu ja neuvonta