Kompostointipuisto

Porin Hanhiluodossa on toiminut toukokuusta 2016 alkaen kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue, Kompostointipuisto. Kompostointipuisto toimii Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteydessä.

Osoite: Kirjurinluodontie 6

Aukioloajat: Huhtikuusta lokakuuhun, avoinna kellon ympäri omatoimista tutustumista varten. Lisäksi jäteneuvojia paikalla päivystysaikoina.

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse–kompostoreita rakentamisohjeineen. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja ja postilaatikoista löytyy tarkempia tietoja ja esitteitä esillä olevista kompostorimalleista. Tarjolla on tietoa kompostoinnista sekä käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointipulmiin.

Jäteneuvojat päivystävät puistossa kesällä tiettyinä aikoina. Neuvojan kanssa voi tulla juttelemaan kompostoinnista, hakemaan ratkaisua kompostoinnissa eteen tulleeseen pulmaan tai vaikka pohtimaan yhdessä, millainen kompostori täyttäisi parhaiten omat tarpeet.

Maksuton opastusryhmille

Ryhmille voi varata maksuttoman opastuksen puistoon (kesto noin 45 min - 2 tuntia). Toiminnallinen vierailu sopii esim. koululuokille, esikouluryhmille, asukasyhdistyksille tai naapuriporukalle. Vierailun aikana tutustutaan puistoon ja voidaan yhdessä kokeilla vaikka kompostin tyhjentämistä.