Korttelifestarit

Porin keskustassa järjestetään 23.–24. elokuuta korttelifestarit. Kaikille avoimessa tapahtumassa Eetunaukiolla ja Satakielellä on esiintymässä porilaisten bändien kirjo. Festareille tyypilliseen tapaan tarjolla on myös festariruokaa ja tanssiesityksiä. 

Korttelifestareissa esiintymässä ovat perjantaina 23.8. Hilltop, MC Licia & Rama, Magical Minds, Ending Fortune, Wanton, Two Of US, Volttivapaat, Köökituula, Beer Picnic, Jackrabbit, Atlases sekä Rust 'N Rage. Lauantaina lavat valtaavat Maiju Lehti, Kesäloma, Hevonen Jammaa, Blowtorch, Irvikuvat, Oskarin Gramofoni, Eartheria, Creed, Callo, MPR, Tarkka-A, Serpico, Hollow Corpse, SPK, Sammontakojat ja Damn Fluffy.

– Meillä on hieno ja laaja kattaus eri genrejen bändejä. Hyvän musiikin lisäksi festareilla pitää toki olla kunnon festarisafkaa ja siksi keskustaan rantautuu ruokakojuja. Luvassa on myös muuta ohjelmaa, kuten tanssikoulu Liisa Nojosen esityksiä, toteaa kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Korttelifestarit saivat alkunsa ideasta kerätä porilaisten oma Spotify-lista. Listalle kerättiin aktiivisesti Porin alueella harjoittelevia bändejä biiseineen. Kaupunkilaiset saivat ehdottaa suosikkejaan, joista rankattiin listalle päässeet.

– Lista julkaistiin toukokuun lopussa ja tämän jälkeen alkoi armoton soittelu bändeille. Korttelifestarit ovat Spotify-listan livesoitto. Mukana on 26 bändiä ja jokaiselta on luvassa puolen tunnin setti, sanoo Träskelin.

Korttelifestareiden puitteet järjestetään Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan avulla. Festarit ovat kaikille porilaisille avoimet ja maksuttomat.

 

Korttelifestareiden aikataulu