Kulttuuri ja liikunta

Patsas
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) työtaistelu vaikuttaa kaupungin palveluihin ensi viikon alussa. JHL:n nettisivujen mukaan lakon piiriin kuuluvat Porista nuorisotyö, kirjastot, liikuntapalvelut, museot, ruokapalvelut ja siivous.
boganyit
Bogányin muusikkoperhe saapui Suomeen 30 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi perheen muusikkosisarukset kokoontuvat tällä viikolla pitkästä aikaa yhteen, kun Pori Sinfonietta lähtee kiertueelle heidän kanssaan. Konsertit soitetaan Promenadisalissa, Forssan kirkossa ja Helsingin Musiikkitalossa, missä orkesteri vierailee nyt ensimmäistä kertaa.
Porin Vanha hautausmaa
Kuka porilainen tunnettiin lempinimellä ”porilaisten marssi”, keitä olivat komeiden sukuhautojen Grönfeldtit tai miten italialaiset posetiivarit ja apinat liittyvät porilaisen disponentti J.A.Rönnblomiin menehtymiseen? Pyhäinpäivän kävelykierros vie kuulijat Porin vanhalle hautausmaalle ja sieltä leposijansa saaneiden henkilöiden ja sukujen historiaan. Kierrokselle myydään nyt lippuja, hae omasi museon lipunmyynnistä!
Taikasauva, pöllöjä ja kirjoja
Viime lauantaina järjestetty koko perheen Harry Potter -tapahtuma Tylypori keräsi koolle noin 800 kävijää. Tapahtuma kiinnosti niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin.
Taidemuseon piirustusilta
Suositut Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille torstaina 18.10. / 22.11. / 13.12. kello 17.30-19.30. Työpajamaksu on 5 € ja työskentelyvälineet saa lainaan taidemuseolta.
Porin pääkirjasto kadulta nähtynä
Kirjaston syksyssä on luvassa elokuvailtoja, suositun open micin jatkumista ja kirjailijavieraan käyminen. Lokakuun lopulla julkaistavalla mobiilisovelluksella voi hakea kielikavereita. Sen käyttöä opastetaan kirjastolla marraskuussa. Lisäksi suosittujen e-kirjojen kokoelma laajenee ja kirjastolle tulee väliaikainen pankkien neuvontapiste.
Lyseosali
Porin Lyseosalissa järjestetään sisällissotaa ja sen jälkeistä aikaa käsittelevä seminaari lauantaina 13. lokakuuta kello 13-16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Subscribe to feed