Kulttuuri ja liikunta

Pankinjohtaja Rafael Mellin (1886-1965) lahjoitti Pori-Seuralle sinetöidyn kirjekuoren vuonna 1958, jolloin kaupunki täytti 400 vuotta. Mysteerisen kirjekuoren päällä luki, että sen saa avata aikaisintaan vuonna 2020. Pori-seuran jäsenet avaavat kirjekuoren keskiviikkona 4.3. klo 12.00 Satakunnan Museon Taavi-lavalla. Paikalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Tilaisuutta voi seurata myös YouTube-kanavalta suorana lähetyksenä. Avaamisen jälkeen sisältö laitetaan mahdollisuuksien mukaan esille Porilaine-näyttelyyn.
Porin urheilutalon peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu ja parhaillaan on menossa hankesuunnitteluvaihe. Varsinaisen remontoinnin on määrä alkaa keväällä 2021.
Pori Sinfoniettan Four Seasons -konsertti on mukana kansainvälisessä Beethoven Pastoral Projectissa.
Tämän kevään seminaarissa Eurassa katsellaan sekä taakse että kuullaan uutta. Esihistorian Eura – hanke oli synnyttämässä euralaista tapaa elävöittää esihistoriaa. Hankeen päättymisestä on tänä vuonna kulunut 20 vuotta. Nyt on aika muistella vanhoja ja pohtia, mitä kaikkea on saavutettu ja minne tästä jatketaan. Lisäksi kuullaan mm. tuoreita tutkimustuloksia Luistarista ja tutustutaan kosteikkojen arkeologiaan.
Kinokellarin kevätkausi Promenadikeskuksessa käynnistyy 26.2. Elokuvaesitykset ovat keskiviikkoiltapäivisin klo 16.00 kahta poikkeusta lukuunottamatta.
Perjantaina 17.4. klo 15-18 Porin nuorisotalolla, välinevuokraamossa ja liikuntavälinepankissa on avoimet ovet. Esillä on myös korjaus- ja lainausteemaan sopivia tahoja.
Porilaiset taiteentekijät yhdistävät voimansa! Porin taidemuseo ja Pori Dance Company yhdistävät voimansa ja kutsuvat kaupunkilaiset mukaan tanssiin - taidemuseon tyhjään näyttelytilaan! LIIKEtila-tapahtumassa otetaan vauhtia maaliskuussa avautuviin uusiin näyttelyihin, kun tanssi valtaa taidemuseon laajennusosa Siiven. Karkauspäivän LIIKEtila-viikonloppu on omistettu tanssille - liikkeen tutkimiselle ja liikkeeseen heittäytymiselle. Tule, koe ja nauti!
Karkauspäivän konserttikokemuksen kruunaa hyvä ruoka. Pori Sinfoniettan kamarikonsertin yhteydessä on mahdollista nautiskella buffetruokailusta Ravintola Klubilla (Suomalainen Klubi - Svenska Klubben). Konsertti + ruokailu 40 € / kausikortilla 37 €. Osta ruokaliput ennakkoon maanantai-iltaan 24.2. mennessä osoitteesta verkkokauppa.pori.fi tai orkesterin Teljäntorin toimistosta (arkisin n. 9-16).
Subscribe to feed