Kulttuuri ja liikunta

Tulevana viikonloppuna 23.–24.lokakuuta Porin uimahalleissa on muutamia poikkeuksia aukioloajoissa ja käyttömahdollisuuksissa. Merkittävin poikkeus koskee keskustan uimahallin isoa allasta, joka on pois yleisöuintikäytöstä lähes koko lauantain viikonloppuna pelattavasta junioreiden vesipalloturnauksesta johtuen. Keskustan uimahalli palvelee uimareita kuitenkin muiden altaiden osalta. Maauimala on puolestaan auki yleisölle lauantaina Maksa mitä haluat -päivän merkeissä.
Syyslomaa vietetään Porissa 25.–31.lokakuuta iloisen monipuolisissa merkeissä. Tekemistä riittää eri ikäisille niin liikunnan kuin kulttuurinkin parista. Syysloman viettoon voi heittäytyä jo lauantaina 23.10. Maksa mitä haluat -päivänä, ja osassa museoita syyslomapuuhat ovat jo käynnissä. Kokosimme yhteen hilpeimmät puuhat kaikenikäisille lomalaisille.
Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla toteutettu taidekätköilyreitti Sigrid-Secrets Merellinen Pori on julkaistu. Reitti tarjoaa elämyksellistä tekemistä luonnossa, joten lähden seikkailemaan Sigridin kanssa!
Porin taidemuseon syyskausi käynnistyy perjantaina 22.10., jolloin avautuu kaksi uutta näyttelyä aulan yhteydessä olevissa tiloissa: Tomaso De Lucan kolmikanavainen video- ja ääni-installaatio A Week’s Notice – Yhden viikon irtisanomisaika sekä Tutustu taiteilijaan: Juuso Leppälä. 
Pori Sinfoniettan jousioktetti soittaa 140 vuotta sitten syntyneen romanialaissäveltäjän George Enescun musiikkia Kamari 2021 -kiertueella keskiviikkona Kankaanpään opistossa, torstaina Promenadisalissa ja perjantaina Rauma-salissa.
Porin pääkirjastossa on auennut Reilu tulevaisuus -näyttely, joka nostaa esille Reilun kaupan teemoja. Näyttelyn työt ovat lukion maalausryhmän ja 8.-luokkien valinnaiskuvataiteen oppilaiden toteuttamia. Opiskelijoiden inspiraatioiden tuloksena syntyi joukko kantaa ottavia maalauksia.
Suosittu #PoriNeuloo-kampanja alkaa taas 15.10.2021. Kampanjalla halutaan kannustaa niin kokeneempia kuin vasta-alkajia tarttumaan puikkoihin ja tunnustamaan kotiseuturakkauttaan. Tänä syksynä neulojille tarjotaan uutuutena käyttöön malleja suloisista Pori-karhuista. Karhuin koristeltujen neulomusten kanssa voi osallistua #PoriNeuloo-kilpailuun ja niitä voi myös lähettää alueen palvelukotien asukkaiden iloksi ja lämmöksi.
Kirjastoauto lähtee normaalisti iltareitille perjantaina 15.10.
Subscribe to feed