Kulttuuri ja liikunta

Taidemuseon syksyn näyttelyt nostavat esiin pohdintoja taiteilijan vapaudesta, hauraudesta ja rohkeudesta oman elämänsä, yhteiskunnallisen ilmapiirin sekä vallitsevien taidekäsitysten ristiaallokossa. Mitä taideteokset kertovat tekijästään, millä tavoin teoksia voi lukea ja mitä rivien välistä voi paljastua? Kuvataiteilija Ellen Thesleffin (1869-1954) elämäntarinasta saapuu Poriin luennoimaan Thesleffin elämään ja taiteeseen laajasti perehtynyt taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, Hanna-Reetta Schreck.
Porin kaupungin esiopetuksen yhteiskäyttöön on hankittu robotteja. Hankinta liittyy kaupungin haluun vahvistaa esiopetuksessa lasten tutustumista robotiikan ja koodauksen maailmaan. Pori on laajemminkin robottisuuntautunut, sillä Porissa järjestetään ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti tunnettu robotiikkatapahtuma.
Ikäihmisille järjestetään maksuton ulkoilu ja luonto -tapahtuma perjantaina 11. lokakuuta kello 12–14 DiakonPuistossa (Metsämiehenkatu 2). Ulkoilemaan voi lähteä yksin, yhdessä, läheisen ikäihmisen tai vaikkapa naapurin kanssa.
Itätuulen oppimis- ja liikuntakeskuksen avajaisjuhlasta lähetetään suora videolähetys torstaina 10. lokakuuta kello 12.30 alkaen.
Lauantaina 12.10.2019 Pori Energian kaukolämpö tarjoaa maksuttomat uinnit ja kuntosalikäynnit Porin keskustan, Meri-Porin ja Harjavallan uimahalleissa koko päivän ajan.
Porin lukuhaaste tuo vaihtelua lukemiseen ja pähkinöitä purtavaksi. Vuoden 2019 lukuhaasteeseen voi vielä hypätä mukaan ja suorittaa vaikkapa osan haasteen kohdista.
Hjalmar Widbom perusti Svenska Kulturfonden i Björneborgin 60-vuotispäivänään vuonna 1919. Säätiö juhlistaa tätä tarjoamalla satavuotiskonsertin Promenadisalissa torstaina 10. lokakuuta kello 19.
Taidetestaajat mahdollistaa kulttuurin kokemisen kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Lokakuussa käynnistyvät Taidetestaajat-hankkeen maakunnalliset vierailut Satakunnassa. Yli tuhat satakuntalaista kasiluokkalaista nuorta vierailee Porin taidemuseossa lukuvuoden aikana.
Subscribe to feed