Kulttuuri ja liikunta

Kukat Kokemäenjoen rannalla
Porin kaupunginhallitus on yksimielisesti evästänyt sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäkeä selvittämään mahdollisuutta yhdistää liikunta- ja nuorisoyksikön sekä kulttuuriyksikön palvelut yhteiseen yksikköön.
Juhannuskokko Kokemäenjoessa
Keskikesän juhla kutsuu kansaa juhlimaan – kukin omalla tavallaan. Porissa juhannustunnelmiin voi virittäytyä mm. työpajojen ja markkinoiden parissa.
Kärkikerhoissa pääsee harrastamaan mm. parkouria. Kuva: Katri Tella / Porin lastenkulttuurikeskus
Porin kaupunki sai OKM:n erityistukea Kärkikerhojen järjestämiseen lukuvuodelle 2018–2019. Kärkikerhot ovat maksutonta taiteen ja kulttuurin harrastetoimintaa Porin alueen koululaisille. Kärkikerho-toimintaa koordinoi Porin lastenkulttuurikeskus.
Kirjurinluoto kesällä
Koko perheen tapahtumassa juhlitaan erilaisia kulttuureja. Kaikkien kulttuurien edustajat ovat tervetulleita kaikille avoimeen juhlaan.
Juhannussalko
Juhannusviikon keskiviikkona vietetään Toivon pihassa perinteistä förskottijuhannusta, jolloin ohjelmassa on musiikkia, laulua, vihdantekoa, pannukaffeeta ja kastettavaa. Juhannusaaton aattona on vuorossa lasten juhannuspaja, jossa tehdään saunavihtoja ja koristellaan juhannussalko.
Pesäpallokarhu
Porissa järjestetään viikonloppuna junioripesäpallon Etenee-leiri. Kolmipäiväisen leirin aikana nuoret pesäpalloilijat kilpailevat aluemestaruuksista.
Nuokkapaku, liikkuva nuorisotila
Nuokkapaku on Porin kaupungin nuorisopalveluiden liikkuva nuorisotila. Se parkkeeraa kesällä sinne, missä nuoret viettävät aikaansa.
Kaupunkiopastus
Kesällä Porin kaupunkiin pääsee tutustumaan monipuolisesti. Satakunnan Museon ammattilaiset esittelevät Porin kaupungin historiaa kaupunkiopastuksilla.
Kirjastoauto kesällä 2018
Kirjastoautoa voi kesällä bongata myös Kirjurissa, Yyterissä ja asuntomessuilla. Kesäbingo puolestaan yhdistää kesälukemisen ja lähimatkailun.
Reposaaren Kappelinluoto
Adoptoi monumentti –toiminta on vapaaehtoistoimintaa, jonka tavoitteena on kannustaa kansalaisia oman lähiympäristönsä kulttuuriperintökohteiden hoitoon. Satakunnan Museon kautta on mahdollista adoptoida hoidettavaksi jokin kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde.
Elon merkkejä -näyttely
Satakunnan Museon uuteen Elon merkkejä -näyttelyyn pääsee tutustumaan kesällä myös opastetuilla kierroksilla.
Subscribe to feed