Tietotekniikka ja laitteet

Asiakaskäytössä olevat tietokoneet ja tabletit

Pääkirjastossa ja kirjaston muissa toimipisteissä on asiakkaiden käytössä tietokoneita, joilla on nettiyhteys sekä toimisto-ohjelmistot (Microsoft Office tai LibreOffice). Osaan koneista voi varata aikaa etukäteen. Pääkirjastossa sekä Sampolan kirjastossa on koneita, joille varauksen voi tehdä itse nettikoneiden ajanvarausohjelmalla. Muiden koneiden ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse tai kirjastossa. Osa koneista ei ole varauskäytössä, vaan niitä voi käyttää ilman ajanvarausta. Pääkirjaston lehtilukusalissa on lisäksi käytettävissä tabletteja nettilehtien lukemiseen. Kaikkien koneiden käyttö on maksutonta. Tulostuksesta peritään sivukohtainen maksu.

Avoin langaton verkko

Pääkirjastossa sekä Käppärän, Lavian, Noormarkun, Pihlavan, Puuvillan, Reposaaren, Ruosniemen ja Sampolan kirjastoissa on asiakkaiden käytössä avoin langaton verkko. Sen kautta asiakkaat pääsevät verkkoon omilla kannettavilla tietokoneillaan, tableteillaan tai älypuhelimillaan. Verkon käyttö ei vaadi käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Digitointistudio

Pääkirjaston toisessa kerroksessa sijaitsevassa digitointistudiossa asiakkaat voivat siirtää vhs-videokasetit, c-kasetit, lp-levyt, valokuvat, diat ja negatiivit digitaaliseen muotoon. Saatavilla on myös ulkoinen diskettiasema vanhojen diskettien tallentamiseen muuhun muotoon. Studion voi varata käyttöönsä korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan kirjaston toisen kerroksen palvelutiskiltä tai puhelimitse numeroista 044 701 5822 tai 044 701 5823.

Kopiointi ja tulostaminen

Kirjaston toimipisteissä (paitsi kirjastoautossa) on mahdollista kopioida ja tulostaa mustavalkoisena tai värillisenä. Kopioiden hinnat ovat A4 0,4 €/kpl ja A3 0,8 €/kpl (mustavalkoiset) ja A4 1 €/kpl ja A3 2 €/kpl (värikopiot).

Mikrofilmit ja mikrokortit

Pääkirjastossa on mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteita. Lukulaitteet sijaitsevat kirjaston 2. kerroksessa ja niitä voi varata lehti- ja musiikkiosastolta. Lisäksi käytettävissä on tietokoneeseen liitetty mikrofilmiskanneri, jolla mikrofilmeistä ja mikrokorteista voi tallentaa tiedostoja sekä tulostaa paperikopioita. Ajanvaraus puhelimitse 044 701 5822, 044 701 5823 tai sähköpostitse lehmus.kirjasto(@)pori.fi. Mikrofilmeinä on kotimaisia sanomalehtiä, Satakunnan kirkonkirjat, Suomen asutuksen yleisluettelo, Suomen Sukututkimusseuran historiakirjat yms. Mikrokortteina on osa Satakunnan alueen kirkonkirjoista sekä IGI-kortisto.