Varaa ja nouda -lainauspalvelu

Porin kaupunginkirjasto käynnistää varaa ja nouda -periaatteella toimivan kirjojen lainauspalvelun maanantaina 11.5. Aineiston voi varata verkkokirjastosta ja tilata toivomaansa noutopisteeseen. Kirjakassi noudetaan kirjaston ovelta ennalta sovittuna ajankohtana. Noutaessa on hyvä muistaa turvavälit sekä muihin asiakkaisiin että kirjaston henkilökuntaan.

Varauksia voi noutaa kaikista Porin kaupunginkirjaston toimipisteistä, mukaan lukien Nakkilan kirjasto. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä, sillä palveluun voi aluksi syntyä ruuhkaa. Kirjastot ovat olleet pitkään suljettuina ja saapuneita varauksia on kertynyt paljon. Ensimmäiseksi toimitetaan jo sulun aikana saapuneet varaukset ja sen jälkeen varausjärjestyksessä.

Palvelua voivat käyttää rekisteröityneet asiakkaat eli henkilöt, joiden kirjastokortin numero ja muut lainaamiseen tarvittavat tiedot löytyvät asiakasrekisteristämme. Uusia asiakkaita pystytään rekisteröimään 1.6. alkaen, jolloin kirjastot avataan. 

Noutopalvelu toimii 31.5. asti, minkä jälkeen kirjastot avautuvat hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Näin käytät Varaa ja nouda -palvelua:

  • Varaa haluamasi aineisto verkkokirjastossa. Tämä on ensisijainen varaamistapa, koska se nopeuttaa käsittelyä.
  • Valitse varatessasi noutopaikaksi se toimipiste, josta haluat noutaa. (Palvelumme toimii vain Porin ja Nakkilan kirjastoissa.) Muiden Satakunnan kirjastojen tilanteen voit tarkistaa olemalla yhteydessä kyseiseen kirjastoon.
  • Mikäli et pääse käyttämään verkkokirjastoa, voit tehdä varauksen myös sähköpostitse tai puhelimitse.
  • Kun varaus on saapunut noutopisteeseen, saat saapumisilmoituksen. Ota yhteyttä noutopaikkaan ja sovi varausten noutoaika. Toimipisteiden yhteystiedot löytyvät täältä. Asiakaspalvelijamme tavoitat ma-pe klo 9-15.
  • Kaikissa lähikirjastoissa ei ole henkilökuntaa paikalla joka päivä. Jos et saa ketään kiinni, yritä myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä pääkirjastoon. Pääkirjaston yhteystiedot: kirjasto@pori.fi / puh. 02 623 4200, 02 623 4210.
  • Varauksia voit noutaa ma-pe klo 10-16 ennakkoon sopimanasi aikana. Pääkirjastosta sekä Noormarkun ja Nakkilan kirjastoista nouto onnistuu sopimuksen mukaan myös iltaisin.
  • Kirjastoauto ei liikennöi, joten autoon ennen kirjastojen sulkemista tehdyt varaukset voi noutaa pääkirjastosta.
  • Ensimmäinen mahdollinen noutopäivä on maanantai 11.5.
  • Mikäli sinulla on maksuja, jotka estävät lainauksen (lainauskiellon raja on 10 euroa), voit maksaa maksut verkkokirjastossamme ennen kuin sovit noutoajan. Lisäohjeita saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme.
  • Palautuksia otetaan vastaan vain palautusluukkujen kautta.